De bedste hjemmesider til at finde en lejebolig

De bedste hjemmesider til at finde en lejebolig

De bedste hjemmesider til at finde en lejebolig
Picture of Melissa Vrist

Melissa Vrist

Kommunikationschef

At finde ny lejebolig kan være meget svært – Det bliver ikke nemmere, når der er så mange boligsider, som man skal vælge iblandt. Vi har forsøgt at hjælpe dig på vejen. 

Få hjælp til at finde din lejlighed

Det kan være overvældende og uoverskueligt at finde en ny lejebolig. Der er rift om de gode lejligheder, især hvis man gerne vil bo centralt i især storbyerne. Selvom det kan være en jungle at finde den rigtige lejebolig, har vi gjort det lidt mere overskueligt for dig ved at sammensætte en oversigt af nogle af de mest populære boligsider, hvor vi har opsat nogle gode råd og tips. 

Læs også: Gode råd til (leje)boligjagten

Lejebolig hos Bolighub.dk (ny)

Bolighub er en ny (2023) boligportal for lejeboliger i Danmark. Selvom Bolighub er nyligt tilkommende på boligportal-markedet, så har de allerede flere end 10.000 udlejningsboliger tilgængelige på deres boligplatform til boligsøgende. Bolighub har en letanvendelig og moderne platform, hvor man nemt kan filtrere og sortere i boligerne. For at kunne kontakte alle udlejere, som ikke selv har betalt for gratis kontakt, så skal man som lejer købe et abonnement til Bolighub. Abonnementet koster 198 kr. for 4 uger.

Gode råd:

  • Sørg for at være grundig, når du opretter din profil og dine oplysninger. Så sikrer du dig nemlig, at du fremstår som en anstændig og ordentlig lejer.
  • Opret en boligagent på Bolighubs platform, der løbende holder øje med boliger, der opfylder dine kriterier og ønsker til din kommende lejebolig.

Du kan besøge hjemmesiden her: https://www.bolighub.dk/

Lejebolig hos Boligportal.dk

Boligportalen kender de fleste – og med god grund. Det er en af de sider, der udbyder flest lejeboliger, og den er flittigt brugt af boligsøgende. Det kan derfor være svært at nå at få fingrene i de attraktive lejligheder, da de ryger hurtigt.

En af hagerne ved Boligportal.dk (og de fleste boligsider faktisk) er, at du skal have et betalt medlemskab for at kunne kontakte udlejere, men når det er sagt, kan det godt betale sig. De tilbyder 4 prøvedage for 29 kr., og derefter koster det 298 kr. pr. måned.

Gode råd:

  1.  Sørg altid for at udfylde din profil med dine boligønsker og en præsentation af dig selv. På den måde bliver du mere attraktiv for udlejere, og flere gange bliver boliger slet ikke slået op – udlejerne kontakter simpelthen selv potentielle lejere.
  2. Opret en gratis BoligAgent. På den måde får du en e-mail, når en lejlighed med dine ønsker dukker op, og du kan derved kontakte udlejer som en af de første.

Hjemmesiden: https://www.boligportal.dk

Hvad er DIGURA - Din digitale lejeretsekspert?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i 98% af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

Lejebolig hos Lejebolig.dk

En anden mulighed er Lejebolig.dk, der ligeledes er en af de større spillere. De går efter enkelthed på deres side, hvilket man må sige, at de efterlever. Siden er meget overskuelig, og deres filter muligheder til søgningen gør det nemt at justere op og ned på de forskellige parametre.

Du får en overskuelig oversigt over boligerne, de overordnede informationer og en kort beskrivelse af lejemålet. Dog er der samme vilkår som på flere af de andre boligportaler, nemlig at det koster et mindre gebyr på 28 kr. pr. måned

Gode råd:

  1. Lejebolig.dk tilbyder også en boligagent, og de de påstår, at 60% af dem, der finder en lejlighed via deres side, har tilmeldt boligagenten.
  2. De har lavet en liste over DOs and DON’Ts i forbindelse med at finde og vælge en lejebolig.

Hjemmesiden: https://www.lejebolig.dk

Læs også: Disse sparetips må du kende til, når du skal flytte

Lejebolig hos Minlejebolig.dk

Minlejebolig.dk har et stort udvalg af lejeboliger, og siden er nem at navigere rundt i. Du får en god oversigt over alle de ledige boliger, der er inden for dit søgefelt. Du får ikke gratis adgang til udlejernes information, men det er efterhånden også blevet en sjældenhed på disse boligportaler.

Du kan få fingrene i udlejernes kontaktoplysning med deres Infopakke i 5 dage for 29 kr., hvorefter det koster 299 kr. pr. måned.

Gode råd:

  1. Minlejebolig.dk tilbyder også en boligagent, der giver dig besked, når der kommer en ny lejebolig, der matcher dine ønsker. Boligagenten er gratis, og efter en uge fungerer boligagenten både som boligagent og infopakke – du kan derved opsige infopakken inden de 5 dage, og nøjes med boligagenten.

