Beregn din husleje for 2024

Denne beregner gør det nemt og gratis at regne ud, hvad din husleje vil være i 2024. Bemærk, at den kun gælder for lejekontrakter indgået efter 1. juli 2015, og at der kan være undtagelser fra loftet på 4% indeksstigning, som regeringen har sat for at lette byrden for lejerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at holde dig opdateret om situationen omkring huslejeloftet.

Skal dine venner og familie ikke også prøve? Del her:

Hvad skal du være opmærksom på?

Trappelejemetoden må ikke længere bruges

Lejekontrakter underskrevet efter d. 1 juli 2015 må ikke gøre brug af trappelejemetoden til årlige huslejestigninger.  

Aconto betaling ved siden af huslejen

Din udlejer må ikke tage aconto betaling for el og vand ved siden af huslejen, hvis der ikke er individuelle målere til det enkelte lejemål.

Tillægsydelser ved siden af huslejen

Din udlejer må ikke tage tillægsydelser, som ikke har hjemmel i lejeloven; Det kan eksempelvis være trappevask eller PBS-gebyr.

Del opslaget med familie og venner

Dataene, der er brugt, er nettoprisindeksdata fra Danmarks statistik, som er den officielle data til at beregne stigningen. Vi har taget de gængse perioder, hvor lejen reguleres hver år d. 1. januar med den procentvise stigning i nettoprisindekset fra den pågældende måned 2 år før reguleringstidspunktet til den pågældende måned året før reguleringstidspunktet. Den tager udgangspunkt i lejelovens § 53. Vi gør opmærksom på, at beregneren er vejledende og vi ikke kan holdes ansvarlig for fejl i denne, ligeledes kan det forekomme at udlejere brugere andre beregningsperioder.

Måske disse indlæg kunne være interessante for dig?