Lejekontrakt: Hent gratis lejekontrakt til værelse

Lejekontrakt værelse

Gratis lejekontrakt til værelser

Skal du leje et enkelt værelse af en udlejer? Enten hvor udlejer selv bor i samme lejlighed som dig eller hvor de resterende værelser i lejemålet er udlejet til andre lejere? Sikre dine rettigheder i fremlejeforholdet ved at bruge den standardiseret lejekontrakt udgivet af Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter.

Du skal være opmærksom på, at det alene er typeformular A, 9. udgave som finder anvendelse for lejeforhold indgået efter den 1. Juni 2015. Ældre versioner af denne kontrakt er således ugyldige.

Det er udlejers ansvar at udfylde A9 kontrakten korrekt, men det er altid en god idé som lejer at læse lejekontrakten grundigt igennem.

Læs også: Udfyldelse af en lejekontrakt: Sådan gøres det

Vi har her lavet en kort oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, når du underskriver en lejekontrakt:

Generelt:

 • Du har ingen fortrydelsesret, når først du har indgået en aftale med din udlejer
 • Du skal aldrig betale kontant. Det er vigtigt du kan dokumentere enhver indbetaling
 • Få altid alle aftaler med din udlejer på skrift

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

 • Gratis vurdering af sagen
 • Risikofrit og uden besvær
 • No Cure No Pay

I forbindelse med gennemgang af lejekontrakten:

 • Er det udlejers rigtige informationer, der står oplyst. Du kan med fordel lave en hurtig Google søgning af din udlejer
 • Du skal have in mente, at udlejer maksimalt må kræve hvad der svarer til 3 måneders husleje i depositum. Dette er også gældende for den forudbetalte leje.
 • Tjek om lejemålet er tidsbegrænset
 • Spørg udlejer, om der er fremtidige planer for lejemålet, der kunne tidsbegrænse dit lejeforhold.
 • Sørg for kun at kvittere for at værelset er nyistandsat, hvis det faktisk er tilfældet
 • Hvis din lejekontrakt er en typeformular A9, skal du nærlæse § 11 i kontrakten. Det er her alle undtagelser til lejelovens normale betingelser, står oplistet. Du skal specielt være opmærksom på, hvad der er krævet af din vedligeholdelse af værelset

Pro tip

Husk du altid har 14 dage efter indflytning til at lave en fejl- og mangelliste. Det er meget vigtigt at du gør brug af denne rettighed, så du ikke kommer til at hæfte for fejl og mangler, som allerede var i lejemålet. 

Hent gratis fejl-og mangelliste her

Det er vigtigt at bemærke, at uanset hvad du har skrevet under på (og specielt § 11), kan det ikke være i strid med lejelovens ufravigelige regler. Ulovlige vilkår vil altid blive erklæret ugyldige, om kontrakten så er underskrevet eller ej.

Hvis du har andre spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her. Nedenfor kan du hente din typeformular A9.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Luk menu

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.