Hjemmesiden: http://minlejebolig.dk

Lejebolig hos Akutbolig.dk

Akutbolig.dk er en anden mulig boligportal, du kan gøre brug af. På siden finder du en lang række ledige lejemål, og du kan hurtigt og nemt finde frem til det område du søger i. I den ene side er der er en lang list af de forskellige byer, der tager dig direkte hen til der, hvor du søger. Du kan selvfølgelig også lave en søgning med dine præferencer.

Akutbolig.dk skriver, at du med din gratis bruger har adgang til udlejernes kontaktoplysninger på en række lejemål som gratis bruger, mens andre lejemål kun er tilgængelige for betalende brugere. Du skal dog være opmærksom på, at det er de færreste, hvor dette er muligt – men sådan er det på stort set alle boligsiderne.

Gode råd:

  1. Fordelen ved Akutbolig.dk er dog, at de tager betaling hver 7. dag. Det koster 79 kr. om ugen, men fordelen er, at du ikke er bundet i en hel måned, hvis du kun skal bruge adgang til oplysningerne i en uge eller to.

Hjemmesiden: https://akutbolig.dk

Lejebolig hos Boligsurf.dk

På Boligsurf.dk bliver du mødt af et lækkert layout, hvor der er tænkt på brugernes oplevelse på siden. Boligsurf skiller sig ud fra de øvrige boligsider, da de som den eneste boligside har indført, at du skal logge ind med NemID. Det gør det trygt og sikkert for både lejere og udlejere og sikrer dig mod svindlere.

Hvis du vil i kontakt med udlejere, er du også her nødsaget til at betale. De tilbyder deres intropakke for 19 kr. de første 6 dage, hvorefter det koster 299 kr. pr. måned

Du får også her muligheden for at oprette en BoligAgent, der gør dig opmærksom, når en bolig matcher dine krav.

Hjemmesiden: https://boligsurf.dk 

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner.

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Lejebolig hos Boligninja.dk

Boligninja.dk er en af de nye spillere på boligsidemarkedet. Siden er nem at finde rundt i, og layoutet er indbydende og overskueligt. Den har ikke det største udvalg af ledige boliger endnu, men taget i betragtning at de startede ud i 2019, har der været stor fremgang.

For at få adgang til udlejernes kontaktoplysninger skal du oprette en boligsøgerannonce. Den kan du få for 19 kr. i 3 dage, og derefter skal du betale 299 kr. pr. måned. Hvis du vil have besked om nye boliger, kan du også her oprette en gratis boligagent, så du kan få fingrene i din drømmebolig inden de andre.

Hjemmesiden: https://boligninja.dk

Lejebolig hos Findboliger.dk

Findboliger.dk er en af de ældre boligsider, sammenlignet med nogle de andre, som vi har været igennem. De er ikke de største, men de har en lang række ledige lejeboliger at vælge imellem, og de er nemme at finde frem til.

Du kan oprette en gratis jobagent ligesom de andre sider. Hvis du skal have fat på en udlejer kommer det til at koste dig 29 kr. for de første 4 dage. Derefter koster det 299 kr. pr. måned.

Hjemmesiden: https://findboliger.dk

Lejebolig hos Findroommate.dk

Findroommate.dk er ikke en traditionel boligside, da den henvender sig til lejere, der søger et værelse eller har et værelse, der mangler en lejer. Delelejligheder er især populære i de større byer, hvor huslejen ofte er meget høj, og derfor kan det være rigtig attraktivt at leje et værelse.

Det kan være du er studerende, og budgettet ikke er til en hel lejlighed, eller måske synes du bare, at det er lidt sjovere med en roomie. Uanset grunden er Findroommate.dk en alletiders side til at finde et værelse.

Siden har en god oversigt over både værelser og dem, der søger et sted at bo. Du kan få adgang til kontaktoplysninger for 15 kr i 3 dage, og derefter stiger prisen til 299 kr. for 28 dage.

Hjemmesiden: https://findroommate.dk

Facebook

Er Facebook nu blevet en boligside? Nej, ikke ligefrem.. men der er faktisk rigtig gode muligheder for at finde en lejebolig på Facebook – og det er gratis. Der er flere muligheder, hvorpå du kan finde et nyt hjem.

De fleste boligsider, har en Facebook-side, hvor de poster nye lejemål, så det er bestemt et godt sted at holde sig opdateret. Du skal dog være opmærksom på at de linker til boliger på deres hjemmeside, og her koster det stadig penge at få udlejernes oplysninger.

Facebook-grupper er også blevet populære til at finde lejeboliger og værelser. De fungerer i nogen grad som de traditionelle boligsider, som vi har nævnt i dette indlæg. Der findes typisk grupper, der er specifikke for de forskellige byer rundt omkring i Danmark.

Godt råd: Dit eget netværk skal du endelig ikke glemme. Det kan være en god måde at finde en lejebolig, og måske er der nogen i dit netværk, der står med en lejebolig eller kender nogen, der gør.

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med boligportaler og ny lejlighed kan være meget kompliceret som lejer. Det kan både være omkring at finde ny lejlighed, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i 98 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,3 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 1000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere