10 tegn på at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden

10 tegn på at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden

10 tegn på at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

At være alene er rart. At have en roomie i huset er endnu bedre! Især hvis du og din roomie er gode bofæller. Men hvad skal der egentlig til for at sikre et godt roomieskab, sociale stunder og plads til ro og fred?

1. I respekterer hinandens lukkede døre

Selvom roomie-tid er super hyggeligt, har du også brug for alenetid og ro. Når du og din roomie respekterer hinandens lukkede døre men også giver plads til stilhed, når i sidder i fællesstuen med lektielæsning, er det et tegn på at i er rigtig gode bofæller for hinanden.

2. I står klar til at lytte til hinandens frustrationer efter en lang dag

Nok er i ikke et par, men det betyder ikke, at i ikke står klar til at lægge øre til eventuelle frustrationer efter laaange dage på studie og job. Nogle gange har man bare brug for at læsse af – og så er det rart med en god roomie der lytter eller tør udfordre dig på dine frustrationer, ikke?

3. I overrasker hinanden, når der er mest brug for det

Vi bliver i den kærlige ende af roomie-skabet lidt endnu! Som perfekte bofæller ved man nemlig præcis hvornår ens roomie har brug for en god overraskelse. Hvad end i overrasker hinanden med fællesspisning, filmhygge eller en pose slik på værelset, som er begravet i lektier, er der bare ikke noget bedre, end en god og betænksom roomie!

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

4. I tager begge del i ansvaret for det praktiske

Regninger som skal betales, vasketøj der skal hænges op, hylder som skal støves af. Der er rigeligt med praktiske opgaver, når man er udeboende. Du og din roomie hjælper hinanden med at tage ansvar for de praktiske opgaver, og i perioder tager én af jer en større tørn end den anden – blot fordi i hjælper hinanden i travle perioder. Hvis ikke det er et tegn på et godt roomie-skab, hvad er så?

5. I respekterer hinandens forskelligheder

Din roomie elsker at træne. Du elsker at spille computer. I er som ild og vand, og alligevel er i de perfekte bofæller. Mens din roomie tager til træning, kobler du af bag skærmen, og så er der fællesspisning senere på aftenen! I kan nemlig sagtens lave noget socialt, selvom i er forskellige. Din roomie har sågar spurgt, om du kan lokkes med til træning for at lave lidt socialt. Måske du kan lære din roomie, hvordan man spiller computer? Forskellighed er er en gave!

6. ”Fællesskab” og ”fleksibilitet” som nøgleord

I kunne vælge at dele alt op i kasser – men det gør i ikke. I ønsker nemlig at være fleksible – at være fælles om tingene. Derfor tager du også nogle gange din roomies opvask, og din roomie spørger hellere end gerne om din sweatshirt skulle med til vask. Skal du bruge et strygejern, siger du? Du snupper bare mit på værelset!

7. I er enige om, hvordan I er roomies

Hvordan er man egentlig roomies? Du og din roomie kan være bofæller som deler lejlighed, praktiske opgaver og small talk – men i kan også være hinandens bedste venner. Hvad end fredag står på fælles filmaften eller forskellige planer, er det vigtigste, at i er enige om, hvordan i er roomies. En forventningsafstemning kan være af

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

8. Giver du aftensmad i dag? Så gør jeg i morgen!

Det er bare rarest når hverdagen går nemt og gnidningsfrit. Derfor er det også oplagt, at du og din roomie er fleksible med jeres fordeling og struktur. Din roomie giver aftensmad i dag – så giver du på et andet tidspunkt. Det vigtigste er nemlig at i hygger jer, og i ved heldigvis begge to, at gode gerninger går begge veje. Derfor behøver din roomie ikke bekymre sig om morgendagens aftensmåltid – den skal du nok klare.

9. I deler

I er roomies og har både hver jeres liv og hver jeres økonomi. I deler dog en stor ting i livet: jeres hverdag. Det betyder også, at i som gode bofæller deler en masse små ting i hverdagen, som i måske tager for givet, men som i sidste ende ikke ville være foruden. Hvad end det er køkkenredskaber, sofapuder, make-up eller madvarer i køleskabet, så er jeres fleksible dele-ordning bare med til at gøre hverdagen meget nemmere!

10. I giver plads til hinandens venner

I er gode bofæller, MEN i har selvfølgelig også gode venner ved siden af. Når din roomie har besøg af sine venner, glæder det dig, og du hilser hellere end gerne på. Du og din roomie er nemlig perfekte bofæller for hinanden, fordi i blandt andet er gode til at give plads til hinandens venner – og dermed også en stor del af hinandens liv.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere