Lejekontrakt: Hent gratis lejekontrakt A10 til værelse

Lejekontrakt: Hent gratis lejekontrakt A10 til værelse

Picture of Mads Klokkerholm

Mads Klokkerholm

Juridisk chef, partner

Hvadenten du er udlejer, der skal udleje et værelse eller lejer, der ønsker at leje et værelse, er det relevant med en lejekontrakt. Det er udlejers ansvar at udfylde lejekontrakt A10 korrekt. Det er altid en god idé som lejer at læse lejekontrakten grundigt igennem.

Gratis lejekontrakt A10 til værelser

Skal du have hjælp til en digital lejekontrakt A10? Det er aktuelt, hvis du er udlejer og skal udleje et værelse i den lejlighed, du selv bor i, eller hvis du udlejer alle lejemålets værelser til forskellige lejere. Det er vigtigt at sikre dig dine rettigheder i lejeforholdet ved at benytte en standard lejekontrakt. Denne er udgivet af Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter.

Du skal være opmærksom på, at det alene er typeformular A, 10. udgave som finder anvendelse for lejeforhold indgået efter den 1. September 2022. Ældre versioner af denne kontrakt er således ugyldige.

Læs også: 10 generelle råd til lejere 

Vi har her lavet en kort oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, når du underskriver en lejekontrakt:

Generelt

  • Du har ingen fortrydelsesret, når først du har indgået en aftale med din udlejer.
  • Du skal aldrig betale kontant. Det er vigtigt, at du kan dokumentere enhver indbetaling.
  • Få altid alle aftaler med din udlejer på skrift.
Gratis lejekontrakt til lejlighed eller hus

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

I forbindelse med gennemgang af lejekontrakten

  • Er udlejers kontaktoplysninger korrekte? Lav evt. en hurtig google-søgning
  • Husk, at udlejer maksimalt må kræve, hvad der svarer til tre måneders husleje i depositum. Tilsvarende må udlejer også maksimalt kræve tre måneders forudbetalt leje. 
  • Tjek om lejemålet er tidsbegrænset
  • Spørg udlejer, om der er fremtidige planer for lejemålet, der kunne tidsbegrænse dit lejeforhold.
  • Sørg for kun at kvittere for at værelset er nyistandsat, hvis det faktisk er tilfældet
  • Hvis din lejekontrakt er en typeformular A10, skal du nærlæse § 11 i kontrakten. Det er her alle undtagelser til lejelovens normale betingelser står oplistet. Du skal specielt være opmærksom på, hvad der er kræves af din vedligeholdelse af værelset

TIP

Husk, at du altid har 14 dage efter indflytning til at lave en fejl- og mangelliste. Det er meget vigtigt, at du gør brug af denne rettighed, så du ikke kommer til at hæfte for fejl og mangler, som allerede var i lejemålet. 

Hent gratis fejl-og mangelliste her

Det er vigtigt at bemærke, at uanset hvad du har skrevet under på (og specielt § 11), kan det ikke være i strid med lejelovens ufravigelige regler. Ulovlige vilkår vil altid blive erklæret ugyldige, ligegyldigt om kontrakten er underskrevet eller ej.

Læs også: Jeg har ikke en lejekontrakt: Hvad er reglerne? 

Hvis du har andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os her. Nedenfor kan du hente din typeformular A10. Dette er en digital lejekontrakt A10, som kan downloades ganske hurtigt.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere