Boligstøtte regler – Alt du skal vide som lejer

Hvad er boligstøtte regler og hvem kan få boligstøtte

Boligstøtte regler kan være svære at finde rundt i. Hvem kan få boligstøtte? Kan jeg få boligstøtte? Boligstøtte er en ydelse, der er tilgængelig for alle, der bor til leje. Læs med her og få et overblik.

Hvad er boligstøtte?

Boligstøtte er bidrag fra det offentlige, som er skattefrit. Det er et bidrag som lejere kan modtage som hjælp til husleje. Det er ikke til at dække det fulde beløb af huslejen, men som et tilskud dertil. Beløbet er forskelligt fra person til person, og der er forskellige faktorer, som er med til afgøre beløbet. Nogle af de vigtigste faktorer er blandt andet indkomst og hvor stor formue hunstanden har. 

Boligstøtte regler - hvem kan få boligstøtte?

Hvad siger boligstøtte regler om; hvem kan få boligstøtte? Kan jeg få boligstøtte? Som lejer kan du søge om boligstøtte, hvis du bor til leje med eget køkken. Det kræver desuden, at du bor i boligen hele året.
Hvis du bor sammen med din kæreste, din søskende eller måske flere af dine venner, så er det kun én af jer, der kan få udbetalt boligstøtte. I skal selv beregne det interne opgør heraf. Det er også muligt, at jeres boligstøtte bliver udbetalt direkte til jeres boligselskab, som trækker beløbet fra jeres husleje.

Pro tip

Der er ikke nogen grund til ikke at modtage boligstøtte. Det er et tilskud, som er tilgængelig for næsten alle lejere og det bliver ikke modregnet nogen steder. Det er derfor et fantastisk tilskud til huslejen.

Hvis dine forældre har købt lejligheden til dig, kan du stadig søge om at få udbetalt boligstøtte efter de almindelige regler. Dette kræver blot, at du har underskrevet en lejekontrakt med dem.

Af boligstøtte regler fremgår det, at du kan søge boligstøtte, hvis du er lejer i et fremlejeforhold. Her er det vigtigt, at du får udarbejdet en lejekontrakt mellem dig og din fremlejegiver. Ved ansøgningen om boligstøtte skal du medsende en kopi af din fremlejekontrakt. Du skal også være opmærksom på, om din fremlejegiver har meldt sin flytning til folkeregistret. Det er nemlig sådan, at når du søger om boligstøtte, så bliver der kigget på indkomsten for den pågældende beboer ifølge folkeregistret. Din fremlejegivers indkomst vil dermed blive medregnet, hvilket kan medføre, at du mister retten til din boligstøtte, fordi den registrerede indkomst for adressen er for høj. Vi håber du fik besvaret spørgsmålet, hvem kan få boligstøtte af ovenstående. 

Læs også: Succeshistorie: Mikkel fik 36.000 kroner ind på sin konto

Hvad er DIGURA - Din digitale lejeretsekspert?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i 98% af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

 • Gratis vurdering af sagen
 • Risikofrit og uden besvær
 • No Cure No Pay

Boligstøtte regler for hvordan den beregnes?

Boligstøtten beregnes ud fra forskellige forhold. Bl.a. indgår forhold som boligens størrelse, husleje, antallet af beboere samt disses årlige indkomst.

Husstandens Indkomst

Husstandens indkomst har betydning for fastlæggelse af størrelsen på din boligstøtte. Ved udregningen af denne indkomst indgår bl.a.:

 • Løn
 • SU (uddannelsesstøtte)
 • Indtægt ved selvstændig virksomhed
 • Positiv kapitalindkomst

Husstandens formue

Hvis du har en opsparing stående, er der risiko for, at denne vil påvirke din boligstøtte. I tilfælde af, at din formue overstiger et bestemt beløb, lægges der et formuetillæg oven i din årlige indkomst. I 2018 må du og øvrige beboere i lejemålet have en samlet formue på 756.100 kr., uden at det vil blive inddraget i udregningen af den tildelte boligstøtte.

Din formue består ikke blot af din opsparing. Værdien på din bil, gæld m.m. medregnes også i din samlede formue.

Lejemålets størrelse

Hvis dit lejemål er større end 65 m2, er du berettiget til at modtage en mindre boligstøtte. Denne grænse stiger med 20 m2 pr. extra beboende i lejemålet. Det vil sige i følge boligstøtte regler, at hvis du bor med 2 roommates, er i berettiget til at modtage fuld boligstøtte, så længes jeres lejemål er mindre end 105 m2. Hvis du bor alene i et lejemål på 70 m2, vil du modtage 70% af din ellers berettiget boligstøtte. Dette princip finder også anvendelse, hvis i bor flere i et større lejemål. Hvis i som eksempel bor 2 i et lejemål på 90 m2, vil i modtage 90 % af jeres berettigede husleje.

borger.dk kan du beregne cirkastørrelsen på din berettigede boligstøtte. Du skal logge ind med NemID, så hav dette klart.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold for 49 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning for bare 49 kroner om måneden.

Fordele ved medlemskab

 • Juridisk rådgivning
 • Hjælp til opsigelse og ophævelse
 • Løbende tjek af din lejekontrakt
 • Løbende tjek af din husleje
 • Og meget mere..

Hvordan søger man boligstøtte?

Du søger om boligstøtte digitalt på borger.dk/boligstoette. Som sagt skal du på borger.dk logge ind med NemID. Her kan du ydermere hurtigt se hvem der kan få boligstøtte? – Kan jeg få boligstøtte? Dog giver ovenstående også klart svar på dette. 
OBS: du kan også søge via en blanket, hvis du er digitalt undtaget.

Husleje

Du vil blive bedt om at oplyse din husleje. Du skal huske, at dette er din husleje eksklusiv forbrug, der skal angives. Du skal altså ikke regne forbrug med her.

Forbrug, der ikke skal medregnes i din husleje:
– varme
– vand
– el
– telefon, internet eller bredbånd
– forudbetalt leje
– indskud og afdrag på indskud
– vaskeri-udgifter
– fællesantenne

Hvis du betaler særskilt til forbedringer af lejemålet, kan du lægge dette beløb til din husleje.

Gemme undervejs

Undervejs i udfyldningen af formularen på hjemmesiden, kan du gemme. Du kan således lukke det ned og udfylde videre senere, uden at det hele slettes.
Det kan f.eks. være, at du skal finde dokumentation undervejs, men ikke lige har tid til at gøre det på det tidspunkt. Du kan således sagtens vende tilbage og gøre det senere, uden at du skal starte forfra.

Privat lejebolig

Hvis du bor privat til leje, er det en god idé at have fundet lejekontrakten frem. Denne skal nemlig medsendes i din ansøgning om boligstøtte. Det er et krav, at lejekontrakten skal være underskrevet af udlejer.

Alment boligselskab

Når du bor til leje i en lejebolig i et alment boligselskab, behøves du ikke indsende din lejekontrakt. Udbetaling Danmark får i dette tilfælde selv de relevante oplysninger fra dit boligselskab.

Flytning til folkeregistret

Husk at melde flytning til folkeregistret i god tid. Det er også en god idé, at gøre dette inden du søger om boligstøtte. Når du har meldt din flytning, kan du søge om boligstøtte.

Din ansøgning til Udbetaling Danmark behandles dog først efter, at du er flyttet ind. Af denne grund modtager du også først boligstøtte efter, at du er flyttet ind.

30 dage efter indflytning

Hvis du ønsker boligstøtte fra den dag, du er flyttet ind, skal du søge senest 30 dage efter, at du er flyttet ind. Af boligstøtte regler fremgår der, at du herefter vil få betalt med tilbagevirkende kraft, når din ansøgning er behandlet.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du bruge guiden i denne video: http://film.atp.dk/skal-du-soge-boligstotte

Hvordan bliver den udbetalt?

Der er to måder din boligstøtte kan blive udbetalt på. For det første kan den blive udbetalt direkte til dig, og vil derved gå ind på din bankkonto hver måned. For det andet kan den blive udbetalt til dit boligselskab. Her vil boligselskabet fraregne boligstøtten fra din månedlige leje.

Ingen minder vi dig om, at hvis du ønsker boligstøtte udbetalt tidligst muligt, skal du søge om boligstøtte senest 30 dage efter indflytningsdagen.

Læs også: Bliv indflytningsklar til dit nye lejemål

Boligstøtte regler ved udflytning

Din berettiget boligstøtte flytter ikke automatisk med dig, når du flytter adresse. Ved fraflytning skal du gå ind på borger,dk og stoppe boligstøtten på din forhenværende adresse, og søge boligstøtte til din nye adresse påny. 

Vi håber at ovenstående har hjulpet dig vedrørende boligstøtte regler. Vi håber ligeledes at du fik svar på, hvad boligstøtte er, hvem kan få boligstøtte og kan jeg få boligstøtte? Skulle du have problemer med udlejer, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Det er ganske gratis at få din sag vurderet.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med boligstøtte kan være meget kompliceret som lejer. Det kan både være omkring ansøgningen, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i 98 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,3 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 1000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email