Sådan skriver du den gode boligansøgning

Sådan skriver du den gode boligansøgning

Sådan skriver du den gode boligansøgning
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Du har fundet din drømmebolig men ved, at der er rigtig mange om buddet. Hvordan får du formidlet alle dine informationer ud på en måde, som får udlejer til at interessere sig for din ansøgning? Hvilke informationer er vigtige at have med? Læs med herunder og få svar.

Din ansøgning skal være informativ... Sådan da!

Vi kan ikke komme uden om det. Udlejer skal have en lille informativ introduktion af dig og din baggrund. Hvem er du? Hvad laver du til daglig? Beskriv dig selv og din baggrund, og nævn gerne de mere personlige faktorer. Husk at en udlejer oftest modtager et hav af ansøgninger – og derfor kan du skille dig ud ved at gøre din ansøgning mere personlig! Dette betyder også, at det personlige aspekt gerne må vægtes mindst lige så højt, som det informative. Selvom det er relevant, at du er en 22 årig ikke-ryger, som gerne vil flytte hjemmefra, er det lidt mere spændende at høre, hvem du er som person.

Personlighed, personlighed, personlighed

Ja, lad os køre videre med personlighedstemaet, nu hvor vi er begyndt. Sæt et godt billede af dig selv ind i ansøgningen, og gør ekstra indtryk. Fortæl lidt om, hvorfor du er motiveret for at overtage netop denne bolig. Og sidst men ikke mindst: vær oprigtig, skil dig ud, husk autenticitet og drop de typiske klichésætninger som ”Jeg er en ikke-ryger uden kæledyr, som ikke holder fester og er stille og rolig.” Det er relevant, at du er ikke-ryger, men lad det ikke være den eneste beskrivelse af dig som person – du kan byde på lidt mere end det, ikke?

Hold det præcist

Der er mange kriterier at balancere på én gang, det ved vi godt! Men lige så vigtigt det er at informere om dig selv, din baggrund og din person, lige så vigtigt er det, at du kan gøre det så skarpt, at det ikke munder ud i tre siders læsning for udlejer. Ved at gøre det kort og præcist øger du chancen for, at udlejer overhovedet får læst de spændende ting, du har skrevet i din ansøgning!

Læs også: Sådan finder du en roomie (og sådan undgår du de dårlige)

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

Målret din ansøgning

Du har garanteret skrevet en jobansøgning før. Hvis ikke, så har du måske hørt, at det er vigtigt at researche virksomheden først og målrette ansøgningen til den specifikke virksomhed. Netop dette kan også være et smart trick, når du skal søge din drømmebolig. Vis, at du har sat dig ind i boligannoncen, og at du ved hvorfor netop denne bolig og beliggenhed matcher dig. Vis, at du vil det 😉

Hvis du var i udlejers sko...

Hvad ville prioritere, hvis du var i udlejers situation? Måske en lejer som bliver boende i en årrække, så udlejer ikke skal håndtere flere ind- og fraflytninger end højst nødvendigt? Måske en lejer som er rolig, ansvarsfuld og volder udlejer færrest mulige problemer og konflikter? Sæt dig i udlejers sted og overvej, om du mangler en ting eller to i din ansøgning – prikken over i’et kan have stor betydning.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere