Hvad leder en udlejer efter i en lejer?

Hvad leder en udlejer efter i en lejer?

Hvad leder en udlejer efter i en lejer?
Picture of Katrine Jensen

Katrine Jensen

Legal Advisor

Skal du netop til at flytte ind i et nyt lejemål hos en ny udlejer? Vil du gerne sikre, at du kommer til at være en god lejer overfor din udlejer, så I kan undgå konflikter? Læs med her..

Planlæg at bo der i lang tid

Det kan være meget besværligt at være udlejer, da der for det første er mange regler, som skal overholdes for at sikre, at lejer ikke bliver utilfreds. Derfor leder udlejere ofte efter lejere, som giver udtryk for, at de gerne vil bo i lejemålet i længere tid. For udlejer betyder lav udskiftning af lejere netop mindre besvær, fordi der er mange processer man skal igennem ved ind- og fraflytning.

Når det er de samme lejere, som bor der i lejere tid, så er det også mindre sandsynligt, at der kommer mange klage fra naboerne. Når man har fundet sig til rette i sit lejemål og blandt sine naboer, så kan man ofte bo i ved siden af hinanden i rigtig mange år uden at der opstår konflikter. Og det kan en udlejer godt lide.

Ved at bo i et lejemål i lang tid, så skal udlejer heller ikke bekymre sig om, hvordan huslejen kommer ind. Udlejer er sikret, at lejemålet bliver dækket, hvorimod ved en fraflytning, så kan der være en periode, hvor der måske ikke kommer husleje, fordi der er skiftende lejere. Det gør det igen besværligt for udlejer, hvorfor udlejere typisk sætter pris på at have lejere i lang tid, fordi så er huslejen dækket ind uden besvær.

Vis respekt

Som det også bliver nævnt ovenover, så er det vigtig for en udlejer, at man kommer godt ud af det med sine naboer. Det betyder ikke, at du skal invitere dem alle på kaffe i ny og næ, men det handler blot om, at udlejer ikke ønsker konflikter mellem sine lejere. Det handler derfor om at respektere, at man bor op ad hinanden og tager hensyn til eventuelle gener, som dette kan medføre. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal finde dig i alt, hvis det er din nabo, som opfører sig urimeligt, men det betyder derimod, at man som lejer først og fremmest kan forsøge at tale med sin nabo om problemet selv. Måske er der tale om en misforståelse, eller måske din nabo ikke var klar over, at du blev generet. Vi er alle mennesker, og de fleste ting kan oftest løses med en fornuftig samtale.

Læs også: Sådan tager du en dialog med din udlejer.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

Økonomi

Sørg for, at du har din økonomi i orden. Lige såvel, som du er afhængig af at få din løn hver måned, på samme måde er din udlejer afhængig af din husleje. Det er derfor vigtig, at du betaler din husleje til det aftalte tidspunkt. Det kan nemlig have konsekvenser for dig som lejer, hvis ikke du betaler din husleje i tide. I værste tilfælde, så kan du faktisk blive smidt ud af dit lejemål..

Når du leder efter en lejlighed, så er det derfor vigtig at du får lagt et budget, og du overholder dette budget. Når man i sin søgen efter en lejlighed falder over et super lækkert sted, så kan det virke som om, at man kan få alt til at passe ind i budgettet, men når man så er flyttet ind, så rækker pengene måske ikke alligevel. Husk derfor at få lagt et fornuftigt budget – og overhold det. Så er du sikker på, altid at have tag over hovedet!

Professionelle udlejere

Hvis du i søgen efter en lejlighed skal skrive en ansøgning, så er det vigtig at din ansøgning er kort og præcis, når du søger en lejlighed, som bliver udlejet af en professionel udlejer. De har nemlig ikke tid til at læse en længere roman omkring dig og dit liv. De skimter den ofte hurtig igennem efter de vigtigste og mest relevante facts for dem.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Private udlejere

Hvis du skal søge en lejlighed, som bliver udlejet af en privat udlejer, så er sagen dog en helt anden. Private udlejere udlejer ofte deres egen bolig eller måske et værelse heri. Det betyder, at de lukker dig ind i deres hjem, og det er vigtigt at forstå. Når man søger en lejlighed hos en privat udlejer, så er det derfor vigtig at have læst annoncen meget grundigt og give udtryk for i sin ansøgning, at man har forstået udlejers forventninger, og man har tænkt sig at leve op til dem. Det kan eksempelvis være, hvis det er et tidsbegrænset lejemål, én der leder efter en roomie til sin bolig som skal være social eller måske er der ting, du selv skal sørge for.. Såsom eksempelvis at slå græsset eller rydde sne. Sørg for, at du er indforstået med disse ting.

Få juridisk hjælp hvis du er i tvivl

Når du bor til leje, så skal du altid huske, at det ikke er dit lejemål. Der er nogle regler, som skal overholdes som lejer, heriblandt din lejekontrakt og eventuel husordnen. Hvis ikke du overholder disse, så har udlejer et grundlag for at smide dig ud. Hvis du er nervøs for, at du bliver snydt af din udlejer, så er det en god idé at få juridisk hjælp før du selv tager affære. For hvis man som lejer handler forkert, så kan det også have konsekvenser, som hvis udlejer handler forkert. Hvis du er i tvivl, så søg hjælp og få et gratis tjek af din lejekontrakt eller måske din husleje, så kan du få en professionel vurdering af sagen.

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere