Guide: Hvad gør du som lejer under krisen?

Guide: Hvad gør du som lejer under krisen?

Guide: Hvad gør du som lejer under krisen?
Picture of Mike Vestergaard

Mike Vestergaard

Partner

COVID-19 også kendt som Corona-krisen har store konsekvenser rundt i landet, herunder også i lejeforhold. Mange lejere står med mange spørgsmålet om huslejebetaling, da manges arbejdspladser er nedlagt eller i værste tilfælde har mistet deres job. Du har som lejer som hovedregel efter lejeloven en forpligtelse til, at betale din husleje. Der er dog nogle tilfælde, hvor man som lejer kan indgå aftaler med udlejer om huslejen i krisetider som for eksempel Corona-krisen.

Jeg kan ikke betale min husleje pga. COVID-19?

Hvis du er en af de uheldige lejere, der står i den situation, at din indtjening er væsentligt formindsket grundet eksempelvis fyring på grund af Corona-krisen, så vil du have mulighed for at lave særskilt aftale med udlejer om huslejebetalingerne.

Gå i dialog med din udlejer

Under sådanne krisetider er det altid en god ide, at indlede en dialog med udlejer. Udlejer vil ofte være forstående for en lejers prekære situation, hvorfor en individuel aftale om huslejebetalinger ofte er den hurtigste og lettest løsningsmodel.

Hvad er henstand af husleje?

Henstand af husleje er en midlertidig løsning, hvor man som lejer får udskudt sin husleje i en x-periode, således der ikke sker manglende betalinger. Du har som lejer ikke krav på, at få henstand i huslejen. Det er dog set i den seneste tid, at mange udlejere er villige til at indgå aftaler med lejere, således lejeforholdet kan bestå.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

Hvordan får jeg henstand af husleje?

Henstand af husleje er noget man særskilt aftaler med sin udlejer. Det vil foregå således, at udlejer accepter, at lejer ikke betaler husleje i x-måned, men at denne betaling kommer på et senere tidspunkt. Dette er på det seneste i medierne set ved mange erhvervslejemål, da virksomheder lider kraftigt i Corona-krisen.

Hvad er nedsættelse af husleje?

Nedsættelse af huslejen er en midlertidig løsning, hvor man som lejer får nedsat sin husleje i x-periode, således der ikke sker manglende betalinger. Du har som lejer ikke krav på, at få nedsat huslejen som følge af private forhold. Corona-krisen rammer dog Danmark hårdt hele vejen rundt, hvorfor det er en god idé at forsøge at lave en aftale med udlejer om nedsættelse af huslejen i disse svære tider.

Hvordan får jeg nedsættelse af husleje?

Du skal rette kontakt til udlejer og fortælle din situation, hvoraf du kan forespørge en nedsættelse din husleje i en x-periode, således lejeforholdet kan bestå. Det vil ofte være en god ide at foreslå at betalingen af nedsættelsen sker på senere tidspunkt, således udlejer stadig for den ydelse udlejer skal, men du som lejer får en hjælpende hånd i denne svære tid. En nedsættelse af husleje kan derfor sammenlignes med en form for afdragsordning på huslejebetalingerne.

Kan jeg få bede henstand og nedsættelse?

En aftale om henstand af husleje og nedsættelse af husleje er en ”enten eller aftale”.Man vil som lejer formentlig ikke kunne få en aftale i hus om begge dele, da disse to aftaler har to uforenelige formål.

Nederst i guiden er der et eksempel til ansøgning for enten henstand eller nedsættelse.

Hvorfor vil udlejer gå med til sådan en aftale?

Det er i ingens interesse, at der står tomme lejemål. Corona-krisen stiller både lejer og udlejer i en økonomisk svær situation. Udlejer er derfor også interesseret i, at lejeforholdet består, da Danmark lider under Corona-krisen. Derfor er det både i din og udlejers interesse at finde en løsningsmodel i denne prekære krisetid.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

SKABELON TIL ANMODNING OM NEDSÆTTELSE AF HUSLEJE

Det røde skal udfyldes af lejeren.

Kære udlejers navn,

Som du er bekendt med, så er Corona-krisen over os, hvorfor jeg står i den uheldige situation, at beskrivelse af din situation.

Som følge heraf har jeg derfor problemer med økonomien og ønsker selvfølgelig ikke at misligholde vores lejeaftale, hvorfor jeg gerne vil anmode dig om, at indgå en aftale om nedsættelse af huslejen.

Mit ønske er, at min huslejebetaling der forfalder den dato + måned 2020 nedsættes med hvad din nedsættelse bør være.

Jeg vil betale det resterende af huslejen, når alt dette er kommet i bedre tider. Derfor vil nedsættelse på kr.beløbet af nedsættelsen betales efterfølgende den (dato + måned) 2020.

Hvis beløbet ønskes opdelt, så skal man her udfylde at man ønsker en afdragsordning og hvilket beløb man betaler på hvilket tidspunkt – Se eksempel nedenfor.

Jeg kan kontaktes på dine kontaktoplysninger, hvis du ønsker min ansøgning uddybet eller har andre spørgsmål.

Jeg håber meget på din forståelse af denne prekære situation og ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Dit Navn

Lejemålets adresse

SKABELON TIL ANMODNING OM HENSTAND AF HUSLEJE

Det røde skal udfyldes af lejeren.

Kære udlejers navn,

Som du er bekendt med, så er Corona-krisen over os, hvorfor jeg står i den uheldige situation, at beskrivelse af din situation.

Som følge heraf har jeg derfor problemer med økonomien og ønsker selvfølgelig ikke at misligholde vores lejeaftale, hvorfor jeg gerne vil anmode dig om, at indgå en aftale om henstand af husleje.

Mit ønske er, at der sker henstand med min huslejebetaling der forfalder den dato + måned 2020.

Jeg vil betale det hensatte beløb, når alt dette er kommet i bedre tider. Derfor vil huslejen i henstandsperioden kr.beløbet betales efterfølgende den (dato + måned) 2020.

Hvis beløbet ønskes opdelt, så skal man her udfylde at man ønsker en afdragsordning og hvilket beløb man betaler på hvilket tidspunkt – Se eksempel nedenfor.

Jeg kan kontaktes på dine kontaktoplysninger, hvis du ønsker min ansøgning uddybet eller har andre spørgsmål.

Jeg håber meget på din forståelse af denne prekære situation og ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Dit Navn

Lejemålets adresse

EKSEMPEL PÅ AFDRAGSORDNINGSFORSLAG - TIL BEGGE:

Det røde skal udfyldes af lejeren.

Eksempel til nedsættelse:

Jeg vil betale nedsættelsen, når alt dette er kommet i bedre tider. Derfor vil huslejen for nedsættelsen på kr.beløbet af nedsættelsen betales efterfølgende via en afdragsordning. Mit ønske er, at afdragsordningen sker første gang den dato + måned 2020 og efterfølgende hver gang til den 1. i måneden. Beløbet vil være delt ud på antal betalinger, hvor beløbet hver gang vil være kr. beløbet på afdraget pr. måned.

Dette ville hjælpe mig til at kunne overleve Corona-krisen uden at misligholde vores lejeaftalen. 

Eksempel til henstand:

Jeg vil betale det hensatte beløb, når alt dette er kommet i bedre tider. Derfor vil huslejen i henstandsperioden på kr.beløbet af nedsættelsen betales efterfølgende via en afdragsordning. Mit ønske er, at afdragsordningen sker første gang den dato + måned 2020 og efterfølgende hver gang til den 1. i måneden. Beløbet vil være delt ud på antal betalinger, hvor beløbet hver gang vil være kr. beløbet på afdraget pr. måned.

Dette ville hjælpe mig til at kunne overleve Corona-krisen uden at misligholde vores lejeaftalen. 

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med huslejenedsættelse og henstand kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Det kan både være omkring husleje, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere