Kan jeg få nedsat min husleje?

Kan jeg få nedsat min husleje?

Picture of Christian Vrist

Christian Vrist

Legal Advisor

Vi oplever, at rigtig mange lejere betaler for meget i husleje igennem lejeperioden. Er du i tvivl om, hvorvidt du er en af dem? Det kan være kompliceret, da der findes en masse forskellige regler om netop huslejens størrelse, så du kan med fordel læse mere om husleje i følgende artikel.

Hvordan finder jeg ud af om jeg betaler for meget i Husleje?

Det er langt fra nemt at gennemskue, om man betaler for meget i husleje. I vurdering af, om man betaler for meget i huslejen, indgår der nemlig mange faktorer. Det er dog først og fremmest vigtigt at finde ud af, om man bor i en ureguleret eller en reguleret kommune. Dette er vigtigt, da dette er afgørende for, hvilket lovgrundlag som bestemmer, om du betaler for meget eller for lidt i husleje.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 149 kroner

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 149 kroner om måneden.

Hvad gælder hvis jeg bor i en reguleret kommune?

Når du bor i en reguleret kommune, så er det boligreguleringsloven, som der gælder i forhold til fastsættelsen af huslejen. I disse kommuner fastsættes lejen efter udlejerens omkostninger. Den såkaldte omkostningsbestemte husleje skal dække omkostningerne på ejendommen og give en vis indtjening til udlejeren. Det vil altså sige, at du vil kunne få nedsat din husleje, hvis udlejer enten har lavere omkostninger på ejendommen eller hvis din udlejer har et for højt afkast på lejemålet.

“Hvis du mener, at du betaler for meget i husleje, kan DIGURA hjælpe med at få den nedsat, hvis vi vurderer, at den er for høj. Find ud af det her: https://digura.dk/husleje/”

Hvad gælder hvis jeg bor i en ikke-reguleret kommune?

I de ikke-regulerede kommuner fastsættes huslejen som udgangspunkt efter reglerne om det lejedes værdi. Spørgsmålet er dog hvordan denne værdi bliver opgjort. Det lejedes værdi fastsættes ved at sammenligne huslejen i dit lejemål med huslejen i lignende lejemål under hensyn til beliggenhed, art, størrelse, kvalitet, udstyr og vedligeholdelsestilstand. Derudover kan de vilkår, som er i lejekontrakten være med til at bestemme det lejedes værdi. Det kan eksempelvis være, at forbruget er inkluderet i huslejen.

Hvilke faktorer det mere præcist er, kan du læse på følgende link: https://digura.dk/hvordan-udregnes-husleje/.

Læs også: https://digura.dk/kan-jeg-kraeve-huslejen-nedsat-med-tilbagevirkende-kraft/.

Betaler jeg det rigtige i husleje?

Det kan være svært at finde ud af, om man betaler det rigtige i husleje. Lejeloven opstiller de ovenstående kriterier til vurdering af dette. Ved vurderingen af hvorvidt huslejen passer til lige præcis dit lejemål sammenlignes din husleje med huslejen, der betales i tilsvarende lejemål under hensyn til beliggenhed, art, størrelse, kvalitet, udstyr og vedligeholdelsestilstand.

Hvis du mener, at du betaler for meget i husleje, kan DIGURA hjælpe med at få den nedsat, hvis vi vurderer, at den er for høj. Find ud af det her: https://digura.dk/husleje/.

Hvem klager man til?

Hvis du har en mistanke om, at din udlejer kræver for meget i husleje, så vil første instans være Huslejenævnet i din kommune. Du vil kunne indbringe en sag hos dem, og få dem til at vurdere, om du betaler for meget i husleje. Dette kan dog være meget ugennemskueligt at finde ud af, om ens husleje er for høj eller ej. For at gøre det hele lidt mere simpelt, så kan du lige nu få lavet et gratis huslejetjek ved os, og få svar inden for 24 timer! Hvis det så viser sig, at din husleje er for høj, så kan du oprette dig som medlem hos DIGURA, og vi vil så hjælpe dig igennem hele processen. Hvis det viser sig at du betaler for meget husleje, så kan du potentielt spare mange penge hver måned, og i nogle tilfælde vil du ovenikøbet kunne få tilbagebetalt husleje fra din udlejer, hvis du i længere tid har betalt for meget i husleje.

klik her og find ud af, om du betaler for meget i husleje.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere