Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
Picture of Luna Bock

Luna Bock

Senior Legal Advisor

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!

Du kender sikkert allerede til det populære tv-program, som netop hjælper boligsøgende med at finde deres drømmebolig rundt om i Danmark.

Leder du også efter din drømmebolig, så ved du sikkert også, at det ikke kun er inventar, vægfarver og gulvtype, der betyder noget.

I denne artikel kan du læse om forskellige overvejelser, du kan gøre dig, når du skal finde et sted at bo.

1. Prioriter

Forstil dig, at dit studie, dit arbejde, dine venner, dit stam-fitnesscenter og yndlingsindkøbssted lå lige om hjørnet. Meget fedt, ikke? Men lad os være realistiske – det er de færreste, der er heldige. Derfor må du se det i øjnene: du må prioritere, hvad der er vigtigst for dig at bo tæt på.. 

Vil du bo tæt på dit studiested og gå på kompromis med afstanden til dit fortrukne shoppingcenter? Eller foretrækker du at bo ved siden af dit stam-fitnesscenter mod at være nødsaget til at hoppe på bussen, når du skal på job? Har du svært ved at prioritere afstand mellem dine hverdagsaktiviteter, kan du jo overveje at gå lidt på kompromis med det hele og bo midt i mellem – der findes altid en mellemvej 😉 

Hvilke prioriteringer vil gøre din hverdag bedst, nemmest og sjovest?

2. Tænk på dine behov

Er du bymenneske eller naturmenneske? Når du skal udforske din kommende lejligheds drømmebeliggenhed er det selvfølgelig fuldstændig væsentligt, hvilket slags menneske du er, og hvilke behov, som vægter højst for dig. 

Det kunne helt sikkert være fedt at bo i midtbyen – tæt på shopping- og spisesteder – men måske kun for en enkelt uge, hvis du i virkeligheden er typen, der har brug for ro. Bilos, berusede mennesker der hygger sig, og motorcykler der gasser op – du løber aldrig tør for indtryk i bylivet.

Men vidste du, at storbyerne faktisk har nogle fantastiske (og sommetider skjulte) natursteder forholdsvist tæt på centrum? På den måde kan du både få stillet din shoppingtrang og trække dig tilbage fra byens liv, når du har brug for en stille og rolig gåtur i naturen.

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 4.7 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

3. Tjek transportmuligheder

Du har valgt at prioritere bylivet. At bo tæt på café- og spisesteder gør din hverdag til noget helt særligt! Du glemte blot at tjekke transportmuligheder til dit nye job, og er nu nødsaget til at bruge en god del af din dag på jernhesten, hvis det skal passe med dine mødetider.

Få dig lige et overblik over dine transportmuligheder, inden du giver dig i kast med at transportere flyttekasserne. Beliggenhed er vigtigt – og det samme er det faktum, at du kan komme frem og tilbage til tiden. Så er det bare op til dig, om det er med bil, bus, cykel eller på gåben.

4. Overvej det økonomiske aspekt nøje

Vi prøver at snige os uden om men vi kan ikke. Penge er en faktor. Før du forelsker dig hovedkulds i havudsigt og susen for ørene, må du hellere lige tjekke lejlighedspriserne.

Det sender os tilbage til første punkt på listen: prioritering. Når du har din økonomi og dine behov i baghovedet kan du begynde at skitsere et billede af de ting, der er ”nice-to-have” og ”need-to-have” – og er der ekstra luft i budgettet, kan du altid trække lidt på ”nice-to-have”-listen.

Besøg byen, gå rundt og mærk stemningen og udforsk de gode natur- og caféområder, bydele og stemninger – hvor føler du dig allermest hjemme? Klar, parat, udforsk!

5. Skal du eje eller leje?

I forlængelse af punkt nummer 4, så er det en rigtig god idé at indskrænke hvilken type af bolig, du rent faktisk kigger efter.

Er du på udkig efter et sted at bo til leje, eller kigger du efter en lejlighed, som du kan købe.

Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, og det afhænger naturligvis både af din egen økonomiske situation, samt hvor længe du tænker, at du skal blive boende i boligen.

Hvis du ønsker at bo til leje, så bør du lige sætte dig lidt ind i huslejeniveaet for de omkringliggende lejligheder, så du undgår at betale en urimelig høj husleje. Men hvad er en rimelig husleje, tænker du måske.

Husleje kan fastsættes efter forskellige måder, og det kan være en god idé at undersøge huslejefastsættelsen for den lejlighed, du overvejer at flytte ind i. På den måde har du de bedste forudsætninger for at få en god start på dit nye boligeventyr.

Skulle du få problemer med din husleje, så er du naturligvis altid velkommen til at sende din sag ind til os, så kigger vi lige på det for dig helt gratis og uforpligtende.        

Dine behov ændrer sig

Du skal huske på, at dine behov ændrer sig med tiden. Det kan være at du er helt vild med tanken om det travle byliv lige nu, men det kan være at du om 1, 2 eller 3 år gerne vil hen i udkanten af byen, så du kan få mere ro omkring dig. Om du har lyst til at tage dette med i overvejelserne er selvfølgelig helt op til dig selv – men husk, dét er en af fordelene ved at leje en bolig.

Du kan komme forholdsvis hurtig ud af den, hvis det viser sig, at du ikke føler dig hjemme. Det er noget helt andet hvis du eksempelvis køber. Der er det svært at vide, hvornår du kan komme af med boligen. Så følg din mavefornemmelse.

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere