Er det lovpligtigt at have en indboforsikring?

Er det lovpligtigt at have en indboforsikring?

Picture of Abubakar Abduelle

Abubakar Abduelle

 Der findes alverdens forsikringer, nogen som er lovpligtige og andre, som er helt frivillige. Hvilke regler er mon gældende, når det angår indboforsikringen? Og er denne forsikring virkelig vigtig at have? Alt dette besvares i denne artikel.

Hvad skal du som minimum have styr på?

Det er meget vigtigt at have styr på, hvilke forsikringer der er lovpligtige, da manglen på disse medfører et brud på loven og risiko for at modtage en bøde. De lovpligtige forsikringer er i Danmark talrige, herunder bl.a. minimumskravet om at tegne en ansvarsforsikring til hunden, bilen og speedbåden.

Men er der regler som dikterer, hvorvidt indboforsikringen er lovpligtig? Indboforsikringen er ifølge dansk lovgivning ikke lovpligtig, men dette er ikke ensbetydende med at denne forsikringstype er mindre vigtig.

Vi har alle kendskab til nogen, som har været ude for brand, tyveri, kortslutning eller vandskade.

Ved disse uheldige situationer vil en indboforsikring i hustanden være yderst fordelagtig. Indboforsikringen dækker nemlig ovenstående tilfælde og vil derfor overtage udgifterne forbundet med skaden og derved erstatte den uheldige borger for den indtrufne skade.

Derudover indeholder en indboforsikring også en ansvarsdækning, som overtager udgifterne, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller ting.

Bliv juridisk sikret i dit lejeforhold fra 79 kroner

Er du bange for at blive snydt i dit lejeforhold eller er du allerede blevet det?

I DIGURA kan du blive medlem af vores medlemsklub, hvor du kan få hjælp til din situation og opnå tryghed og opbakning fra 79 kroner om måneden.

Indboforsikringen kan ende med at spare dig penge!

I langt de fleste tilfælde vil en indboforsikring også kunne spare de fleste danskere mange penge, som kunne bruges andetsteds. Mange vælger nemlig kun at forsikre enkelte dyre elektroniske varer, såsom en studiecomputer. Dette fravalg af indboforsikringen er i langt de fleste tilfælde en meget dyre løsning.

Dette skyldes at separate forsikringer kun dækker det forsikrede produkt og samtidigt ofte koster lige så meget som en årlig indboforsikring der kan forsikre alt indbo i husstanden. Man får derfor ved tegningen af en indboforsikring en billigere og bedre beskyttelse til husstanden.

Hvad er en retshjælpsforsikring?

Nogle gange kan man imødekomme en urimelig udlejer eller utålelig nabo, hvor den eneste løsning for at kunne opnå enighed vil være at indblande retssystemet. Denne tur i retten eller voldgiftsretten er ofte meget kostelig, og derfor er det vigtigt at sikre sig at man, som borger er dækket af en retshjælpsforsikring.

Med en retshjælpsforsikring får man netop dækket sine sagsomkostninger, hvis man eksempelvis skal en tur i retten med sin nabo. Denne retshjælpsforsikring kan dog ikke tegnes særskilt, men indgår derimod helt automatisk i de fleste forsikringer såsom indboforsikringen og husforsikringen m.fl.  

Der er dog visse krav, før en retshjælpsforsikring kan tages i brug. Den omhandlende tvist må nemlig ikke have forbindelse med den forsikredes erhverv og skal derfor kun omhandle strengt private forhold. Derudover kan man blot få dækket sagens omkostninger, hvis den forsikrede part har søgt hjælp hos en advokat, som har påtaget sig sagen.

Retshjælpsforsikringen finder ikke anvendelse på alle sager angående private forhold. Eksempelvis kan denne forsikring ikke tages i brug ved retshjælp til inkassosager, tvister med de offentlige myndigheder eller skattesager.

Forsikringsbetingelserne angående retshjælpsdækningen er ens for alle forsikringsselskaber og af denne årsag bør man, som ved indboforsikringen, ikke tage stilling til forskellen i dækning ved forskellige udbydere.

Derimod er det blot væsentligt, at man sikrer sig, at man er dækket så man ikke risikere at modtage en rigtig stor regning efter en tur i retten.

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 4.7 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig. 

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så vurderer vi din sag for dig. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere