Sådan håndterer du uoverensstemmelser med din roomie

Sådan håndterer du uoverensstemmelser med din roomie

Sådan håndterer du uoverensstemmelser med din roomie
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

At bo med en roomie kan være en gave i sig selv – I kan dele oplevelser, hverdagsfrustrationer og husleje. Som med alt andet er der dog også oftest en bagside af medaljen. Hvem tager opvasken? Hvis tur er det til at købe køkkenrulle og håndsæbe, og hvor mange fester er det egentlig etisk korrekt at holde, når man har en roomie?

Typiske roomie-uoverensstemmelser

Du kan garanteret selv nævne en håndfuld. Typiske roomie-uoverensstemmelser er nemlig helt almindelige og i størstedelen af tilfældene ikke til at undgå. Hvorfor har din roomie ikke taget opvasken, når han ved at du får gæster? Hvordan kan din roomie trives i rodet en lejlighed Hvorfor er der igen ikke købt toiletpapir, når det var din roomies tur? Og nå ja: hvorfor har roomie så ikke i det mindste overført penge for det toiletpapir, du igen købte?

Derfor opstår de

Uoverensstemmelser mellem dig og din roomie kan opstå, fordi I er forskellige og har forskellige behov og forventninger. Fordi I trives og prioriterer forskelligt. Måske synes du, at din roomie opholder sig for meget på sit værelse, fordi du selv samler energi i det sociale. Måske synes din roomie, at du holder for mange fester, fordi din roomie foretrækker at lade op i ro og fred på sit værelse. Dette betyder dog ikke, at I ikke kan blive enige om at finde en gylden mellemvej!

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Sådan løser du dem:

Godt. Uoverensstemmelserne er du helt med på. Du oplever dem jo trods alt selv på egen krop til hverdag! Men hvad så nu? Hvordan kommer du og din roomie videre fra det stadie, hvor alt er fastlåst? Hvor din roomie igen ikke har ryddet op og du må bruge din aften på både at rydde op og være irriteret? Sådan gør I:

  1. Afstem jeres forskellige behov og prioriteringer
    Det kan være rigtig svært at forstå din roomies prioriteringer, hvis du slet ikke kender til dem. Din roomie lader helt sikkert ikke opvasken stå, for at ødelægge din aften! Sæt jer derfor ned og afstem jeres individuelle behov og husk det vigtigste element: lyt! Din vigtigste opgave er ikke at argumentere mod din roomies behov, men at lytte for at forstå. På denne måde kan I lettere finde en mellemvej.
  2. Lav en roomie-kontrakt
    Hvis I ikke allerede har gjort det, så skriv roomie-kontrakten på jeres to-do-liste. Den passer perfekt på dagsordenen efter jeres afstemning af behov og prioriteringer. Roomie-kontrakten kan nemlig fungere som en opsamling og kontrakt på de ting, I netop har vendt i første trin. I er faktiske så heldige, at DIGURA har lavet en kontrakt, som I kan hente for at hjælpe jer lidt på vej!
  1. Husk på hvorfor I er de perfekte roomies for hinanden
    Manglende oprydning og forsvundne madvarer i køleskabet kan hurtigt komme til at fylde rigtig meget i din relation til din roomie. MEN! Glem aldrig hvorfor I valgte hinanden som roomies! Skulle I alligevel have brug for hjælp til at komme på rette spor, så klik her, og se de 10 tegn på, at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere