Undgå at blive snydt af boligsvindlere

Undgå at blive snydt af boligsvindlere

Picture of Pernille Fibiger

Pernille Fibiger

Marketing Manager

Er du stødt på boligsvindlere, eller måske er du bekymret for at møde dem under din søgen efter en ny lejlighed? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan kende boligsvindlere.

Hvad er boligsvindlere?

En boligsvindler er én eller flere personer, som udgiver sig for at være reelle udlejere. De vil tilbyde dig at leje et værelse eller en lejlighed, har opretter annoncer på boligsider og lignende, men de er rent faktisk kriminelle, som slet ikke er i besiddelse af en lejlighed, som du kan leje. Man oplever oftest, at boligsvindlere er fra udlandet, og måske egentlig slet ikke befinder sig i Danmark eller EU for den sags skyld. Det gør det desværre ofte meget svært at opklare, hvem det egentlig er, hvis man er blevet snydt af boligsvindlere.

Hvordan gør de?

Boligsvindlerne vil ligesom andre udlejere oprette annoncer på boligsider, hvor de søger efter lejere til deres attraktive lejebolig. Deres annoncer er ofte på engelsk, men man har også før set, at de har taget danske tekster fra tidligere boligannoncer, som de blot har sat ind. Det gør at en annonce kan fremstå lokal og troværdig.

Lejeboligen vil ofte have en attraktiv adresse til en måske lidt for billig husleje. Samtidig så vil depositummet også være meget lavt.

Boligsvindlerne vil også sørge for, at det er svært at komme i telefonisk kontakt med dem. Derfor sørger de typisk kun for at oplyse en mail, som de kan kontaktes på. I samme forbindelse bruges undskyldningen at de er i udlandet. Og af samme grund kan de ikke fremvise boligen til dig, og forlanger derfor måske af dig, at du skal overføre depositummet til dem før du overhovedet har set lejligheden eller underskrevet en lejekontrakt.

Læs også: Gode råd til sikker boligsøgning. 

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

Hvordan kan du vide, om det er boligsvindlere?

Læs grundigt efter

Allerede ved at læse boligannoncerne grundigt, vil du ofte kunne ane, om der er tale om boligsvindlere. Annoncerne er som sagt ofte skrevet på engelsk, men der er også set tilfælde, hvor der er blevet brugt danske annoncetekster fra tidligere lejeboliger. Så kan det være en smule sværere at spotte, men eftersom det er genbrugte tekster, så kan det måske være at man kan finde tegn på, at teksten ikke stemmer overens med eventuelle billeder af lejemålet.

Er det rimelige beløb?

Derudover er det også vigtig at tænke på de beløb, som bliver opgivet. Det kan være mega fedt, at finde en billig og lækker lejlighed, og nogen gange sker det også, at man bare er super heldig. Men hvis det er for godt til at være sandt – så er det ofte. Ligeledes hvis man ser på depositummet. Hvis husleje eksempelvis ligger på 7.500 om måneden, men depositummet kun er 5.000 – 10.000 kroner, så er der også grund til at være opmærksom. Depositummet er udlejers sikkerhed i et lejemål, og eftersom at et depositum maks. må være på 3 måneders husleje sammenlagt, så ville det være underligt, hvis en udlejer tog så lille et beløb i depositum.

Kan du kontakte dem?

Hvis det er svært at få kontakt til udlejeren, så kan det også være en indikation af, at det er boligsvindlere. Typisk er der kun opgivet en mail-adresse som tydelig viser, at den er udenlandsk. Hvis der rent faktisk er opgivet et telefon nummer, så er det en god idé at forsøge at ringe til det, fordi typisk vil man opleve, at telefonen ikke bliver taget.

Vær opmærksom på betaling

Det sidste, men måske vigtigste punkt, man skal være opmærksom på er betaling. Boligsvindlere vil altid forsøge at få dig til at forudbetale depositum eller måske en måneds husleje før du overhovedet har set lejligheden. Og de vil typisk bruge argumentet, at så snart du har overført pengene, så vil du modtage en underskreven lejekontrakt. Det er derfor vigtig, at du aldrig nogensinde overfører penge uden at have set lejligheden, mødt dem eller fået en lejekontrakt. Fordi hvis du betaler før det, så kan de bare forsvinde, og du vil aldrig se dine penge igen. 

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Hvis uheldet er ude

Hvis du er blevet snydt af boligsvindlere, og allerede har overført penge til vedkommende i form af husleje, depositum eller måske forudbetalt leje, så skal du melde det til politiet. Lige så snart du har mistanke om, at du er blevet snydt, så skal du skynde dig at melde det til politiet. Og du skal huske at give dem så meget information, som du har omkring hændelsen. Det betyder, at du kan vedlægge al dokumentation du har. Altså eventuel korrespondance, kontaktoplysninger på boligsvindlerne, overførsler og lignende.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med boligsvindlere kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere