Din rettigheder som lejer

Lejeloven har fastsat nogle rammer for hvordan en husleje skal fastsættes. Det er dog desværre et meget komplekst område, hvor det afhænger af størrelse, ejendommens opførselsår og stand, beliggenhed og hvor mange lejemål der er i lejemålet. Lejemålets stand og indhold har også betydning for lejeniveauet. Det er derfor et område, hvor vi altid vil anbefale at tage kontakt til os.

Kontakt os her. 

I lejekontraktens § 11 har udlejer ofte pålagt lejer en udvidet vedligeholdelsespligt. Det ses ofte, at lejere bliver snydt med denne pligt, så udlejer kræver en masse af lejer, som ikke er berettiget. Ligeledes er udlejere gode til at smide alting ind under misligholdelse, selvom det bare er almindelig slidt og ælde.

Siden sommeren 2015 har udlejere ikke måtte kræve nyistandsættelse, men kun normal istandsættelse. Dette ser vi dog rigtig mange lejere blive snydt med, og derfor bliver fraflytninger oftere dyrere for lejere, end de bør være. Det er en hårfin grænse mellem hvornår udlejere kan kræve istandsættelse af lejere, og derfor vil hjælp fra DIGURA oftest være en stor fordel for lejer.

Lejelovens kapitel 7 sætter nogle klare rammer for hvordan reglerne for a conto-betalinger, hvilke former for fordeling parametre der må bruges og ligeledes er der formalia for efterregninger, som skal følges. Det er nogle ufravigelige regler, som beskytter lejere og som hverken lejere eller udlejere ofte er bekendte med.

Lejeloven er lavet for at beskytte den svage part, som i dette tilfælde er lejere. Derfor gælder det både i tilfælde med vedligeholdelse, husleje, forbrug, fraflytning og andre områder, at der er fastsat ufravigelige regler. Hvis man kender reglerne, så kan der være rigtig mange tilfælde, hvor du som lejer har ret til kompensation. Du kan indsende din sag gratis til vurdering ved os, så kan vi straks fortælle dig om du har ret til kompensation.

Nedsat husleje ses oftest i to situationer. Den ene situation er, hvor der er betalt for meget i husleje, og huslejen derfor nedsættes. Men det kan også være i forbindelse med, at udlejer ikke overholder sin vedligeholdelsespligt og/eller du ikke har det sædvanlige til rådighed i dit lejemål, så vil man også få nedsat sin husleje (oftest indtil fejlen er udbedret).

Det er meget forskelligt og op til den enkelte sag, men det ses også i forbindelse med forbrugsregnskaber, hvis din udlejer har opkrævet et ulovligt gebyr eller har taget penge fra dit depositum, som udlejer ikke var berettiget til.

Det er helt op til den konkrete sag og situation, ligesom det varierer meget. 

Lejeloven har en udformning, hvor man som lejer er særlig beskyttet og anses som den svage part. Dette gør, at man som lejer i flere tilfælde ikke skal give så mange penge til udlejere, at du har ret til kompensation eller din udlejer skal betale dig penge.

Du vil godt selv kunne føre en sag, både dialogen med udlejer og sagen ved huslejenævnet. Vores ydelse er kun til, fordi vi ikke ønsker, at I får mindre end i fortjener, at I skal bruge lang tid på det eller at I risikerer at blive snydt yderligere.

Luk menu

Bliv medlem nu

Tak for din interesse i medlemsklubben, som mange lejere allerede har tilmeldt sig.

Næste skridt er, at du vil modtage et link på din mail, som du skal bruge for at få adgang til vores medlemsklub. 

Her skal du indtaste dine oplysninger og betalingsinfo, hvorefter du får adgang til alle dine fordele i vores medlemspakke.

Vi ses som medlem!

Vil du vinde 1 års gratis rådgivning?

Gør ligesom +5000 lejere og få tilsendt gode råd om dit lejeforhold og dine rettigheder, så er du med i lodtrækningen om 1 års rådgivning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.