Gode råd til sikker boligsøgning

Gode råd til sikker boligsøgning

Gode råd til sikker boligsøgning
Picture of Pernille Fibiger

Pernille Fibiger

Marketing Manager

Der er desværre altid nogen, som vil prøve at snyde andre. Det gælder også ved leje af boliger. Derfor har vi herunder skrevet nogle gode råd til en sikker boligsøgning, så du kan undgå at blive snydt!

Læs annoncen grundig

Når du finder en interessant boligannonce, så er det vigtig, at du er opmærksom. Boligsnydere bruger ofte falske annoncer, hvor billederne måske er fra tidligere boligannoncer og ikke stemmer overens med det, som der står i teksten. Da boligsnydere ofte er fra udlandet, så kan du ikke gennemskue dem, hvis du ser en tekst som er dårlig oversat eller måske endda bare er skrevet på engelsk.

Derudover skal du generelt også bare være opmærksom på indholdet. Hvis noget lyder for godt til at være sandt – så er det ofte ikke sandt. Det kan eksempelvis være en ekstrem lav husleje eller depositum.

Læs lejekontrakten igennem

Noget af det vigtigste som du skal gøre er at læse lejekontrakten. Lejekontrakten skal stemme overens med det, som du har aftalt med din udlejer. Derudover er det en god idé at få en ekspert til at læse den igennem, så du er helt sikker på, at du ikke blive snydt i din lejeaftale. Det kan eksempelvis være, at udlejer har indskrevet ulovlige tillægsydelser ind i lejeaftalen eller måske sætter for store krav i forbindelse med istandsættelse. Alt dette er ikke altid nemt at gennemskue, når man ikke har kendskab til reglerne, derfor kan en lejeretsekspert være behjælpelig her.

Ligeledes er det vigtig, at du sørger for at få en lejekontrakt, hvor udlejer også har underskrevet. På den måde kan en potentiel udlejer ikke løbe fra sit ansvar i forbindelse med din lejeaftale. Og du må aldrig føle dig presset til at underskrive en lejekontrakt. Hvis udlejer forsøger at få en forhastet underskrift fra dig, så kan det også være en indikation af, at der er noget galt.

Læs også: Snydt som lejer – Hvad gør jeg?

Vær' opmærksom når du betaler

Du må aldrig gå med til at betale penge ”under bordet”, da det både er ulovligt og du har ingen juridisk mulighed for at få dine penge retur. På samme måde skal du også undgå at betale kontant. Både når der er tale om husleje, men også ved depositum og forudbetalt leje. Det vil være rigtig svært at bevise, at du har betalt, og så kan udlejer nægte at have modtaget pengene, og så står du i en dårlig situation. Derfor skal du så vidt muligt altid lave en bankoverførsel, så transaktionen både kan spores, men så du også får en kvittering på indbetalingen.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Brug ikke online betalingstjenester

I samme forbindelse så er det vigtig, at du ikke betaler husleje, depositum eller forudbetalt leje via online betalingstjenester. Et eksempel er Western Union. Hvis du bruger denne tjeneste til at overføre penge, så kan transaktionen ikke tilbageføres. Det er ofte set, at boligsvindlere bruger betalingstjenester som denne, derfor er det vigtig at være opmærksom her.

Tjek hvem der ejer boligen

Hvis du har den mindste mistanke om, at der er noget galt, så kan det være en rigtig god idé at tjekke, hvem der ejer boligen. Det kan du gøre ved at kontakte tinglysningskontoret. Boligsnydere opretter nogen gange falske annoncer, hvor de bruger tidligere annoncers billeder, så hvis du er det mindste i tvivl om, om der foregår noget ulovligt, så er det en stor fordel at tjekke om boligejeren stemmer overens med udlejeren.

Hvis kontaktoplysningerne på udlejer eksempelvis består af et udenlandsk telefonnummer, hvor der ikke bliver svaret, eller en udenlandsk e-mail adresse, så er det en god idé også at være på vagt.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere