Skattefri varmecheck

Skattefri varmecheck

Kræv din licensmoms tilbage - Digura.dk
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Har du i den seneste tid oplevet, at regningerne for varme og el er steget markant? Så er det gode nyheder – For cirka 320.000 husstande kan se frem til at få udbetalt en skattefri varmecheck fra regeringen.

Varmecheck – Cirka 3.750,00 kroner

Vi har i den seneste periode i Danmark oplevet, at priserne for henholdsvis el og varme er steget markant. Denne stigning har en betydning for rigtig mange danskere og deres pengepunge. Derfor har regeringen vedtaget, at cirka 320.000 danske hustande, skal have udbetalt en skattefri varmecheck på cirka 3.750,00 kroner.

Varmechecken er målrettet husstande med en årlig husstandsindkomst på under 550.000,00 kroner, (598.00,00 før ATM-bidrag) som har en primær varmekilde der er ramt af de høje prisstigninger.

Udbetalingen er en engangsudbetaling.

Skal din udlejer udbetale pengene?

Såfremt du er blandt de 320.000 husstande i Danmark som skal have udbetalt pengene, så vil det ske automatisk til hustanden, og dermed ikke til din udlejer.

Checken vil blive udbetalt automatisk, hvorfor du ikke skal ansøge om den.

Målgruppen omfatter:

  • Husstande, der opvarmes af gasfyr
  • Husstande, som ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65% eller en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigning
  • Husstande med el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde med en tilsvarende prisstigning.

Er du i tvivl om, hvordan dit lejemål bliver opvarmet, så kan du altid læse det i lejekontraktens §5 eller kontakte din udlejer.

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 4.7 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Hvorfor sker denne udbetaling?

Udbetalingen sker på baggrund af de ekstraordinære priser for el og varme på nuværende tidspunkt. Priserne er steget markant det seneste år, hvorfor det bliver tydeligt for os at mærke.

Regeringen har derfor valgt at hjælpe de husstande, som har brug for en ekstra hånd. Derfor har regeringen afsat 1 mia. kroner til varmechecken samt 250 mio. kroner til en mere grøn varme og udfasning af sorte varmekilder herunder udrulning af grøn fjernvarme.

Læs mere om varmechecken her:

Forbedring af varmekilderne i lejemål – Huslejestigning

Vidste du, at såfremt din udlejer ændrer varmekilden i dit lejemål til en mere miljøvenlig varmekilde, så kan det blive en forbedring af lejemålet, som i så fald kan medføre en stigning i huslejen?

Sørg for altid at få tjekket din huslejestigning igennem af en juridisk rådgiver, således at du sikrer, at en eventuel huslejestigning er berettiget.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere