Fem gode råd til fraflytning

Fem gode råd til fraflytning

Mads Klokkerholm

Mads Klokkerholm

Juridisk chef, partner
Når du skal flytte ud af din lejlighed, er der mange ting at holde styr på. Vi giver dig her vores bedste fem råd til en god fraflytning, så du lettere kan bevare overblikket.

Introduktion

Det er i lejeloven beskrevet, at lejemålet skal afleveres i samme stand, som det blev overtaget i, med undtagelse af forringelse, der skyldes almindelig slid og ælde. Du kan derfor ikke blive pålagt at skulle betale for arbejde, der bringer lejemålet i bedre stand, end da du overtog det. Ej heller kan du blive pålagt at skulle betale for fejl og mangler, som det påhviler udlejer at udbedre. 

1. Udfyld indflytningsrapporten grundigt​

Vores første råd til fraflytning er, at du skal udfylde indflytningsrapporten grundigt. Hvad enten det er i forbindelse med indflytningssynet eller at du reklamerer over fejl i lejemålet igennem fejl- og mangellisten. Husk at gøre det inden for fristen på 14 dage fra overtagelsestidspunktet. På den måde beskytter du dig selv mod krav fra udlejer om, at du hæfter for fejl og mangler, der var i lejemålet, da du overtog det. En udførlig indflytningsrapport giver også et mere præcist billede af lejlighedens tilstand ved overtagelsen end en mindre udførlig indflytningsrapport. Vær grundig og beskyt dig selv.

2. Tag billeder af lejemålet ved indflytning og igen ved fraflytning

Næsten lige så vigtigt som selve fraflytningsrapporten, er dette råd til fraflytning. Andet råd er nemlig at tage billeder af lejemålets stand. På den måde kan du bevise, at det rent faktisk er, som du angiver i fraflytningsrapporten. 

Endvidere kan du sammenligne billeder fra overtagelsestidspunktet og fraflytningstidspunktet, og derfor bevise, at du har afleveret lejemålet i samme stand, som du overtog det.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

3. Tjeklisten fra indflytningssynet

Det er en god idé at gennemgå tjeklisten, du har fra indflytningssynet. Udlejer vil med stor sandsynlighed gennemgå de samme ting, hvorfor du kan udbedre disse områder på egen hånd, før udlejer holder fraflytningssyn.

Du kan eventuelt spørge udlejer om denne liste, da det selvfølgelig også er i udlejers interesse, at lejligheden er i god stand.

4. Underskrivelse af fraflytningsrapporten​

Er du ikke enig i, hvad udlejer har angivet i fraflytningsrapporten, må du aldrig underskrive. Du kan evt. snakke med udlejer om de ting, du er uenig i. Hvis I ikke kan nå til enighed, kan du kontakte DIGURA for hjælp.

5. Medbring en til fraflytningssynet, så du ikke er alene
med udlejer

Det sidste råd omhandler fraflytningssynet. Det kan nemlig være svært at sige udlejer imod, selvom man er uenig. Dette ses specielt hos unge uerfarne lejere. Medbring gerne en forælder eller anden, der evt. har erfaring med disse situationer. På den måde undgår du at hele synet foregår på udlejers præmisser, og at du pludselig ender med at få underskrevet en fraflytningsrapport, som du reelt ikke er enig i, men føler dig tvunget til at underskrive.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med fraflytning kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Det kan både være omkring fraflytning, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 4,7 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere