Hvad koster det at flytte? Du har fundet dig et fedt lejemål, men er usikker på, hvor mange penge du skal have op af lommen ved indflytning. Læs med her og få et godt overblik over udgifterne.
Hvad er indflytningsprisen?
Indflytningsprisen er forskellig fra lejemål til lejemål. Når der er tale om lejeforhold, skal man ikke betale et beløb, som man som udgangspunkt ikke kan få igen, da man jo ikke køber lejemålet. Der er dog stadig en indflytningspris, som dækker over de forskellige indbetalinger, som man skal foretage inden indflytning. Det kan derfor godt løbe op i flere tusinde kroner at skulle flytte ind i et lejemål. Derfor er det en god idé at have nogle penge på kontoen inden man beslutter sig for at leje en lejlighed. Der er lidt mere, der skal betales end bare huslejen. Depositum og forudbetalt leje skal eksempelvis også regnes med. Der er dog mulighed for at få sit depositum tilbage igen – det kommer vi nærmere ind på.
Depositum ved indflytning
Stort set alle udlejere kræver et depositum ved indflytning. Beløbet skal faktisk betales allerede inden indflytning. Et depositum er udlejers sikkerhed for, at du som lejer ikke løber fra istandsættelses-regningen ved fraflytning. Når man lejer et lejemål, så skal man nemlig passe godt på det, så lejemålet som udgangspunkt ikke taber værdi – udover almindelig slid og ælde selvfølgelig.
Et depositum må maksimalt være på tre måneders husleje sammenlagt. Det kan derfor godt blive til et stort engangsbeløb, men der er god forudsætning for at få sit depositum tilbagebetalt, fordi det blot er en sikkerhed for udlejer. Udlejer har også ret til at kræve en del af depositummet ved fraflytning til istandsættelse af lejemålet, hvis der er noget, som ikke er vedligeholdt. Ved løbende at vedligeholde lejemålet, øger du dine chancer for at få hele dit depositum tilbage. På den måde får du pengene tilbage på din konto.
Læs også: Indflytningssyn og indflytningsrapport
Hvorfor skal man vælge DIGURA?
Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.
- Gratis vurdering af sagen
- Risikofrit og uden besvær
- No Cure No Pay
Forudbetalt leje ved indflytning
Der er også rigtig mange udlejere, som tager en forudbetalt leje sammen med depositum ved indflytning. Forudbetalt leje må på samme måde maksimalt være tre måneders husleje sammenlagt. Forudbetalt leje er ligeledes en sikkerhed for udlejere, men sikrer at der bliver betalt husleje i perioden efter opsigelsen, så lejer ikke løber fra sin huslejebetaling.
Som lejer kan man som udgangspunkt selv bestemme, om man ønsker at benytte sig af sin forudbetalte leje efter opsigelse. Det skal man aftale med sin udlejer. Hvis man vælger at benytte sig af den forudbetalte leje, så skal man i de sidste måneder (så mange måneder man har betalt forudbetalt leje) ikke selv betale husleje, da den bare bliver trukket herfra. På den måde får man sine penge tilbage der. Man kan også vælge ikke at benytte sig af den forudbetalte leje. I så fald skal den forudbetalte leje tilbagebetales af udlejer. Dette sker typisk i forbindelse med tilbagebetaling af depositum. Den forudbetalte leje er der ingen forudsætning for, at udlejer beholder noget af.
Skal man betale husleje inden indflytning?
Mange lejere misforstår forudbetalt leje som værende leje for de første måneder i lejemålet. Men det er som sagt til brug i opsigelsesperioden. Derfor skal man i mange tilfælde også betale én måneds husleje sammen med depositum og forudbetalt leje inden indflytning. Den ene måneds husleje betyder, at man ikke betaler husleje den måned, hvor man flytter ind. Det er på samme måde også udlejers sikkerhed for, at lejer rent faktisk flytter ind til den tid. Men mange lejere ser det også som en stor fordel, fordi så er det klaret, og så tænker man ikke på det oven i alt det andet indflytningsræs.
Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 99 kroner.
Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?
I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 99 kroner om måneden.
- Juridisk rådgivning
- Hjælp til opsigelse og ophævelse
- Løbende tjek af din lejekontrakt
- Løbende tjek af din husleje
- Og meget mere..
Hvad koster det at flytte ind i et lejemål?
Nå, men hvad koster det så at flytte? Det er som sagt forskelligt, da det afhænger af huslejen i lejemålet. Ved at kende til huslejeniveauet, kan man selv udregne, hvad det højeste beløb for indflytning kan blive. Depositum og forudbetalt leje kan begge være maksimalt tre måneders husleje, og så tager nogle udlejere i samme omgang én måneds husleje til at betale det første måned. Så kan man lægge disse sammen, og så viser det, hvor mange penge man muligvis skal have op ad lommen.
Eksempel
En lejer har fundet et fedt lejemål med en husleje på 5000 kroner om måneden. Regnestykket vil således lyde:
3 x 5000 = 15.000 i depositum
3 x 5000 = 15.000 i forudbetalt leje
1 x 5000 = Første måneds husleje
15.000 + 15.000 + 5000 = 35.000 kroner i indflytningspris
Ovenstående regnestykke er selvfølgelig forudsat at udlejer tager maks i både forudbetalt leje og depositum samt første måneds husleje. Det er ikke alle udlejere, der gør dette. Nogle tager mindre end tre måneder, og nogle inkluderer ikke den første måneds husleje. Hvis du får en indflytningspris af en udlejer, som du ikke kan få til at passe, bør du bede om at få det udspecificeret, hvad du betaler for. På den måde sikrer du, at du ikke bliver snydt allerede inden indflytning. Man ønsker selvfølgelig ikke at have flere penge op af lommen end højest nødvendigt.
Få juridisk hjælp hvis du er i tvivl
Emnet med indflytningspris kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.
Det kan både være omkring indflytningspris, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til?
Lad os hjælpe dig
Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig.
Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også.
Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.
Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.