Sådan finder du en roomie (og sådan undgår du de dårlige)

Sådan finder du en roomie (og sådan undgår du de dårlige)

Sådan finder du en roomie (og sådan undgår du de dårlige)
Picture of Pernille Fibiger

Pernille Fibiger

Marketing Manager

Hvis du gerne vil bo i en af de større byer, hvor du er tæt på studie og dine venner, så kan det godt være svært at finde en lejlighed. Derfor er der mange, der vælger at bo sammen med en eller flere roomies. Måske det er noget for dig? Og Hvordan finder man så den perfekte roomie?

De første overvejelser omkring roomie

Inden du begynder at søge en roomie, så kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilken person du forestiller dig at bo sammen med. For at gøre det lettere at afgøre, om en potentiel roomie er den rette, så gør det klart for dig selv, hvad du vægter højt. Skal personen være selskabelig eller måske et bestemt køn? Få styr på dine tanker og overvejelser, så du ved lige præcis, hvad du leder efter.

Læs også: 10 tegn på at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden

Du ved, hvad du leder efter – Hvad så nu?

Så er det blevet tid til aktivt at søge efter en roomie, men hvor gør man det henne? Herunder har vi oplistet nogle forskellige platforme, som er gode at bruge i søgningen på en roomie.

Findroommate.dk er en hjemmeside, som er lavet udelukkende til det formål, at du kan lede efter en roomie. Siden er populær og brugt af mange. Det er en let tilgængelig side, hvor du kan oprette dig, lave en annonce og finde potentielle roomies.

Diverse boligsider er generelt til søgning eller udlejning af lejemål, men tilbyder også muligheden for at søge efter roomies og værelser. På trods af, at disse sider oftest bliver brugt til at annoncere for lejligheder, så er det også muligt at lave annoncer for dit ledige værelse.

Facebook er også en rigtig god platform til at søge efter roomies. Du kan både lave et opslag på din egen profil og bede venner og familie om at dele opslaget. På den måde kan du bruge dit netværk til at finde en roomie, som de måske vil anbefale dig. Ellers findes der også utallige grupper på Facebook med det formål at finde en roomie.

Læs også: Fem ting du og din kommende roomie skal lede efter i en delebolig

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90% af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

Hvad skal der stå i annoncen?

Nu ved du måske, hvilke platforme du vil bruge, men hvilke informationer skal du huske i din annonce?

Det er vigtig at opliste alle de vigtigste informationer omkring boligen. Det er eksempelvis størrelse, antal værelser, husleje og andre relevante informationer om netop din bolig.

Fortæl også gerne om dig selv, så dem der leder efter et værelse kan vurdere, om du er et godt match for dem. Du kan blandt andet fortælle om, hvad du laver til daglig, dine interesser, og hvad du søger i en roomie.

Det er oftest lettest at finde en roomie, hvis du vedlægger nogle billeder af boligen og det værelse, du lejer ud. Det gør dit opslag langt mere attraktiv. 

Du har fundet nogle potentielle roomies – Hvad så nu?

At have en roomie er meget populært i storbyerne, så det kan være at du får mange henvendelser, som skal gennemgås. Husk at det altid er god stil at vende tilbage til alle, som har vist interesse, også selvom de ikke er en potentiel roomie.

Når du har udvalgt nogle potentielle roomies, så er det en god idé at invitere dem til en individuel fremvisning. Her kan I lære hinanden lidt bedre at kende og finde ud af, om I har god kemi. En fremvisning er selvfølgelig også for din kommende roomies skyld, så de kan få en idé om, hvor de muligvis kommer til at bo.

For at være sikker på, at du tager et godt valg, så inviter så mange af de potentielle roomies til en fremvisning som muligt, så du kommer til at møde dem alle. Men det kan være en tidskrævende proces at leje et værelse ud, så sørg for at du har overskuddet.  

Læs også: 10 tegn på at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Hvordan vælger du så den perfekte roomie?

Det er en oplagt muligt at lære din kommende roomie bedre at kende ved fremvisningen. Selvom det også handler om at vise lejligheden frem, så er det også vigtig at få en samtale i gang. På den måde kan I lære hinanden bedre at kende. Få spurgt ind til dem og deres hverdag, så du kan få et billede af deres personlighed. Samtidig skal du også være villig til at dele noget om dig selv, så de ligeledes kan lære dig at kende. Så kan I også få forventningsafstemt, hvad I forlanger af hinanden som roomies.

Hvis du ønsker en roomie, du kan være selskabelig med, så er det en god idé at høre om deres interesser, så I måske har noget at lave sammen. Men hvis du derimod ønsker at have dit eget space og privatliv, så er det vigtig at give udtryk for dette. Det er alt sammen en smagssag, og helt okay uanset hvad du foretrækker. Så længe begge parter er indforstået med det.

Du har fundet din perfekte roomie – Hvad så med alt det praktiske?

Hvis du bor til leje, må den del af lejligheden du lejer ud ikke være mere end 50% af hele lejlighedens størrelse. Når du bor i lejligheden alene først, så vil din kommende roomie ikke blive inkluderet i din lejekontrakt. Der skal laves en særskilt lejeaftale til netop dem. Denne aftale skal din udlejer selvfølgelig have tilsendt. Der er en del regler, som kan være svære at finde rundt i, men du kan finde alt, du bør vide her.

Hvis du ønsker en roomie, du kan være selskabelig med, så er det en god idé at høre om deres interesser, så I måske har noget at lave sammen. Men hvis du derimod ønsker at have dit eget space og privatliv, så er det vigtig at give udtryk for dette. Det er alt sammen en smagssag, og helt okay uanset hvad du foretrækker. Så længe begge parter er indforstået med det.

Læs også: Må udlejer ophæve lejemålet, fordi den ene lejer fraflytter? 

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 149 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 149 kroner om måneden.

En hverdag med din nye roomie

Når alle de praktiske ting er klaret, så er det tid til at tage hul på jeres nye hverdag. Det første stykke tid bliver nok præget af, at I begge tilbageholder jer lidt, mens I ser hinanden an. Men det er vigtig at forventningsafstemme med din roomie. Få talt sammen og det vil mindske mulighederne for konflikter. Som helt sikkert kommer, men hvis man ved, hvor I hver især står, så kommer I hurtigt igennem dem. Giv hinanden indblik I jeres rutiner, så I sammen kan skabe en rutine. For at I kan gøre det, så er det godt at tage en snak om de typiske hverdagselementer såsom mad og rengøring. Skal alt gøres fælles eller er det individuelt? Hvad med udgifter? Er I fælles om det, hvis noget går i stykker?

Husk på de overvejelser, som du havde, da du skulle søge en roomie. Få snakket om disse overvejelser og forventninger, så I er godt klædt på til de udfordringer, der måtte komme.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere