Fraflytning

Få styr på lejelovens regler

Sådan opsiger du dit lejemål

Er du i tvivl om, hvordan du skal opsige dit lejemål? Skal det være en skriftlig opsigelse eller mundtlig opsigelse? Vi vejleder dig om reglerne for opsigelse af lejemål.

Læs mere

Guide: Få mest muligt depositum tilbage

Når du flytter, er det tid til at gøre dit depositum op. Dit depositum er din udlejers sikkerhed, så han har et beløb at gøre lejligheden i stand for, men ofte er beløbet højere end det, der skal bruges til en istandsættelse. Vi guider dig, så du kan få så meget af dit depositum tilbage som muligt.

Læs mere

7 gode råd om depositum

Hvordan fungerer depositum ved indflytning og fraflytning, og hvad skal du egentlig være opmærksom på i forhold til depositum? Vi giver dig her vores syv bedste råd, så du kan forstå de mange regler på området.

Læs mere

Udlejer har ophævet lejeaftalen – hvad er mine rettigheder?

En lejeaftale er som udgangspunkt uopsigelig og kan derfor ikke ophøre, medmindre lejer eller udlejer ønsker dette. Det giver en sikkerhed for, at man ikke pludselig skal rive teltpælene op og finde et nyt hjem, uden selv at have ønsket det. Der kan dog opstå situationer, hvor du kan ende med at blive smidt ud af dit lejemål, hvis udlejer ophæver lejeaftalen. Spørgsmålet er så, hvordan er du stillet som lejer i den situation, hvor udlejer har ophævet lejemålet. Det vil denne artikel se nærmere på.

Læs mere

Hvordan skriver man en opsigelse?

Efter en periode i en lejebolig, kommer mange lejere til et punkt, hvor det er på tide at rykke teltpælene op og fraflytte det nuværende lejemål. I forbindelse med en fraflytning skal lejemålet opsiges, men mange lejere står tilbage med spørgsmålene: Hvordan er det nu, at jeg opsiger lejemålet? Og hvordan skrives sådanne en opsigelse egentlig? Denne artikel vil gøre dig klogere på opsigelse generelt og give dig redskaber til at skrive en opsigelse.

Læs mere

Hvornår kan udlejer opsige mig?

Kan udlejer opsige mig? Dette er et af de spørgsmål vi får allerflest af. Det er også helt naturligt, at dette spørgsmål fylder en del for mange lejere, da svaret på spørgsmålet har betydning for, om lejer kan få lov til at beholde sit hjem.

Heldigvis er svaret som udgangspunkt altid, at udlejer ikke har mulighed for at opsige lejemålet. Et lejemål er nemlig som udgangspunkt uopsigeligt fra udlejers side. Udlejer er dog ikke helt uden muligheder for opsigelse af lejemålet. Disse er dog stærkt begrænsede, hvornår man siger, at udgangspunktet er, at lejemålet er uopsigeligt for udlejer, medmindre udlejer opfylder lejelovens begrænsede betingelser herfor.

Læs mere

Få de bedste tips direkte i indbakken

Med DIGURAs nyhedsbrev får du som en de første adgang til eksklusive tips og tricks, artikler og meget mere direkte i indbakken.  

Du får kun tilsendt dét du interesserer dig for. Så slipper du for at modtage mails du ikke ønsker at læse.