Gratis retshjælp

Indsigelse som lejer og gratis retshjælp

Har du brug for juridisk rådgivning men ikke råd til at betale for en advokat? Så kan du med fordel benytte dig af gratis retshjælp. I dette indlæg beskrives det, hvordan DIGURA kan hjælpe dig med gratis retshjælp ift lejeret. 

Gratis retshjælp til lejeloven hos DIGURA

Gratis og retshjælp er ord, som man sjældent ser forbundet med hinanden. I hvert fald ikke på praksis. Retshjælp fungerer ofte således, at man kontakter en jurist, som hjælper en med sin sag. Er det en sag, som slutteligt vel ende ud i en afgørelse, så vil juristen skulle betales uanset udfald.

Dette laver DIGURA om på. Her kan du gratis få vurderet dine lejeretlige problemer. Lad os her tage et eksempel; lad os sige, at du mener, at du ikke har fået nok tilbage i depositum. Du sender her din sag til DIGURA, som gratis vurderer din sags potentiale. Hivs DIGURA, ud fra dansk ret, mener at du vil vinde sagen, så fører de den også for dig. Men, så skal man jo betale for sags omkostninger? Nej. Det skal du faktisk ikke. Du betaler kun DIGURA, hvis du vinder sagen. Det er altså helt risikofrit for dig som lejer. Det synes vi er ret smart, og det håber vi ligeledes, at du synes.

Gratis retshælp - Hvad er retshjælp?

Retshjælp er juridisk rådgivning typisk af jurastuderende, som bistås af advokater, advokatfuldmægtige eller færdiguddannede jurister. Retshjælp er rådgivning men har ikke nødvendigvis kompetencerne til at føre en sag ved en domstol.

Læs også: Vandafledningsafgift – Hvem skal betale det i et lejeforhold?

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i 98% af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

 • Gratis vurdering af sagen
 • Risikofrit og uden besvær
 • No Cure No Pay

Hvordan forbereder jeg mig på gratis retshjælp samt generelt?

Det er en god ide at forberede dig, inden du kontakter juridisk hjælp, særligt hvis det er den gratis slags.

 • Find ud af hvad du ønsker at få ud af den juridiske rådgivning.

 • Find alle oplysninger og dokumenter frem som kan være relevante i forbindelse med rådgivningen. Dette kan være kontrakter, datoer, de involverede parters oplysninger og billeder til brug for dokumentation. Det kan også være en god ide at lave en tidslinje over forløbets vigtige begivenheder.

 • Forbered hvad du vil sige og skriv det eventuelt ned, så du sikrer dig, at du får sagt alt.

En præsentation af forskellige gratis retshjælp

Retshjælp kan være behandling af flere juridiske områder eller være specificeret inden for ét enkelt område. Nedenfor kan du se rådgivningsmuligheder inden for flere af juridiske områder.

De Jurastuderendes Retshjælp:

I Aalborg, Odense og Aarhus kan du finde De Jurastuderendes Retshjælp. De arbejder hver som separate enheder og består alle primært af jurastuderende, som tilbyder gratis juridisk rådgivning.  Mens De Jurastuderendes Retshjælp i Aarhus og Odense tilbyder rådgivning over telefon og e-mail, tilbyder De Jurastuderendes Retshjælp i Aalborg primært mundtlig rådgivning enten over telefon eller personligt fremmøde. Retshjælpen er gratis i alle tre byer. Retshjælpen tilbyder juridisk rådgivning inden for de fleste områder.

Du kan læse mere via disse links

Københavns Retshjælp:

Tilbyder gratis retshjælp inden for de fleste juridiske områder. Retshjælpen består af advokater, jurastuderende og færdiguddannede jurister. Der ydes primært retshjælp ved personligt fremmøde, men kan også ske telefonisk rådgivning.

Du kan læse mere på retshjælpens hjemmeside:

https://www.copenhagenlegalaid.com

Den Mobile Retshjælp:

Tilbyder gratis retshjælp inden for de fleste områder. Retshjælpen ydes primært af jurastuderende. Retshjælpen tilbyder rådgivning over telefon, e-mail eller personligt fremmøde i Aarhus.

Du kan læse mere på retshjælpens hjemmeside:

https://mobilretshjaelp.dk

Legal Aid:

Er en gratis retshjælp, som tilbyder rådgivning inden for en lang række juridiske områder. Legal Aid består af jura- og erhvervsjurastuderende fra Aalborg Universitet. Legal Aid tilbyder 4 former for rådgivning; telefonisk, over e-mail, personligt fremmøde og partrepræsentation, hvor rådgiverne deltager i møder på vegne af dig. Legal Aid tilbyder rådgivning på forskellige sprog blandt andet arabisk, kurdisk og tyrkisk.

Du kan læse mere på retshjælpens hjemmeside:

https://legal-aid.dk

Læs også: Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan få fat på udlejer?

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold for 49 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning for bare 49 kroner om måneden.

Fordele ved medlemskab

 • Juridisk rådgivning
 • Hjælp til opsigelse og ophævelse
 • Løbende tjek af din lejekontrakt
 • Løbende tjek af din husleje
 • Og meget mere..

Retshjælp som er specificeret inden for ét enkelt område

Udlændingeretshjælpen:

Retshjælpen tilbyder gratis rådgivning inden for udlændingeret. Dette kan blandt andet være retshjælp i forbindelse med opholdstilladelse, statsborgerskab, familiesammenføring og klager. Den juridiske rådgivning udøves af jura- og erhvervsjurastuderende fra Aalborg Universitet. Der tilbydes rådgivning på 8 forskellige fremmedsprog; arabisk, somalisk, albansk, tyrkisk, afghansk, persisk, tamilsk og engelsk. Retshjælpen rådgiver primært ved personligt fremmøde, men såfremt du er forhindret i at møde op, kan du blive rådgivet over mail i stedet.

Du kan læse mere på retshjælpens hjemmeside:
http://udlaendingeretshjaelpen.dk

Lejerens Frie Retshjælp:

Tilbyder gratis juridisk rådgivning af kompetente jurastuderende. Retshjælpen arbejder udelukkende med lejeretlige tvister og er derfor særlig kompetent inden for netop det lejeretlige område. Retshjælpen er landsdækkende, idet rådgivningen foregår digitalt. Retshjælpen kan enten kontaktes ved e-mail eller ved udfyldelse af en formular, som du finder på retshjælpens hjemmeside. Lejerens frie retshjælp tilbyder både hjælp til lejer og udlejer.

Du kan læse mere på retshjælpens hjemmeside samt finde den omtalte formular:
https://www.lejerens-fr.dk

Ønsker du en retshjælp, som er beliggende i din egen by, kan du kigge på denne oversigt. Oversigtens første del indeholder oplysninger om retshjælp rundt omkring i landet. 

Læs også: Regler for fraflytning ved ophævelse af lejemål

DIGURA kan være alternativet for dig

DIGURA er en digital lejeretsekspert, som tilbyder 2 ydelser, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du ønsker at spare lidt penge. DIGURA arbejder udelukkende med lejeret og tilbyder derfor en konkret ekspertise heraf. DIGURA er digitalt, og du kan derfor benytte dig af DIGURA, uanset hvor i landet du bor.

DIGURA tilbyder disse 2 ydelser:

DIGURA tilbyder en gratis vurdering af din sag. Du udfylder blot en række oplysninger på DIGURA’s hjemmeside og herefter vurderer de din sag helt gratis og risikofrit. Hvis der er behov for videre rådgivning, tilbyder DIGURA at føre din sag med en ”no-cure-no-pay” model, således at du kun skal betale 25% af din besparelse. Det er derfor risikofrit at få rådgivning af DIGURA, idet du intet skal betale til DIGURA, hvis din sag ikke vindes.

Hvis du gerne vil dækkes godt ind og være juridisk sikret i dit lejemål, tilbyder DIGURA også en medlemsklub for lejere. For et lille beløb på 49 kroner om måneden får du adgang til juridisk rådgivning, tjek af husleje, tjek af din lejekontrakt, adgang til en masse nyttige guides og skabeloner til for eksempel indflytning og fraflytning samt rabat, hvis du vil have DIGURA til at føre din sag. Der kan være gode penge at spare og penge at hente hjem, hvis du for eksempel betaler for meget i husleje, udlejer har udfyldt lejekontrakt forkert eller du ikke har fået depositum tilbage.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu

Vil du vinde 1 års gratis rådgivning?

Gør ligesom +5000 lejere og få tilsendt gode råd om dit lejeforhold og dine rettigheder, så er du med i lodtrækningen om 1 års rådgivning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.