Må udlejer have nøgle til lejemålet?​

DIGURAs artikel om hvornår udlejer må have nøgle til lejemålet

Mange er i tvivl om, hvorvidt udlejer må have en nøgle til lejemålet eller ej. I denne artikel vil vi en gang for alle klarlægge reglerne.

Må udlejer have nøgler til lejemålet?

Svaret er faktisk nemt og ganske ukompliceret: Nej! Udlejer må ikke have nøgle til lejemålet.

Du er som lejer i din gode ret til at nægte udlejer at have en nøgle til lejemålet, om det så er en lejlighed eller et værelse. Du har som lejer krav på at have samtlige nøgler til dit lejemål, og udlejer har derfor ikke ret til at have en nøgle til dit lejemål. Vi ser desværre ofte, at udlejere er af den overbevisning, at de er i deres fulde ret til at have en nøgle til ens lejemål, men det har de ikke. Hvis du har krævet at have alle nøgler til lejemålet og din udlejer alligevel skaffer sig adgang til dit lejemål, så vil det faktisk være ulovlig selvtægt, og det kan derfor anmeldes til politiet.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

  • Gratis vurdering af sagen
  • Risikofrit og uden besvær
  • No Cure No Pay

Læs også: Udlejers adgang til det lejede

Det er dog sjældent, at det eskalerer til dette niveau og det er heller ikke hensigtsmæssigt for nogen. Derfor anbefaler vi også alle lejere blot at vise udlejere denne artikel eller lade dem rette henvendelser til os, så vil vi gerne fortælle dem reglerne på en rolig og ordentlig måde, hvor vi i 9/10 tilfælde får udleveret alle nøgler til lejer.

Pro tip

Som lejer har du faktisk også ret til at skifte lås og nøgler i lejemålet, så længe du bor der. På den måde kan du undgå udlejere, som ikke er inviteret. Det skal dog afleveres i samme stand som ved fraflytning. 

Hvorfor bør man måske give udlejeren en nøgle til lejemålet alligevel?

Selvom man har krav på at have alle nøgler til lejemålet, så kan det dog være en god idé at have en nøgle til lejemålet liggende ved enten udlejer eller viceværten (hvis man er sikker på, at dette ikke bliver misbrugt). Det kunne jo ske, at man eksempelvis mistede sin nøgle, eller den blev stjålet. Herefter har man ikke adgang til sit lejemål, og skal have en dyr låsesmed ud. Det vil ofte være både nemmere og billigere at hente sin ekstranøgle ved en af parterne og så få lavet en kopi af nøglerne.

I tilfælde af en akut skade kan det være smart, at udlejer har nøgle til lejemålet. Det kan eksempelvis være et vandrør, der sprænger, og situationen vil derfor kræve, at udlejer har adgang med det samme. I situationer hvor man ikke selv er hjemme, vil det således være ideelt, at udlejer kan låse sig selv ind.

Men husk: Du er i din gode ret til at afholde udlejer fra at have en nøgle til lejemålet.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt​

Lad os hjælpe dig

DIGURA er meget anderledes end de danske lejerforeninger, som man har kendskab til som lejer. De har ofte kun en åbningsdag om ugen, du kan ikke komme igennem på deres telefon og det er ikke sikkert de vil hjælpe dig, når det kommer til stykket. Selvom du endda har betalt dertil i mange år. 

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  Vi kan godt forstå, at du synes det kan være kompliceret stof at forstå og derfor har vi gjort det bedste for at hjælpe dig med artiklen. 

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu
×
×

Kurv

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.