DIGURA x Lejerens Frie Retshjælp – Samarbejde

Lejerens Frie Retshjælp

DIGURA fortsætter med at intensivere vores hjælp til danske retshjælpe, hvor Lejerens Frie Retshjælp er blandt landets førende. 

Hvad er ideen med samarbejdet med Lejerens Frie Retshjælp?

Partnerne i DIGURA er faktisk også dem som skabte Lejerens Frie Retshjælp, så der har hele tiden været et naturlig bånd mellem retshjælpen og DIGURA – det har derfor medført et samarbejde. Samarbejdet skal være med til at opretholde det utrolig høje kvalitetsniveau som Lejerens Frie Retshjælp er kendt for. Det betyder blandt andet at DIGURA vil understøtte retshjælpen med materiale, sparring og skabeloner, m.m.

En anden tanke bag samarbejdet er at understøtte talentet ved de frivillige juridiske rådgivere, som bruger deres tid på at hjælpe andre. Det er utroligt flot at man ved siden af et stressfuldt studie evner at afsætte timer til at hjælpe andre gratis. Det er noget som skal belønnes og bemærkes, hvor vi i DIGURA håber at kunne tiltrække disse talenter til vores virksomhed på løbende basis.

Hvad er DIGURA?

Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. Vi vil gøre det trygt at være lejer. Vi er modsætningen til lejerforeninger, som har påtvungne kontigentbetalinger og dyre advokater, som man ikke kan få fat på. Vi er DIGURA. 

 • Gratis vurdering af sagen
 • Risikofrit og uden besvær
 • No Cure No Pay

Ligheden mellem Lejerens Frie Retshjælp og DIGURA

Lejerens Frie Retshjælp har været med til at tage retshjælpsbegrebet ind i den digitale verden, hvor sagsbehandlingen foregår digitalt. Det samme gør DIGURA inden for vores område, hvilket giver en stor forståelse og sammenhold mellem os og retshjælpen. Vi er her begge for innovere og digitaliser, og har derved en fælles mission sammen.

Læs også: Boligstøtte: Alt du skal vide som lejer

Det samme med retsområdet. Lejerens Frie Retshjælp arbejder kun med lejeret – det samme gør vi. Vi er begge højt specialiseret i kun ét område, hvilket har været med at gøre begge parters viden på området utrolig højt. Både retshjælpen og DIGURA er referenceperson for flere medier og kommuner, når der er problemstillinger vedrørende lejeretten. Det gør også, at matchet og forståelsen mellem de frivillige juridiske rådgivere og vores ansatte er utrolig stor – vi forstår hinandens problemstillinger og hvad vores klienter står overfor.

Pro tip

Hvis du har et hurtig spørgsmål eller i tvivl om din retsstilling, så kan retshjælpe være den perfekte løsning. De er specialiseret i at se om borgere har en sag eller ej. 

Hvilke lejeretlige problemstillinger ser Lejerens Frie Retshjælp oftest?

Vi har spurgt 3 af de juridiske rådgivere i Lejerens Frie Retshjælp hvilke lejeretlige problemer de oftest ser.

Julie Grinderslev, teamleder i Aalborg-afdelingen: 

Hovedparten af problemstillingerne som hun sidder med, angår udlejers manglende vedligeholdelse af lejemålet og opkrævning af uberettiget afgift.   

Lise, juridisk rådgiver i Aalborg-afdelingen:

Det område hvor Lise arbejder med flest sager er omkring fraflytning. Det er primært i forbindelse med det økonomiske aspekt af fraflytningsrapporten og hvordan denne skal forstås.

Niels Ankjær, juridisk rådgiver i Aalborg-afdelingen:

Niels oplever en lidt anderledes, men nok mest aktuelle problemstilling. Det er de forskellige sider på internettets massive forsøg på at give svar på generelle spørgsmål. Hans vurdering er, at det netop inden for lejeretten, i rigtig mange tilfælde, er nødvendigt at tage udgangspunkt i den konkrete sag, før det er muligt at yde en givende og optimeret bistand.

Læs også: DIGURA x UNG RET – Et unikt samarbejde lanceret

De tre udtalelser fra de dygtige rådgivere i Lejerens Frie Retshjælp kan vi ikke andet end at understøtte 100 %. De to områder hvor vi behandler flest sager er faktisk omkring fraflytning og udlejers (manglende evne til at opretholde sin) vedligeholdelsespligt. Ligeledes pointerer Niels et meget vigtigt punkt, nemlig alt det skriveri som ligger på nettet – der er flere problemer med dette, men de største er:

 • Ofte er det ikke skrevet af juridiske folk, hvilket gør at det ikke har alle juridiske nuancer med
 • Det er ofte ikke opdateret og vi ser ofte materiale som går længere tilbage end 2015, hvor det ikke er opdateret i forhold til den nye lejelov og derfor fremgår der forkerte oplysninger
 • Der er ikke taget højde for den konkrete sag, hvilket skaber unødvendige misforståelser mellem lejer og udlejer

Vi vil meget gerne gøre op med dette – og det gør vi blandt andet sammen med Lejerens Frie Retshjælp. Vi skriver flere artikler sammen og arbejder tæt sammen i forbindelse med udgivelser, således at vi sikrer den rette kvalitet, som både kendetegner dem og os.

Gør ligesom 1000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Er du en del af en retshjælp eller en anden forening?

Synes du overstående samarbejde mellem Lejerens Frie Retshjælp og DIGURA lyder spændende, og kunne det måske være relevant for en retshjælp, som du er en del af eller en anden type forening? I DIGURA går vi meget op i at hjælpe, så vi er altid åben over for nye samarbejder og specielt hvis de er af lidt anderledes karakter, så vær endelig ikke bange for at kontakte os. Måske er det et samarbejde og en mulighed, som kan gøre begge parter stærkere?

Hvad kan det give jer?

 • Adgang til vores forskellige platforme- og softwareløsninger
 • Adgang til internt materiale inden for lejeretten
 • Adgang til domssamlinger og relevante praksis inden for lejeretten
 • Adgang til skabeloner, både til internt og eksternt brugt
 • Adgang til sparring med egen konktaktperson
 • Adgang til sparring via oplæg og kurser
 • Adgang til et større netværk af andre retshjælpe, eksperter og advokatkontorer
 • Måske vejen til et studiejob?

Hvis du tænker overstående kunne være relevant, så kontakt Mike Vestergaard, Co-founder og Partner, via mike@digura.dk, hvor vi kan snakke om muligheder om et eventuelt samarbejde.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu

Vil du vinde 1 års gratis rådgivning?

Du skal bare tilmelde dig vores nyhedsbrev ligesom +5000 lejere, så er du med i lodtrækningen. Du får tilsendt gode tips og tricks et par gange om måneden.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.