Er en fremlejeaftale tidsbegrænset og uopsigelig?

kan man opsige en fremelejeaftale

Fremleje er, når den person, som efter lejeaftalen med udlejeren er lejer, videreudlejer lejligheden helt eller delvist til en anden person. Det kan være svært at gennemskue reglerne, når man bor til fremleje, og det er vigtigt at man er opmærksom på lejeaftalens indhold.

Når lejer bliver til udlejer

Som lejer har man adgang til at udleje hele lejeboligen i en periode op til to år. Der er i denne forbindelse nogle klare betingelser som skal være opfyldt – eksempelvis hvis du er væk midlertidigt på grund af studieophold, udstationering, midlertidig forflyttelse, sygdom eller lignende. I forholdet mellem fremlejetager og fremlejegiver har man adgang til at aftale, at fremlejeaftalen skal være tidsbegrænset.

Derudover har man mulighed for at udleje et eller flere værelser, så længe den del af boligen du remlejer, ikke overstiger halvdelen af boligens areal. Det betyder altså, at du eksempelvis ikke må udleje 100 maf en 150 m2 lejlighed. Samtidig må der ikke bo flere mennesker i boligen, end der er af beboelsesrum.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold for 49 kroner.

Er du bange for at blive opsagt/ophævet eller du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning for bare 49 kroner om måneden.

Fordele ved medlemskab

  • Juridisk rådgivning
  • Hjælp til opsigelse og ophævelse
  • Løbende tjek af din lejekontrakt
  • Løbende tjek af din husleje
  • Og meget mere..

Fremlejeaftalen

En fremlejeaftale skal altid indgås skriftligt, ligesom udlejer skal have kopi af lejekontrakten, inden aftalens begyndelse. Det er i denne lejeaftale, at forholdet mellem fremlejegiver og fremlejetager reguleres, og det er også i denne forbindelse, at lejeforholdet kan aftales at være tidsbestemt og uopsigeligt. Udgangspunktet er nemlig, at en fremlejeaftale fungerer på samme måde som ved almindelig udlejning, hvor lejeren har adgang til at opsige lejeaftalen. Lejeren skal sige op med tre måneders varsel til udløb af kalendermåned.

Typisk er disse fremlejeaftaler dog tidsbestemt, og i den forbindelse er udgangspunktet et andet, nemlig at lejeaftalen ikke kan bringes til ophør i lejeperioden, medmindre dette er aftalt, jf. lejelovens § 80. Hvis lejeaftalen er tidsbestemt, skal du derfor være opmærksom på, om der i lejekontraktens § 11 er tilføjet en klausul om, at lejeforholdet kan opsiges efter lejelovens almindelige regler om opsigelse af lejeaftalen.

Kig lejekontrakten grundigt igennem

Som alle andre lejeaftaler er også aftaler om fremleje reguleret af det, som parterne har aftalt i lejekontrakten. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om lejeaftalen er tidsbestemt og dermed uopsigelig i lejeperioden. Derudover er det også en god idé at få forventningsafstemt lejeforholdet med den oprindelige udlejer, så du går ind i lejeforholdet med de bedste forudsætninger for en gnidningsfri lejeperiode. Det er nemlig ikke altid, at udlejer er enig i, at fremlejeforholdet er lovligt. Hvis du er i tvivl om lejeaftalen er tidsbestemt og uopsigelig, så er du mere end velkommen til at kontakte os, så vil vi gerne se nærmere på lejekontrakten for dig.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu

Bange for, at du bliver snydt?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev ligesom +5000 lejere og få tilsendt gode tips og tricks et par gange om måneden.

Psst.. Inden du smutter. Gør som 1.000 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Få gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.