Er du klar til at betale knap 10% ekstra i husleje pr. måned?

Er du klar til at betale knap 10% ekstra i husleje pr. måned?

Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor
Er du klar til at betale knap 10% ekstra i husleje pr. måned? Din husleje risikerer at stige markant i den kommende periode.

Din husleje risikerer at stige markant i den kommende periode.

Med de stigende priser er vand-, el- og varmeforbruget, madvarerne og benzinen nogle af de udgifter som fylder meget i de danske husstandes budget – Men desværre kan rigtig mange lejere nu se frem til en stor stigning i huslejen.

Siden lovændringen i 2015 har det været muligt for udlejere at tilføje en nettopris-klausul i lejekontraktens §11. Denne klausul giver din udlejer ret til at hæve huslejen, når der sker en stigningen i nettoprisindekset. Udlejer må nemlig gerne lade huslejen stige efter nettoprisindeks, også selvom den desværre er historisk høj i tiden, pga. inflationen.

Med en så markant stigning ser vi desværre, at udlejere kommer til at varsle stigningerne overfor lejer hvor det er berettiget – men ligeledes overfor lejere hvor det ikke er berettiget. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksomme på stigninger i huslejen fra din udlejer.

Læs mere om nettoprisindekset på følgende link: https://digura.dk/nettoprisindeks-hvad-er-det-og-hvad-er-reglerne/

Ændring i depositum og forudbetalt leje

Depositum og forudbetalt leje reguleres som udgangspunkt i overensstemmelse med lejekontrakten.

Råd nr. 1: Tjek din lejekontrakt

For at en huslejestigning kan ske efter nettoprisindesket, så skal det fremgå tydeligt af din lejekontrakts §11. Er det ikke tilfældet, så kan udlejer ikke kræve en stigning efter nettoprisindekset.

Råd nr. 2: Få tjekket din husleje

Stiger din husleje som følge af nettoprisindekset, så kan det i nogle tilfælde få huslejen til at stige over det lejedes værdi – Derfor anbefaler vi, at du ved en stigning i nettoprisindekset også får tjekket din husleje igennem.

Råd 3: Få altid tjekket dokumenterne igennem

DIGURA arbejder til dagligt med mange lejere som betaler uberettiget stigninger i huslejen, a conto-bidrag, forbrugsregnskaber og istandsættelseskrav.

Ligesom du som lejer ikke kender hele lejeloven, så er det ligeledes ikke sikkert, at din udlejer gør – Og dét kan du komme til at betale for.

Med en juridisk rådgiver har du mulighed for at få tjekket alle dokumenterne igennem fra din udlejer, således at du sikrer, at du ikke bliver snydt.

I sidste ende kan du spare mange penge!

Tag et kig på vores medlemsklub, hvis du ønsker at have et juridisk team klar til at hjælpe dig.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere