Beregn din husleje for 2022

I næsten alle lejekontrakter i Danmark er der indbygget huslejestigninger – og hvem vil ikke gerne vide hvad man skal betale i husleje for næste år? I stedet for at man selv skal bruge tid på at beregne sin nye husleje for 2022 eller vente på brev fra udlejer, så har vi lavet en beregner til dig, som udregner din husleje for 2022. Ganske nemt og endda gratis.

Beregneren er lavet til lejekontrakter, som er indgået efter d. 1. juli 2015, hvor det er nettoprisindekset, som man skal gøre brug af ved huslejestigninger. 

Måske din husleje kun stiger en smule – men har du overvejet, at den generelt kan være for høj? Tjek om din husleje rent faktisk er fair lige her.

Skal dine venner og familie ikke også prøve? Del her:

Hvad skal du være opmærksom på?

Trappelejemetoden må ikke længere bruges

Lejekontrakter underskrevet efter d. 1 juli 2015 må ikke gøre brug af trappelejemetoden til årlige huslejestigninger.  

Aconto betaling ved siden af huslejen

Din udlejer må ikke tage aconto betaling for el og vand ved siden af huslejen, hvis der ikke er individuelle målere til det enkelte lejemål.

Tillægsydelser ved siden af huslejen

Din udlejer må ikke tage tillægsydelser, som ikke har hjemmel i lejeloven; Det kan eksempelvis være trappevask eller PBS-gebyr.

Del opslaget med familie og venner

Dataene, der er brugt, er nettoprisindeksdata fra Danmarks statistik, som er den officielle data til at beregne stigningen. Vi har taget de gængse perioder, hvor lejen reguleres hver år d. 1. januar med den procentvise stigning i nettoprisindekset fra den pågældende måned 2 år før reguleringstidspunktet til den pågældende måned året før reguleringstidspunktet. Den tager udgangspunkt i lejelovens § 53. Vi gør opmærksom på, at beregneren er vejledende og vi ikke kan holdes ansvarlig for fejl i denne, ligeledes kan det forekomme at udlejere brugere andre beregningsperioder.

Måske disse indlæg kunne være interessante for dig?