Hold dit lejemål rent: 6 steder du (måske) glemmer

Hold dit lejemål rent: 6 steder du (måske) glemmer

Hold dit lejemål rent: 6 steder du (måske) glemmer
Picture of Frederikke Janner

Frederikke Janner

Kommunikationspraktikant

Du svinger sikkert jævnligt støvsugeren, kører en klud over håndvasken og skrubber toilettet, men husker du på, at der også er andre steder, der trænger til en smule kærlighed og Ajax? Vi kommer med rengøringstips til seks steder, du (måske) glemmer. 

1. Ovnen

Ligegyldigt, hvor meget du skurrer og skrubber, sidder der stadig snavs på den. I har været gennem adskillige timer sammen, hvad enten du er den helt store madkunstner eller bare har en forkærlighed for frysepizza. Ovnen er en af de steder, der er allersværest at gøre rent – til gengæld er det også rigtig tydeligt, når det ikke er tilfældet. Invester derfor både en god portion tid og knofedt, så du kan få ovnen til at skinne igen.

2. Bagved hvidevarer

Apropos ovnen – kan du i virkeligheden huske, hvor mange madrester du har tabt ned i den der lille rille mellem bordpladen og ovnen? Nej, for du troede sikkert, det var et slags magisk hul, hvor tingene forsvandt for evigt. Desværre landet de kun ét sted – og det er på gulvet. Skub derfor ovnen, køleskabet og hvad du ellers har af løse hvidevarer, så du kan gøre rent under og bagved.

Læs også: Disse sparetips må du kende til, når du skal flytte

3. Emhætten

Forbrugerstyrelsen anbefaler, at man rengør fedtfilteret i en emhætte én gang om måneden. Fik du også et chok, da du læste den sætning? Lad os være ærlige – det er nok de færreste, der husker det. Af og til er det god en god idé at rengøre emhætten – der sidder nemlig overraskende meget snavs i sådan en fætter. Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Få en guide her.

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

4. Fjern kalken

Det ses tydeligt på diverse armaturer, hvis de er meget kalkede. Men husk på, at dine fliser på badeværelset, både på gulvet og på væggene, sikkert også er fyldt med kalk. Få det fjernet før din udlejer gør det – på din regning.

5. Støvsug listerne

Din støvsuger fungerer faktisk på andre steder end gulvet. Der samler sig enormt meget støv ovenpå listerne. Det kan være ligegyldigt, at dit gulv er helt rent, hvis der ligger to centimeter støv lige oppe på listerne.

(Et lille tip, hvis du alligevel glemmer det: En strømpe, der alligevel snart skal vaskes, fungerer også glimrende som støvklud. Kør din tå hen over listen og wupi: støvet sidder nu på din – i forvejen – beskidte strømpe. Så behøver du hverken at finde støvsugeren frem eller at bukke dig ned.)

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

6. Opvaskemaskinen og vaskemaskinen

Hvis du er så heldig at være velsignet med én eller begge, skal du huske, at selvom de hjælper dig med at holde service og tøj rent, skal de altså også selv have en tur engang imellem for at kunne blive ved med det.

Læs også: De 6 bedste tips til at passe på din lejlighed (og depositum!)

Husk rengøringen!

Selvom du måske ikke kan komme i tanke om ting, du har mindre lyst til at lave end at rende rundt med støvkosten og støvsugeren, er der altså ikke andet for end at komme i gang og tage vores rengøringstips til dig. Det er vigtigt at holde dit lejemål rent løbende, men vigtigst af alt er det vigtigt, at alle tænkelige steder i dit lejemål skinner, når du skal fraflytte. Noget, der er værre end at gøre rent, er at finde ud af, at din udlejer har brugt dine penge på ekstra rengøring, fordi du ikke har været grundig nok med Ajax og brun sæbe!

Føler du alligevel, din udlejer har brugt uretfærdig meget af dit depositum på ekstra rengøring og istandsættelse? Så tøv ikke med at kontakte os – det er desværre hverken første eller sidste gang, vi hører det.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere