Beregn din husleje for 2019.

Skal dine venner og familie ikke også prøve? Del her

I næsten alle lejekontrakter i Danmark er der indbygget huslejestigninger – og hvem vil ikke gerne vide hvad man skal betale i husleje for næste år? I stedet for at man selv skal bruge tid på at beregne sin nye husleje for 2019 eller vente på brev fra udlejer, så har vi lavet en beregner til dig, som udregner din husleje for 2019. Ganske nemt og endda gratis.

Beregneren er lavet til lejekontrakter, som er indgået efter d. 1. juli 2015, hvor det er nettoprisindekset, som man skal gøre brug af ved huslejestigninger. 

Når du udfylder formularen og trykker “Beregn husleje”, giver du samtykke til, at DIGRUA sender dig nyhedsbreve med relevante indlæg og gode råd. Du kan læse DIGURAs persondatapolitik her.

Hvad skal du være opmærksom på?

Trappelejemetoden må ikke længere bruges

Lejekontrakter underskrevet efter d. 1 juli 2015 må ikke gøre brug af trappelejemetoden til årlige huslejestigninger.  

Aconto betaling ved siden af huslejen

Din udlejer må ikke tage aconto betaling for el og vand ved siden af huslejen, hvis der ikke er individuelle målere til det enkelte lejemål.

Tillægsydelser ved siden af huslejen

Din udlejer må ikke tage tillægsydelser, som ikke har hjemmel i lejeloven; Det kan eksempelvis være trappevask eller PBS-gebyr.

Dataene, der er brugt, er nettoprisindeksdata fra Danmarks statistik, som er den officielle data til at beregne stigningen. Vi har taget de gængse perioder, hvor lejen reguleres hver år d. 1. januar med den procentvise stigning i nettoprisindekset fra den pågældende måned 2 år før reguleringstidspunktet til den pågældende måned året før reguleringstidspunktet. Den tager udgangspunkt i lejelovens § 53. Vi gør opmærksom på, at beregneren er vejledende og vi ikke kan holdes ansvarlig for fejl i denne, ligeledes kan det forekomme at udlejere brugere andre beregningsperioder.

Del opslaget med familie og venner

Luk menu

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.