Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det skal du huske når du flytter

Camilla Andersen

Kommunikationsmedarbejder

Ved luft og skov eller butikker og torv? Byen har masser af liv at byde på, men hvor går turen hen? Når du skal finde din drømmelejlighed, er det ikke kun inventar, vægfarver og gulvtype der betyder noget. Du skal nemlig også finde ud af, hvor i byen din lejlighed skal befinde sig. Men hvilke overvejelser skal du egentlig omkring, når du skal udforske din drømmebeliggenhed?

1. Prioriter

Forstil dig, at dit studie, dit arbejde, dine venner, dit stam-fitnesscenter og yndlingsindkøbssted lå lige om hjørnet. Meget fedt, ikke? Men lad os være realistiske – det er de færreste, der er heldige. Derfor må du se det i øjnene: du må prioritere, hvad der er vigtigst for dig at bo tæt på.. 

Vil du bo tæt på dit studiested og gå på kompromis med afstanden til dit fortrukne shoppingcenter? Eller foretrækker du at bo ved siden af dit stam-fitnesscenter mod at være nødsaget til at hoppe på bussen, når du skal på job? Har du svært ved at prioritere afstand mellem dine hverdagsaktiviteter, kan du jo overveje at gå lidt på kompromis med det hele og bo midt i mellem – der findes altid en mellemvej 😉 

Hvilke prioriteringer vil gøre din hverdag bedst, nemmest og sjovest?

2. Tænk på dine behov

Er du bymenneske eller naturmenneske? Når du skal udforske din kommende lejligheds drømmebeliggenhed er det selvfølgelig fuldstændig væsentligt, hvilket slags menneske du er, og hvilke behov som vægter højst for dig. 

Det kunne helt sikkert være fedt at bo i midtbyen – tæt på shopping- og spisesteder – men måske kun for en enkelt uge, hvis du i virkeligheden er typen, der har brug for ro. Bilos, berusede mennesker der hygger sig og motorcykler der gasser op – du løber aldrig tør for indtryk i bylivet. Men vidste du, at storbyerne faktisk har nogle fantastiske (og sommetider skjulte) natursteder forholdsvist tæt på centrum? På den måde kan du både få stillet din shoppingtrang og trække dig tilbage fra byens liv, når du har brug for en stille og rolig gåtur i naturen.

Læs også: Gode råd til sikker boligsøgning

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

3. Tjek transportmuligheder

Du har valgt at prioritere bylivet. At bo tæt på café- og spisesteder gør din hverdag til noget helt særligt! Du glemte blot at tjekke transportmuligheder til dit nye job, og er nu nødsaget til at bruge en god del af din dag på jernhesten, hvis det skal passe med dine mødetider. Få dig lige et overblik over dine transportmuligheder, inden du giver dig i kast med at transportere flyttekasserne. Beliggenhed er vigtigt – og det samme er det faktum, at du kan komme frem og tilbage til tiden. Så er det bare op til dig, om det er med bil, bus, cykel eller på gåben.

4. Overvej det økonomiske aspekt nøje

Vi prøver at snige os uden om men vi kan ikke. Penge er en faktor. Før du forelsker dig hovedkulds i havudsigt og susen for ørene, må du hellere lige tjekke lejlighedspriserne. Det sender os tilbage til første punkt på listen: prioritering. Når du har din økonomi og dine behov i baghovedet kan du begynde at skitsere et billede af de ting, der er ”nice-to-have” og ”need-to-have” – og er der ekstra luft i budgettet, kan du altid trække lidt på ”nice-to-have”-listen.

Besøg byen, gå rundt og mærk stemningen og udforsk de gode natur- og caféområder, bydele og stemninger – hvor føler du dig allermest hjemme? Klar, parat, udforsk!

Dine behov ændrer sig

Du skal huske på, at dine behov ændrer sig med tiden. Det kan være at du er helt vild med tanken om det travle byliv lige nu, men det kan være at du om 1, 2 eller 3 år gerne vil hen i udkanten af byen, så du kan få mere ro omkring dig. Om du har lyst til at tage dette med i overvejelserne er selvfølgelig helt op til dig selv – men husk, dét er en af fordelene ved at leje en bolig. Du kan komme forholdsvis hurtig ud af den, hvis det viser sig, at du ikke føler dig hjemme. Det er noget helt andet hvis du eksempelvis køber. Der er det svært at vide, hvornår du kan komme af med boligen. Så følg din mavefornemmelse.

Del indlægget

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken