5 råd til fraflytning

Hvad er ideerne bag DIGURA

Når du skal flytte ud af din lejlighed, er der mange ting at holde styr på. Vi giver dig her 5 råd til fraflytning, så du lettere kan bevare overblikket.

Introduktion

Det er i lejeloven beskrevet således, at lejemålet skal afleveres i samme stand, som det blev overtaget i, med undtagelse af forringelse, der skyldes almindelig slid og ælde. Du kan således ikke blive pålagt at skulle betale for arbejde, der bringer lejemålet i bedre stand, end da du overtog det. Ej heller kan du blive pålagt at skulle betale for fejl og mangler, som det påhviler udlejer at udbedre. Netop hvordan du nemmest kan undgå sidstnævnte, vil være at finde på vores liste over 5 råd til fraflytning:

1. Udfyld indflytningsrapporten grundigt​

Det første af de 5 råd til fraflytning er at udfylde indflytningsrapporten grundigt. Hvad enten det er i forbindelse med indflytningssynet eller du reklamerer over disse igennem fejl- og mangellisten. Husk at gøre det inden for fristen på 14 dage fra overtagelsestidspunktet. Således beskytter du dig selv mod krav fra udlejer om, at du skal hæfte for fejl og mangler, der var i lejemålet, da du overtog dette. Endvidere findes en udførlig indflytningsrapport at give et mere præcist billede af lejlighedens tilstand ved overtagelsen end en mindre udførlig indflytningsrapport. Vær grundig og beskyt dig selv.

Læs også: Få mest muligt af dit depositum igen

2. Tag billeder af lejemålet ved indflytning og igen ved fraflytning

Næsten lige så vigtigt som selve fraflytningsrapporten, er dette råd til fraflytning. Andet råd er nemlig at tage billeder af lejemålets stand. Sådan kan du bevise, at det rent faktisk er, som du angiver i fraflytningsrapporten. 

Endvidere kan du sammenligne billeder fra overtagelsestidspunktet og fraflytningstidspunktet, og således bevise at du har afleveret lejemålet i samme stand, som du overtog det.

Læs også: Guide: Få mest muligt depositum tilbage

3. Tjeklisten fra indflytningssynet

Nummer 3 af vores 5 råd til fraflytning er, at det er en god idé at gennemgå tjeklisten, du har fra indflytningssynet. Udlejer vil med stor sandsynlighed gennemgå de samme ting, hvorfor du kan udbedre disse områder på egen hånd, før udlejer holder fraflytningssyn.

Du kan eventuelt spørge udlejer om denne liste, da det selvfølgelig også er i udlejers interesse, at lejligheden er i god stand.

4. Underskrivelse af fraflytningsrapporten​

Er du ikke enig i, hvad udlejer har angivet i fraflytningsrapporten, må du aldrig underskrive. Du kan evt. snakke med udlejer om de ting, som du er uenig i. Hvis I ikke kan nå til enighed, kan du kontakte DIGURA for hjælp.

Læs også: Få styr på fraflytningsrapporten og undgå at blive snydt

5. Medbring en til fraflytningssynet, så du ikke er alene med udlejer​

Det sidste af vores 5 råd til fraflytning omhandler fraflytningssynet. Det kan nemlig være svært at sige udlejer imod, selvom man er uenig. Dette ses specielt hos unge uerfarne lejere. Medbring gerne en forælder eller anden, der evt. har erfaring med disse situationer. Således undgår du at hele synet foregår på udlejers præmisser, og at du pludselig ender med at få underskrevet fraflytningsrapport, som du reelt ikke er enig i, men føler dig tvunget til at underskrive.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

BEDØMMELSE AF INDLÆGGET:

5/5

Del indlægget

Luk menu

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.