Guide: Sådan kan jeres roomie-kontrakt se ud

Guide: Sådan kan jeres roomie-kontrakt se ud

Guide: Sådan kan jeres roomie-kontrakt se ud
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

’Travlhed’ er måske et meget passende ord til at beskrive tiden inden indflytning med en roomie. Der skal købes møbler, koordineres, pakkes ned, gøres rent. Men lad os lige tilføje endnu en ting til den i forvejen halvlange liste, som i bare ikke må glemme: roomiekontrakten. Hvem køber toiletpapir og hvornår skal der være ro i lejligheden? Læs med her og find ud af, hvordan din roomie-kontrakt kan se ud!

Psst. Du kan downloade eller se vores bud på en kontrakt nederst i indlægget.

Derfor skal du lave en roomiekontrakt

Når du og din roomie rykker ind under samme tag, har du garanteret forestillet dig, hvordan jeres hverdag kommer til at se ud. Forestillet dig, hvordan i i fællesskab rydder op, laver mad og handler ind. Hvordan I i fællesskab får hverdagen til at køre på skinner. MEN uanset hvilke forestillinger du har gjort dig, kommer der uventede udfordringer, du ikke har tænkt på. Forskellige opfattelser af, hvad det vil sige at rydde op. Forskellige forventninger til, hvornår det er nødvendigt at rydde op. Forskellige prioriteringer og behov. Derfor skal du og din roomie forventningsafstemme ved at udfylde en roomie-kontrakt – og så kan i selv afgøre, om straffen for ikke at afholde den skal være en alvorssnak eller kvajekage.

Dette på dagsordenen

Lad os dykke lidt ned i punkterne på kontrakten. Første punkt er praktisk, men ikke desto mindre nødvendigt – hvis i altså gerne vil have gæster op besøg én gang i mellem: Rengøring. Hvor tit bliver i enige om, at rengøring er en nødvendighed? I hvilken grad skal der gøres rent? Hvad er jeres individuelle opfattelser af at ”gøre rent” og stemmer de overens? Skal rengøring være en deletjans, eller fordeler i opgaverne ud?

Læs også: Sådan håndterer du uoverensstemmelser med din roomie

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 149 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 149 kroner om måneden.

Kom denne uoverensstemmelse i forkøbet

Du har en roomie af flere grunde. Men én af fordelene ved en roomie i lejligheden er helt sikkert, at i kan dele ting – hvis i altså begge er indstillede på at dele, naturligvis. Hvis ja, hvad skal deles? Shampoo? Mad i køleskabet? Hårlak? Tallerkner og bestik? Møbler? Og hvem skal egentlig sørge for at handle toiletpapir til deling? Afklar eventuelle forskellige forventninger og undgå uoverensstemmelser mellem dig og din nye roomie!

Forskellige eller ej?

Måske har i forskellige forventninger til rengøring, oprydning og opvask. Den helt klassiske problematik hos formentlig rigtig mange samboende. Men hvordan ser jeres sociale behov ud? Er du til fester, mens din roomie er til rolige weekender? Er du til et travlt og socialt liv, mens din roomie sætter pris på afslapning bag en lukket dør?

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

Hvordan laver man en roomie-kontrakt?

Vi tog bare lige fat i et par enkelte punkter fra kontrakten i dette indlæg, men der er jo så mange flere områder at dække, hvis kontrakten skal være omfattende. Derfor kan du herunder downloade vores kontrakt, som vi selv har udarbejdet. Vi har udarbejdet den på baggrund af de mange problematikker, som vi har hørt om før. Så på trods af, at I måske ikke tænker, at det er noget I får problemer med, så er det måske godt at have det med for en sikkerhedsskyld. Nogen ting kan jo ændre sig.

roomie kontrakt
DIGURA roomie-kontrakt

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere