Indflytning

Få styr på lejelovens regler

Ny typeformular træder i kraft i dag

Indenrigs- og Boligministeriet har udgivet den nye typeformular, som er gældende fra 1. september 2022 – Dette er dermed den nye autoriserede lejekontrakt.

Når en af parterne i lejeforholdet ønsker det, så skal der være en skriftlig lejekontrakt mellem parterne.

Læs mere

Nybyggeri med tilbud

Nybyggeri med tilbud på husleje og indskud. Der er gang i meget nybyggeri rundt om i de større byer i Danmark. Nogen steder, for eksempel i Aalborg, går det så stærkt med nybyggeriet, at udbuddet af dem overgår efterspørgslen. Derfor er nogen udlejere begyndt at tilbyde indflytning uden indskud og en periode, hvor der ikke skal betales husleje. Det lyder jo umiddelbart rigtigt fedt, men er der noget man skal være opmærksom på, inden man siger ja til sådan et tilbud? Det vil denne artikel tage et nærmere kig på.

Læs mere

Hvor mange må man bo i en lejlighed?

Lejlighed og roomies. Lejeloven giver mange mulighed for, at du kan dele din lejlighed med andre. Men det er ikke altid problemfrit. Vi gennemgår reglerne for, hvor mange og hvem som må bo i lejemålet, i denne artikel.

Læs mere

Regler for genhusning

Regler for genhusning: Står dit nuværende lejemål til at skulle gennemgribende renoveres? Skal dit nuværende lejemål rives ned? Eller kan du af andre grunde ikke bebo lejemålet? Hvis det er tilfældet, er du muligvis berettiget til genhusning. Denne artikel vil gøre dig klogere på regler for genhusning, hvad du skal gøre i netop sådanne en situation.

Læs mere

Få de bedste tips direkte i indbakken

Med DIGURAs nyhedsbrev får du som en de første adgang til eksklusive tips og tricks, artikler og meget mere direkte i indbakken.  

Du får kun tilsendt dét du interesserer dig for. Så slipper du for at modtage mails du ikke ønsker at læse.