Hvordan forholder man sig til sager ved Huslejenævnet under krisen?

Hvordan forholder man sig til sager ved Huslejenævnet under krisen?

Hvordan forholder man sig til sager ved Huslejenævnet under krisen?
Picture of Louise Song

Louise Song

Senior legal advisor

Huslejenævnene er tvistnævn, som traditionelt henlægges til den offentlige forvaltning, og udgør således en del af denne. I takt med at store dele af de offentlige arbejdspladser er lukkede og de ansatte, som ikke varetager kritiske funktioner, er sendt hjem i forbindelse med Corona-krisen, har dette selvsagt også haft betydning for sagsbehandlingen ved Huslejenævnene. Det er dog værd at nævne, at alle huslejenævn i landet er underlagt forskellige kommuner, hvorfor de også håndterer situationen angående COVID-19 forskelligt.

Sager der indbringes i disse tider

De fleste kommuner kan foretage skriftlige korrespondancer fra hjemmearbejdspladsen, og gør det også. Særligt har vi oplevet at de større kommuner har opretholdt en nogenlunde sagsbehandlingstid for indkomne sager. Det vil derfor være muligt i et vist omfang, alt afhængig af kommune, fortsat at kunne få sine lejeretlige tvister behandlet og afgjort ved nævnene efter normale omstændigheder. Der vil dog være tilfælde, hvor dette ikke er muligt uden en lidt længere sagsbehandlingstid. Indbringelse af sager for Huslejenævnene i disse tider kan således generelt kræve lidt ekstra tålmodighed.

Særlig vedrørende huslejesager

Huslejenævnene kan i forbindelse med huslejesager indkalde til en besigtigelse af det lejede for at være i stand til at træffe afgørelse på et korrekt oplyst grundlag. Dette vil ikke være muligt lige nu, for de enkelte nævn, på grund af de ekstraordinære omstændigheder. Sagerne vil dog blive behandlet og afgjort så snart det bliver muligt igen. Der henstilles således til, at den enkelte lejer har særlig tålmodighed ved huslejesager, indtil Huslejenævnene får grønt lys til at besigtige lejemål igen.

Læs også: Se ventetiden ved Huslejenævnet i din kommune (interaktiv kort)

DIGURAs håndtering af situationen

Hos DIGURA ApS vil vi fortsætte med at indbringe sager for Huslejenævnene, hvor det måtte være nødvendigt og ønskeligt for lejeren – også ved huslejesager. Det vil vi gøre i samme omfang og tempo som vi hidtil har gjort. Vi ser derfor ingen grund til at holde igen med at kontakte os, da den eneste konsekvens kan være en lidt længere sagsbehandlingstid end normalt.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere