Lejekontrakt: Hent den gratis her

Hent gratis lejekontrakt. Lejekontrakt og fremlejekontrakt.

Gratis lejekontrakt til lejlighed eller hus

Når du bor til leje i en lejlighed eller et hus, kan din udlejer vælge selv at udforme lejekontrakten. Det er normalt til stor ulempe for lejeren. Derfor har Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter udgivet en standardiseret lejekontrakt. Du kan hente kontrakten nedenfor og give den til din udlejer til brug i jeres lejeforhold. Bemærk, at den standardiserede skabelon for lejekontrakter er gældende for både huse og lejligheder. 

For lejeforhold indgået efter den 1. juli 2015 er det typeformularen A, 9. udgave, som skal anvendes. Hvis man anvender en udgået typeformular som lejekontrakt, er kontrakten ikke gyldig, og lejeforholdet vil alene blive reguleret af lejeloven.  

En lejekontrakts udformning og layout gør det utrolig nemt at udfylde. Derfor er der ikke nogen undskyldning for, at udlejere ikke udfylder kontrakten ordentligt. Det er nemlig udlejers ansvar at en lejekontrakt overholder reglerne og at den er udfyldt som den skal.

Læs også: Udfyldelse af en lejekontrakt: Sådan gøres det

Vi har her lavet en kort oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, når du underskriver en lejekontrakt:

Generelt om lejekontrakt

  • Du har ingen fortrydelsesret, når først du har indgået en aftale med din udlejer
  • Du skal aldrig betale kontant. Det er vigtigt du kan dokumentere enhver indbetaling
  • Få altid alle aftaler med din udlejer på skrift

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

I forhold til lejekontrakt

  • Tjek at udlejers informationer stemmer overens med det, du har fået fortalt. Du kan med fordel lave en hurtig Google søgning af din udlejer
  • Tjek at det reelle areal stemmer overens med det angivne areal i lejekontrakten.
  • Du skal have in mente, at udlejer maksimalt må kræve hvad der svarer til tre måneders husleje i depositum. Dette er også gældende for den forudbetalte leje.
  • Hvis dit el-, vand- og varmeforbrug ikke betales gennem udlejer, skal du huske at tilmelde dig et forsyningsselskab.
  • Sørg for kun at kvittere for, at lejemålet er nyistandsat, hvis det faktisk er tilfældet. Ellers har udlejer belæg for at kræve et højere depositum, end han reelt er berettiget til.
  • Tjek om det er dig eller udlejer der har henholdsvis den indvendige og udvendige vedligeholdelse.
  • Hvis din lejekontrakt er en typeformular A9, skal du nærlæse § 11 i kontrakten. Det er her alle undtagelser til lejelovens normale betingelser står oplistet. Du skal specielt være opmærksom på, hvad der er krævet af din vedligeholdelse af lejemålet.

TIP

Husk, at du altid har 14 dage efter indflytning til at lave en fejl- og mangelliste. Det er meget vigtigt at du gør brug af denne rettighed, så du ikke kommer til at hæfte for fejl og mangler, som allerede var i lejemålet ved din indflytning. 

Hent gratis fejl-og mangelliste her

Det er vigtigt at bemærke, at uanset hvad du har skrevet under på (og specielt § 11), kan det ikke være i strid med lejelovens ufravigelige regler. Ulovlige vilkår vil altid blive erklæret ugyldige, om kontrakten så er underskrevet eller ej.

Hvis du har andre spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her. Nedenfor kan du hente din typeformular Lejekontrakt A9.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email