10 generelle råd til lejere

10 generelle råd til lejere

Louise Song

Louise Song

Senior legal advisor

Ud fra erfaring har vi samlet vores 10 mest generelle råd til lejere. Det gælder både ved indflytning, under lejeforholdet og ved fraflytning. Læs med og se, om du skal være opmærksom på noget.

1. Sørg for du ikke bliver snydt​

Vores første råd til lejere er desværre nemmere sagt end gjort, men hvis tingene virker til at være for godt til at være sandt, så er det ofte også sådan Vær særlig opmærksom ved annoncer, hvor udlejere ikke virker tilgængelige eller vil have penge, før du har underskrevet lejekontrakten.

Læs mere: 10 ting hvor din udlejer måske snyder dig

2. Snak med den tidligere lejer​

Et godt generelt råd kan være at snakke med den tidligere lejer og høre, hvordan deres tid i lejemålet har været, og hvorfor de fraflytter. På den måde kan du høre efter fejl eller mangler i lejemålet, om dine naboer larmer eller noget helt tredje.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

3. Overvej din udlejer

Hvis din udlejer virker fjern, sur og træls, kan det blive et utrolig trælst lejeforhold. Det kan godt være, at du ikke tænker over det til at starte med, men hvis der kommer problemer i lejemålet, så vil disse udlejere ofte være sværere at indgå i dialog med.

4. Tjek din nye lejekontrakt nøje igennem

Gennemgå din lejekontrakt – eventuelt med din familie eller med os – og vær altid særlig opmærksom på lejekontraktens § 11. Man kan blive pålagt nogle store forpligtelser i dette afsnit, så det er altid vigtigt, at man kender indholdet af sin lejekontrakt.

Læs også: Udfyldelse af en lejekontrakt: Sådan gøres det

5. Indgiv fejl- og mangelliste

Halvvejs igennem vores liste kommer der et essentielt råd. Selvom det er en fantastisk følelse at flytte ind i et nyt lejemål, og man bare gerne vil komme på plads hurtigst muligt, så er det altid vigtigt at få indgivet en fejl- og mangelliste. Du har 14 dage efter, at du har overtaget lejemålet til at udfylde listen.

6. Styr på indflytning

Husk at du skal melde din flytning til både Postvæsenet, kommunen og virksomheder. Ligeledes kan det være en god idé at anskaffe sig en indboforsikring.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

7. Husk dokumentation

Husk altid at tage billeder af lejemålets stand samt sørge for at have bevis for alt. Både af lejemålets stand, aftaler med udlejere og hvis der er noget, som der ikke er, som det skal være.
Dette bør gøres både ved indflytning, under lejeforholdet (hvis der sker noget, f.eks. vandskade eller en mangel opstår) og ved fraflytning.

Læs også: Udlejers adgang til at hæve huslejen​

8. Få altid alle aftaler på skrift

I forlængelse af punkt 7 er det en god ide at få samtlige aftaler med udlejer på skrift. På den måde kan du altid bevise jeres aftaler og holde udlejer op på det. Hvis en tvist ender i huslejenævnet, kan dokumentationen være det, der gør, at du vinder sagen.

9. Husk husordenen

Det er altid en god ide at udvise respekt for både naboer og udlejer, således at man opfører sig, som man ønsker at de opfører sig over for en selv. Det er i alles interesse, at alle er glade for hinanden, og der er en positiv stemning.

Læs også: Flyttesynet; Det her skal du være opmærksom på

10. Styr på fraflytning

Vores afsluttende råd er, at du skal huske at aflevere en skriftlig opsigelse af lejemålet, at forlade det som lejekontrakten foreskriver og samtidig flytte adresse. Det er vigtigt at bemærke, at du skal opgive din nye adresse til din gamle udlejer senest 8 dage før fraflytning.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med at undgå snyd kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Det kan både være omkring ens rettigheder, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere