Gode råd til (leje)boligjagten

Gode råd til (leje)boligjagten

Gode råd til (leje)boligjagten
Picture of Frederikke Janner

Frederikke Janner

Kommunikationspraktikant

Der er mange om buddet, når det gælder lejeboliger – specielt i storbyerne ryger lejlighederne ofte før de overhovedet når at komme på markedet. Derfor gælder det om både at være hurtig på tasterne og formå at skabe en unik profil. Vi giver dig vores bedste tips til boligsøgning. 

Vær bevidst om, hvad du søger

Før du overhovedet går i gang med at søge boliger, er det vigtigt, at du er klar over, hvad du går efter i dit fremtidige lejemål. Stil krav til, hvad du ønsker. Hvis du på ingen måde har lyst til en lejlighed med fællesbad, så undgå at overveje de lejligheder, der kun har det. Hvis du ønsker at bo alene med eget køkken, så er der ingen grund til at bruge din tid på at kigge på enkeltværelser. Overvej scenarierne og mærk efter, om du kan se dig selv i det. Hvis du kan mærke, du ikke vil føle dig tilpas, skal du gå i en anden retning.

Læs også: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Vær realistisk

Nu er du (forhåbentlig) bevidst om, hvad du søger. Det skal gerne klinge med, hvad du reelt har mulighed for. Vær derfor realistisk! Det kan godt være, du kunne tænke dig en nyopført treværelses lejlighed i indre København med udsigt til Tivoli, men hvis du er på SU, kan du godt droppe den drøm igen, medmindre din far er mangemillionær. Selvom du har stillet krav til dit fremtidige hjem, er det også vigtigt, at det harmonerer med dit budget. Du kan være nødt til at finde en mellemvej, hvor dine krav går hånd i hånd med din økonomi.

Læs også: Prioriter og spar penge: Hvad er vigtigst for dig i dit lejemål?

Lav din ansøgning unik

Du står og skal flytte til en ny by, fordi du har været så heldig at få tilbudt en studieplads i storbyen. Surprise: Det er der hundredtusinder andre, der også har. Og de søger også et nyt hjem. Og de har det samme (lave) budget som dig. Derfor er det mega vigtigt, at du får talegaverne på plads og laver din ansøgning unik, for ellers drukner den i overfloden af boligsøgninger. Hvordan du har tænkt dig at skille dig ud fra mængden, er op til dig. Syng en sang, dans en dans, lav en video  – mulighederne er uendelige. Det vigtigste er, at dit opslag (på de sociale medier fx) ses af så mange som muligt – måske sidder din fremtidige udlejer på den anden side af skærmen og elsker din gimmick? 

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Brug dit netværk

Fortæl alle i miles omkreds, at du søger bolig. Måske kender din Onkel Kaj til en ledig lejlighed, der mangler en ny beboer? Måske har din fætters ven brug for en roomie? Du er nødt til at råbe op om din situation, for ellers tænker de ikke på dig, når snakken falder på et ledigt lejemål.

Vær kritisk

Hvis du får et tilbud, der er for godt til at være sandt, er det det sikkert også. Det er de færreste toværelses lejligheder i midtbyen i Aarhus, der går til under 4000 kr. – men du har selvfølgelig lov at være heldig. Bare husk at have fornuften med også og læs din lejekontrakt igennem meget grundigt.

Læs også: Sådan udfyldes en lejekontrakt

Opret søgeagent

Mange boligsider tillader lejere at oprette en søgeagent. På den måde kan du med rette smide benene op og vente på, at din kommende udlejer kontakter dig. Hvis det bliver lige en tand for passivt til dit temperament, er vores bedste råd dog også at tage aktiv del i søgningsprocessen.

Invester i din boligsøgning

Det kan godt betale sig at investere både tid og penge i din boligsøgning. Hvis du bruger tid på at sætte dig ind i, hvad du kunne tænke dig, sparer du tid på at kigge på noget, du egentlig slet ikke søger. Samtidig kan det også vise sig hurtige at være tjent ind, hvis du benytter en betalingsside til at lede efter din lejebolig. På den måde er antallet af lejere begrænset fremfor på de gratis sider. Mange boligportaler tilbyder den første uge til en god pris – måske er du heldig nå at finde din nye bolig på så kort tid?

Vi vil gerne hjælpe dig

Måske var vores tips til boligsøgning ikke nok? Vi ved af egen erfaring, hvor svært det kan være at finde sin drømmebolig og nogle gange falder man bare i udlejernes mange fælder. Heldigvis bor vi i Danmark og er godt beskyttet af Lejeloven. Hvis du er kommet i problemer i dit lejemål, vil vi meget gerne hjælpe dig! Indgiv din sag til en gratis vurdering nedenfor og så vender vi tilbage med et svar til dig inden 24 timer. 

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere