De 6 bedste tips til at passe på din lejlighed (og depositum!)

De 6 bedste tips til at passe på din lejlighed (og depositum!)

De 6 bedste tips til at passe på din lejlighed (og depositum!)
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Sådan! Du har båret alle møblerne op på tredje sal, og du har flyttet rundt så indretningen spiller. Du er mere end klar til at flytte ind og du har indbetalt det berømte depositum – og du tør godt indrømme, at det var et hårdt øjeblik, da du skulle aflevere en månedsløn som depositum for din nye lejligheds stand. Du er klar til at flytte ind, men er du også klar på, hvordan du passer godt på din lejlighed med bare få tiltag i din hverdag?

1. Tag billeder

Det er svært at passe på noget, som i forvejen er ødelagt. Når du flytter ind er det derfor en fantastisk idé at forevige lejlighedens stand ved at tage billeder af de forskellige former for slid, som lejligheden må bære præg af. Dette skyldes at det kan være svært at skille slid fra skade – og du skulle jo nødigt betale for forrige lejers vilde nytårsfest, vel?

2. Prioritér underlag

All right! Billederne er i hus og dit skrivebord står nu klar til første runde hjemmearbejde og lektielæsning. Men inden da er det nødvendigt med et par små tiltag. Filtsko (ja, det hedder det!) under stolene kan altså ende med at gøre en forskel! Køb et underlag til din kontorstol for at skåne det lakerede gulv og sæt filtsko under stolene. Og kan du komme afsted med det undervejs, så væn dig til at være nænsom, når indretningen skal fornyes, og du vil flytte rundt på sofa, spisebord og øvrigt inventar i lejligheden.

3. Udluftning, udluftning, udluftning

Tapet der buler og revner, dug på ruderne, dårlig lugt og sorte pletter – fugt i lejligheden er ikke just drømmescenariet. Men det kan du heldigvis slippe for! Bevar et godt indeklima i din lejlighed og slip for både ubehagelige fugt-symptomer og skader. Sørg for ventilation eller luft ud i forbindelse med de lange varme bade, og tænd for emhætten, når du laver mad. Husk også udluftning i soveværelset, som du jo opholder dig i reeet mange af døgnets timer!

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

4. Lær' at elske din vaskekælder

Nu hvor vi allerede taler om indeklima, skal vi også lige omkring dit vasketøj! Vi ved, at det er fristende at hænge vasketøj op i lejligheden, men vasketøj afgiver meget fugt – og det er også derfor, at det er forbudt at hænge vasketøj op i mange lejligheder. Vi giver dig ret i, at vaskekælderen er ikke det mest hyggelige og tiltalende sted, men det behøver ikke være hyggeligt for at have en god funktion! Hænger du alligevel vasketøj op i lejligheden, så sørg for at lave godt med gennemtræk.

5. Føl dig hjemme, men vær’ nænsom

Der skal holdes fest, og du skal gøre plads til 20 mennesker i din lille tætpakkede stue. Hvad gør du? Jo, du ringer efter din bedste ven og melder, at sofaen skal flyttes, og at lænestolen og spisebordet skal overnatte i soveværelset for en enkelt nat. I har travlt og har en lang to-do-liste, men husker alligevel på at tage møbelflytningen med ro. Du ved nemlig af erfaring, at dørkarmene og væggene ikke kan holde til utallige af slag – det har du lært på den hårde måde 😉 Det er vigtigt at føle sig hjemme i sin lejlighed og føle plads til at bevæge sig frit, men det udelukker ikke muligheden for at være nænsom i situationer hvor det giver ekstra god mening.

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

6. Hold din lejlighed ren løbende

Den ugentlige – eller måske månedlige – støvsugning har været en vane i efterhånden rigtig lang tid. Du ved godt, at ovnen trænger, men du har bare så meget at se til i hverdagene, og i weekenderne skal der slappes af! Skabslågerne er fedtet ind i tomatsovs, brusekabinen i fugtpletter og gulvet i diverse madrester. Lige så kedeligt det er at gøre hovedrent nu, lige så uoverskueligt bliver det den dag du skal flytte ud og finder ud af, at tomatsovsen har misfarvet dine skabslåger… og at du skal til at skrubbe brusekabinen ned. Sørg for at holde din lejlighed nogenlunde rent løbende, og så slipper du for uønskede overraskelser, som måske får indflydelse på lejlighedens stand. Frem med Ajax, Rodalon og knofedt!

Ja, det er altså det værd!

At løbende passe på og vedligeholde sin lejlighed kan være uoverskuelig. Der er så meget man burde, men så lidt tid i en travl hverdag. Måske tænker du endda, at det er jo ikke din lejlighed, du bor bare til leje for en periode.. Og netop denne tanke er farlig. Fordi hvis ikke du passer på lejemålet, som om du selv ejede det, så mister du måske hele (eller en stor del) af dit depositum. Og så er de penge jo faktisk brugt på ingenting. Og jeg er helt sikker på, at du kan finde noget, som er meget sjovere at bruge penge på! 

Men husk! Hvis du har fået taget hele – eller en stor del af – dit depositum, men du føler, at du har gjort en god indsats for at passe på lejligheden, så er der desværre også den risiko, at du bliver snydt af din udlejer – og det kan vi hjælpe med. Bare tryk herunder og få en gratis vurdering af en af vores rådgivere.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere