Gratis retshjælp til lejere

Gratis retshjælp til lejere

Gratis retshjælp til lejere - Digura.dk
Picture of Louise Song

Louise Song

Senior legal advisor

Har du brug for juridisk rådgivning til lejeret, men ikke råd til at betale dyre domme for en advokat? Så kan du benytte dig af gratis retshjælp. Vi beskriver her, hvordan gratis retshjælp fungerer og hvordan DIGURA kan hjælpe dig med gratis retshjælp indenfor lejeretsområdet. 

Gratis retshjælp til lejeloven hos DIGURA

Ordene “gratis” og “retshjælp” er ord, som man sjældent ser i samme sætning. Oftest fungerer retshjælp ved at du kontakter en jurist, som hjælper dig med din sag. Uanset sagens udfald, skal juristen have betaling for at føre din sag. 

Hos DIGURA mener vi ikke, det altid behøver at fungere sådan. Derfor tilbyder vi, at du gratis kan få foretaget en vurdering af dine lejeretlige problemer. Et eksempel kan være, at du ikke mener, du har fået nok tilbage af dit depositum. Derfor sender du din sag ind til os, som gratis vurderer din sags potentiale. Hvis vi ud fra dansk lovgivning vurderer, at du vil vinde sagen, så fører vi den også for dig helt omkostningsfrit. Du skal først have penge op af lommen, når DIGURA har opnået dig en for besparelse – og her betaler du os maksimalt 25% af det beløb, vi har besparet dig for. 

Du betaler os altså kun hvis vi vinder sagen sammen, og det er derfor helt omkostningsfrit for dig. Det kaldes No cure, no pay, og er altså ret smart, hvis du spørger os. 

Læs også: 10 punkter hvor din udlejer måske snyder dig 

Hvad er retshjælp?

Retshjælp er juridisk rådgivning af typisk jurastuderende, som bistås af advokater, advokatfuldmægtige eller færdiguddannede jurister. Retshjælp er rådgivning, men har ikke nødvendigvis kompetencerne til at føre en sag ved en domstol.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i 98% af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

Hvordan forbereder jeg mig på gratis retshjælp?

Det er en god ide at forberede dig, inden du kontakter juridisk hjælp. 

  • Gør det klart for dig selv, hvad du ønsker rådgivning til.
  • Find ud af, hvad du ønsker at få ud af den juridiske rådgivning.
  • Find alle relevante oplysninger og dokumenter frem. Det kan være kontrakter, datoer, de involverede parters oplysninger og billeder til dokumentation. Det kan også være en god ide at lave en tidslinje over forløbets vigtige begivenheder.
  • Forbered hvad du gerne vil sige og skriv det eventuelt ned, så du sikrer dig, at du får sagt alt.

Her kan du få gratis retshjælp

Nogle af retshjælpsyderne kan være behjælpelige med behandling af flere juridiske områder, mens andre er specialiserede indenfor ét enkelt område. Nedenfor kan du se en liste over rådgivningsmuligheder indenfor flere juridiske områder.

De Jurastuderendes Retshjælp

I Aalborg, Odense og Aarhus kan du finde De Jurastuderendes Retshjælp. De arbejder som separate enheder og består alle primært af jurastuderende, som tilbyder gratis juridisk rådgivning. De Jurastuderendes Retshjælp i Aarhus og Odense tilbyder rådgivning over telefon og e-mail, mens De Jurastuderendes Retshjælp i Aalborg primært tilbyder rådgivning telefonisk eller ved personligt fremmøde. Retshjælpen er gratis i alle tre byer. Retshjælpen tilbyder juridisk rådgivning indenfor de fleste områder.

Københavns Retshjælp

Københavns Retshjælp tilbyder retshjælp indenfor de fleste juridiske områder. De består af advokater, jurastuderende og færdiguddannede jurister. De yder primært retshjælp ved personligt fremmøde, men kan også yde telefonisk rådgivning.

https://www.copenhagenlegalaid.com

Den Mobile Retshjælp

Du kan få anonym rådgivning af Den Mobile Retshjælp, der primært tilbyder rådgivning telefonisk eller via e-mail, men der er også mulighed for personligt fremmøde i Aarhus. Den Mobile Retshjælp består af frivillige jurastuderende og en uddannet jurist.

https://mobilretshjaelp.dk

Legal Aid

En gratis retshjælp, som tilbyder rådgivning inden for en lang række juridiske områder. Legal Aid består af jura- og erhvervsjurastuderende fra Aalborg Universitet. Legal Aid tilbyder fire former for rådgivning: telefonisk, e-mail, personligt fremmøde og partrepræsentation, hvor rådgiverne deltager i møder på vegne af dig. Legal Aid tilbyder rådgivning på forskellige sprog, heriblandt arabisk, kurdisk og tyrkisk.

https://legal-aid.dk

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Retshjælp som er specialiseret inden for ét område

Udlændingeretshjælpen

Retshjælpen tilbyder gratis rådgivning inden for udlændingeret. Det kan blandt andet være retshjælp i forbindelse med opholdstilladelse, statsborgerskab, familiesammenføring og klager. Den juridiske rådgivning udøves af jura- og erhvervsjurastuderende fra Aalborg Universitet. Der tilbydes rådgivning på otte forskellige fremmedsprog: arabisk, somalisk, albansk, tyrkisk, afghansk, persisk, tamilsk og engelsk. Retshjælpen rådgiver primært ved personligt fremmøde, men såfremt du er forhindret i at møde op, kan du modtage rådgivning via mail i stedet.

http://udlaendingeretshjaelpen.dk

Lejerens Frie Retshjælp

Tilbyder gratis juridisk rådgivning af kompetente jurastuderende. Retshjælpen arbejder udelukkende med lejeretlige tvister og er derfor særlig kompetent inden for netop det lejeretlige område. Retshjælpen er landsdækkende, idet rådgivningen foregår digitalt. Retshjælpen kan enten kontaktes via e-mail eller ved udfyldelse af en formular, som du finder på retshjælpens hjemmeside. Lejerens frie retshjælp tilbyder både hjælp til lejere og udlejere.

https://www.lejerens-fr.dk

DIGURA kan være alternativet for dig

DIGURA er en digital lejeretsekspert, som tilbyder to ydelser, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du ønsker at spare penge. DIGURA arbejder udelukkende med lejeret og tilbyder derfor en konkret ekspertise indenfor dette område. DIGURA er digitale, og du kan derfor benytte dig af DIGURA uanset hvor i landet du bor.

DIGURA tilbyder følgende ydelser:

DIGURA tilbyder en gratis vurdering af din sag. Du udfylder blot en række oplysninger på DIGURAs hjemmeside og herefter vurderer vi din sag helt gratis og risikofrit. Hvis der er behov for videre rådgivning, tilbyder DIGURA at føre din sag med en ”no-cure-no-pay” model, således at du kun skal betale, hvis du vinder sagen. Det er derfor risikofrit at få rådgivning af DIGURA.

Hvis du gerne vil dækkes godt ind og være juridisk sikret i dit lejemål, tilbyder DIGURA også en medlemsklub for lejere. For 49 kroner om måneden får du adgang til juridisk rådgivning, tjek af husleje, tjek af din lejekontrakt, adgang til en masse nyttige guides og skabeloner til for eksempel indflytning og fraflytning samt rabat, hvis du vil have DIGURA til at føre din sag. Der kan være mange penge at spare, hvis du for eksempel betaler for meget i husleje, udlejer har udfyldt lejekontrakt forkert eller du ikke har fået depositum tilbage.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere