3 ting du kan stille op, hvis du er generet af støj

3 ting du kan stille op, hvis du er generet af støj

3 ting du kan stille op, hvis du er generet af støj
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Du forsøger at falde i søvn, men det er svært. Din nabos mandag aften er nemlig præget af fest og farver – og masser af støj! Hvis du oplever hyppige støjgener i en sådan grad, at du føler dig generet, kan det være svært at finde ud af, hvordan du er stillet. Tjek vores tips og find ud af, hvad du kan gøre!

1. Tag dialogen om støj

Den hurtige og nemme (mulige) løsning er, at banke på din nabos dør for at komme i en oplagt dialog med vedkommende om generne. Selvom det ikke altid er lige sjovt at konfrontere andre, er der dog god chance for, at du faktisk formår at skabe god forståelse hos din nabo. Og endnu bedre: måske får du faktisk et fint naboskab ud af konfrontationen – hvis altså du leverer budskabet på en sober og ordentlig måde.

”Husk dog, at lejekontrakten altid overgår husordenen!”

2. Tjek din husorden – og din lejekontrakt

Hvor sent på aftenen må man støvsuge og bore i væggen? Hvornår skal der slukkes for musikken? Og hvor lang tid i forvejen skal man egentlig varsle en fest? Det kan din husorden måske give dig svaret på, hvis du altså har én! 

En husorden eksisterer for at sikre ro og orden i ejendommen. Alle beboere er underlagt reglerne fra husordenen, og det gælder også for besøgende gæster. En husorden sikrer bl.a., at ejendommen og dens udendørsarealer bliver passet på. Den sikrer også, at de der bor til leje ikke bliver generet af hinanden.

I husordenen kan du få en indikation på, om din nabo rent faktisk bryder de regler, som din udlejer har sat for alle lejemålene. Husk dog, at lejekontrakten altid overgår husordenen!

Læs også: Hvad er en husorden?

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

3. Indgiv skriftlig klage til udlejer

Måske har du adskillige gange forsøgt at konfrontere din nabo angående støj – uden held. Eller måske ønsker du slet ikke at tage konflikten op – hvilket er helt i orden. Der er heldigvis andre veje at gå når du oplever støj! Du kan nemlig klage til din udlejer – allerhelst skriftligt, så du har dokumentation og god mulighed for at formulere alle væsentlige informationer. Men hvad skal man skrive i en sådan klage? Informér først og fremmest udlejer om hvem du klager over, hvorfor du gerne vil klage og hvor længe problematikkerne har stået på. Hvis du ved, at flere af dine naboer også er generet, har I mulighed for at udforme en samlet klage, hvor alle underskriver. Din udlejer kan også hjælpe dig med at afstemme, hvilken slags støj man som lejer skal kunne tåle.

Hvad så nu?

Hvis du har kontaktet udlejer, er det faktisk udlejers ansvar at informere den støjende nabo om klagen, således at vedkommende har mulighed for at rette sig ind efter den. I værste fald – hvis din nabo ikke indordner sig – kan det give anledning til opsigelse af lejemålet.

Læs også: Min nabo er generende; hvad gør jeg ved nabogener?

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

Mere om husorden

Du kan læse meget mere om din husorden her og hvad den kan indeholde. Du får også her svaret på, hvad konsekvenserne for både dig og dine naboer er, hvis husordenens regler overtrædes.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere