Ny lejelov træder i kraft fra 1. juli 2022

Ny lejelov træder i kraft fra 1. juli 2022

Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Folketinget har i de sidste måneder arbejdet på at få vedtaget sidste fase af den nye lejelov. Lovgivningen blev mandag den 1. marts 2022 vedtaget, hvorfor længere forhandlinger nu er slut. To komplicerede lovgivninger er nu blevet til én samlet. Folketinget har vedtaget en ny lejelov, som træder i kraft 1. juli 2022.

Sammenskrivning af Lejeloven og Boligreguleringsloven

Den nye lejelov er en sammenskrivning af lejeloven og boligreguleringsloven, som er anden fase af lejeloven, som tidligere er indgået med virkning fra 1. juli 2015, om forenkling og modernisering af lejelovgivning m.v.

Det er dermed en direkte videreførelse af de hidtil gældende regler, med undtagelse af få ændringer. Anden fase er dermed sidste led i implementeringen af et forlig om forenkling og modernisering af lejelovgivningen.

Ændringer

Lovforslaget indeholder regler vedrørende det direkte lejeforhold, og dermed som udgangspunkt en videreførelse af de hidtil gældende regler.

Der er dog i den nye lovgivning sket indholdsmæssige ændringerne og nye regler med henblik på at styrke fremlejetageres rettigheder i fremlejeforhold. 

Grunden til disse ændringer kan især skyldes, at der på nuværende tidspunkt er mange lejere i Danmark, som benytter sig af fremlejeforhold, hvoraf det desværre ofte ender ud i konflikter.

Formålet med at sammenskrive lejeloven og boligreguleringsloven er, at skabe et bedre overblik over lejelovgivningen.

Selvom der ikke er foretaget de store ændringer i indholdet af reglerne, så er det vigtigt, at udlejere og lejere er opmærksomme på, at største delen af paragrafferne fremadrettet til at ændre fortegn.

Den nye lejelovgivning er blot med til at sikre, at lejer såvel som fremlejetager, fremadrettet forsat er sikret i lejeforholdet.

DIGURA er klar til at hjælpe dig

Lejelovens træder i kraft pr 1. juli 2022 – Sagsbehandlerne i DIGURA har siden lovforslaget blev fremsat den 13. oktober 2021 fulgt med på sidelinjen, hvorfor vi allerede nu er godt inde i de nye regler – Dertil er sagsbehandlerne i gang med et større arbejde med at få korrigeret dokumenter, vejledninger, artikler og meget andet, så vi er klar til at skrifte fra 1. juli 2022.

DIGURA vil løbende holde jer opdateret på den nye lejelov.

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 4.7 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere