Guide: Hvad kan du forlange som lejer under krisen før hasteloven?

Guide: Hvad kan du forlange som lejer under krisen før hasteloven?

Guide: Hvad kan du forlange som lejer under krisen før hasteloven?
Picture of Sebastian Juhl

Sebastian Juhl

Senior legal advisor

FØR HASTELOV – FORBUD PÅ MAKSIMALT 10 PERSONER.

COVID-19 også kendt som Corona-krisen er blevet en stor problematik i det danske samfund og har store konsekvenser i Danmark, herunder er den store frygt for smitte og forsamlingsforbuddet væsentlige faktorer. Dette skaber stor bekymring rundt i landet hos mange lejere, da der kan være tilfælde, hvor udlejer skal tilgå lejemålet for at lave arbejder.

Gå i dialog med din udlejer

Under krisetider som Corona-krusen er det altid en god ide, at indlede dialog med udlejer. Forklar udlejer hvordan netop din situation ser ud, samt at smittefaren ikke kun gælder beboerne i lejemålet, men også udlejers helbred. Udlejer kan udsætte sig selv for smitte, når udlejer kommer på besøg. Udlejere vil ofte være meget forstående for den situation vi alle står i på nuværende tidspunkt. Dialog er derfor den bedste løsningsmodel.

Jeg er sat i karantæne - Hvad gør jeg?

Corona-krisen har ændret det danske samfund gevaldigt den sidste måned, hvor du som lejer kan være sat i isolation/karantæne. Er man som lejer sat i karantæne, så kan der ikke være andre på lejemålet. En karantæne er for at begrænse smittefaren. Der er i Danmark et markant stigende antal af døende på grund af COVID-19, hvorfor udlejer bør være forstående herfor og ikke besøge lejemålet i karantæne-perioden. Digital kommunikation er her vigtig.

Har udlejer ret til at udføre arbejde i mit lejemål?

Det følger af lejeloven, at udlejer har ret til at lave vedligeholdelses- og håndværkerarbejder i lejemålet. Corona-krisen udgør dog en væsentlig betydning her, da regeringen har fremsat mange tiltag der gør, at udarbejdelse af arbejderne kan være besværligt. Der er lige nu et forsamlingsforbud på maksimalt 10 personer samlet. Ud fra dette har udlejer lov til at foretage disse arbejder, hvis forbuddet ikke krænkes. Det anbefales dog af regeringen, at unødvendige tiltag udskydes. Det er derfor en god ide at indgå i dialog med udlejer om arbejder, da hvis disse ikke er nødvendige, så bør disse udskydes. Ønsker udlejer alligevel at tilgå lejemålet, på trods af dialog om smittefare og andet, så vil udlejer skulle overholde lejelovens regler herom. Dette består blandt andet i, at udlejer skal varsle sit besøg med 6 ugers varsling.

Læs også: Snydt som lejer: Hvad gør jeg, og hvordan undgår jeg det?

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

Jeg er i risikogruppen og føler mig utryg:

Regeringens lovforslag er lige nu et forbud på maksimalt 10 personer, hvorfor udlejer som nævnt har ret til, hvis forbuddet ikke krænkes, at tilgå lejemålet efter lejelovens regler. Corona-krisen skal dog tages alvorligt grundet blandt andet de mange dødsfald verden over, hvorfor man som en del af risikogruppen bør gå i dialog med udlejer. Forklar udlejer om situationen, samt dine bekymringer. Udlejer vil formentlig være forstående herfor.

Der skal ske nødvendige håndværkerarbejder i lejemålet - hvad gør jeg?

Hvis der er nogle arbejder der er nødvendige i lejemålet, som for eksempel en vandskade, så skal disse udbedres, da forbuddet tillader dette. En god ide vil dog være at indgå i dialog med udlejer om besøget, således mittefaren kan mindskes. Et forslag kan være, at udlejer har handsker på og foretager diverse foranstaltninger for at mindske smitten, samt at man som lejer ikke opholder sig i lejemålet på samme tid som udlejer. På denne måde vil begge parter være mindre disponeret for smitte.

Findes der andre alternativer?

Hvis arbejderne er til det, så kan det være en ide at indgå aftale med udlejer om, at udlejer sørger for materialer med mere til arbejderne, hvoraf du selv ordner problemet midlertidigt. Dette vil mindske smittefaren for begge parter.

Læs også: Få tjek af din lejekontrakt – Helt gratis

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med lejers rettigheder kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Det kan både være omkring lejers rettigheder, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere