Fraflytning
Få styr på lejelovens regler
Forstå betydningen af din underskrift på fraflytningsrapporten
Når du flytter fra en lejebolig i Danmark, er et af de vigtigste dokumenter, du vil støde på, fraflytningsrapporten. Dette dokument spiller en afgørende rolle
Sådan opsiger du dit lejemål
Er du i tvivl om, hvordan du skal opsige dit lejemål? Skal det være en skriftlig opsigelse eller mundtlig opsigelse? Vi vejleder dig om reglerne for opsigelse af lejemål.
Guide: Få mest muligt depositum tilbage
Når du flytter, er det tid til at gøre dit depositum op. Dit depositum er din udlejers sikkerhed, så han har et beløb at gøre lejligheden i stand for, men ofte er beløbet højere end det, der skal bruges til en istandsættelse. Vi guider dig, så du kan få så meget af dit depositum tilbage som muligt.
7 gode råd om depositum
Hvordan fungerer depositum ved indflytning og fraflytning, og hvad skal du egentlig være opmærksom på i forhold til depositum? Vi giver dig her vores syv bedste råd, så du kan forstå de mange regler på området.
Må udlejer opsige lejemålet, hvis udlejer selv ønsker at bo der?
Er opsigelsen lovlig? En af de problemstillinger du som lejer kan komme ud for, er at din udlejer opsiger dit lejemål, fordi vedkommende selv ønsker
Udlejer har ophævet lejeaftalen – hvad er mine rettigheder?
En lejeaftale er som udgangspunkt uopsigelig og kan derfor ikke ophøre, medmindre lejer eller udlejer ønsker dette. Det giver en sikkerhed for, at man ikke pludselig skal rive teltpælene op og finde et nyt hjem, uden selv at have ønsket det. Der kan dog opstå situationer, hvor du kan ende med at blive smidt ud af dit lejemål, hvis udlejer ophæver lejeaftalen. Spørgsmålet er så, hvordan er du stillet som lejer i den situation, hvor udlejer har ophævet lejemålet. Det vil denne artikel se nærmere på.
Hvordan skriver man en opsigelse?
Efter en periode i en lejebolig, kommer mange lejere til et punkt, hvor det er på tide at rykke teltpælene op og fraflytte det nuværende lejemål. I forbindelse med en fraflytning skal lejemålet opsiges, men mange lejere står tilbage med spørgsmålene: Hvordan er det nu, at jeg opsiger lejemålet? Og hvordan skrives sådanne en opsigelse egentlig? Denne artikel vil gøre dig klogere på opsigelse generelt og give dig redskaber til at skrive en opsigelse.
Kan man fortryde en lejekontrakt?
Kan man fortryde en lejekontrakt? Jagten på det perfekte lejemål kan være en svær proces. Hvad gør man, når man har underskrevet en lejekontrakt, men der
Hvornår kan udlejer opsige mig?
Kan udlejer opsige mig? Dette er et af de spørgsmål vi får allerflest af. Det er også helt naturligt, at dette spørgsmål fylder en del for mange lejere, da svaret på spørgsmålet har betydning for, om lejer kan få lov til at beholde sit hjem.
Heldigvis er svaret som udgangspunkt altid, at udlejer ikke har mulighed for at opsige lejemålet. Et lejemål er nemlig som udgangspunkt uopsigeligt fra udlejers side. Udlejer er dog ikke helt uden muligheder for opsigelse af lejemålet. Disse er dog stærkt begrænsede, hvornår man siger, at udgangspunktet er, at lejemålet er uopsigeligt for udlejer, medmindre udlejer opfylder lejelovens begrænsede betingelser herfor.
Få de bedste tips direkte i indbakken
Med DIGURAs nyhedsbrev får du som en de første adgang til eksklusive tips og tricks, artikler og meget mere direkte i indbakken.
Du får kun tilsendt dét du interesserer dig for. Så slipper du for at modtage mails du ikke ønsker at læse.
Vi hjælper lejere med fraflytning og mere...
DIGURA hjælper lejere i hele Danmark, som er i tvivl om deres rettigheder.
Skal vi hjælpe dig?