Disse sparetips må du kende til, når du skal flytte

Disse sparetips må du kende til, når du skal flytte

Disse sparetips må du kende til, når du skal flytte
Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Forstil dig dette: Du kigger rundt i din nye lejlighed. Indretningen spiller, stemningen er charmerende og hyggelig, og du føler dig allerede hjemme. Og vigtigst af alt: Din pengepung er fyldt. Klar til at blive hevet op af lommen, når du senere skal ud i byen og spise med dine venner. Når du har læst vores sparetips til flytning, ved du præcis hvor du skal sætte ind, hvis ovenstående scenarie skal blive en realitet!

Stærke venner vs. flyttebil

Hvad er venner egentlig til for? Blandt andet for at kunne hjælpe, når der er brug for det! Og det er der, når du skal flytte. Dine venner kan nemlig spare dig for dyre omkostninger, når bare du skaffer din fars trailer – og dine venner en god omgang knofedt. Organisér dine flyttekasser og øvrigt flytterod, og så er det ellers bare i gang med at løfte tunge kasser og diverse møbler.

Genbrug er guld

Bæredygtige shoppere og vintage-fans ved det allerede: der er guld af finde i andres aflagte inventar. Inden du stryger i ILVA efter ny sofa, bør du derfor overveje at tjekke genbrugsbutikker- eller platforme ud. Og der er nok at tage fat i. Genbrugsforretninger. Den Blå Avis. Gul og Gratis. Kært barn har mange navne – og nå ja, så har Facebook lanceret Marketplace, som gør det nemt for den vante Facebookbruger at søge genbrugsguld i en brugervenlig app, som du – lad os være ærlige – allerede er ekspert i at bruge 😉

”Flot og velholdt tv-bord gives gratis væk”

Nu hvor vi allerede taler om Facebook, så lad os lige vende gruppe-funktionen, som virkelig kan komme dig til gode. Kender du det, hvor du får en fantastisk (og meget spontan) idé, som kræver at nogle henter dit sofabord NU? Det er der mange Facebook-brugere, der gør! Det betyder, at du kan finde utallige af Facebook-grupper i dit område, hvor diverse møbler og pynteting gives væk helt gratis – eller måske for en pose slik. Det er lige til at overkomme for et charmerende sofabord, ikke?

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Skal du bo i din lejlighed de næste 20 år?

…Ja, så skal du nok overveje at bruge lidt mønter på ekstra god kvalitet af de møbler, du skal investere i. Hvis du blot skal bo i lejligheden i din studieperiode eller dine ungdomsår (bedøm selv, hvad dette dækker over 😉), så vil vi anbefale dig at vælge en mellemvej. Fin kvalitet og funktionalitet for få penge. Du kan lukke skabsdøren uden at den falder af – og du har stadig penge til at hygge dig lidt ekstra i weekenden. What’s not to like?

Nice to have eller need to have?

Du kender spørgsmålet, og du ved det godt. Der er ting som er nødvendige, for at din hverdag kan hænge sammen. Og så er der de ting, som forsøder hverdagen. Start med listen over ting, som du har brug for. Dåseåbneren, saksen, tallerkenerne, sengetøjet. Når du har handlet dine ”need to have”-s ind, har du dels overblik over det økonomiske – og du har samtidig givet dig selv tid til at genoverveje de ”nice to have”-s som dukkede spontant op på din første shoppetur. Og husk det nu: du ved aaaldrig hvad du skal ønske dig til jul. Du har købt det hele selv. I år kan du spare dine ”nice to have”-s og sætte dem på din ønskeliste. Du bliver glad, og lige så gør din familie, når du rækker dem en ønskeseddel i god tid. Win-win, ikke?

Vil du spare flere penge?

Det var vores sparetips til flytning. Der er dog flere steder, du kan spare penge. Læs eksempelvis artiklen 10 tips til at nedsætte dit forbrug. Det kan også være, der er penge at hente på din husleje. Vidste du eksempelvis godt, at der faktisk er regler for, hvor meget din udlejer må kræve i husleje? Læs mere om det og tjek din husleje lige her

 

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere