Lejekontrakt: Hent gratis lejekontrakt til lejlighed eller hus

Få styr på aconto og a conto og fremlejekontrakt og lejekontrakt

Gratis lejekontrakt til lejlighed eller hus

Når du bor til leje i en lejlighed eller et hus, kan din udlejer vælge selv at udforme lejekontrakten. Dette er dog normalt til stor ulempe for lejeren. Derfor har Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter udgivet en standardiseret lejekontrakt. Du kan hente kontrakten nedenfor og give den til din udlejer til brug i jeres lejeforhold.

For lejeforhold indgået efter den 1. juli 2015 er det typeformularen A, 9. udgave, som kan anvendes. Hvis man anvender en udgået typeformular som lejekontrakt, er kontrakten ikke gyldig, og lejeforholdet vil alene blive reguleret af lejeloven.  

En lejekontrakts udformning og layout gør det utrolig nemt at udfylde. Derfor er der ikke nogen undskyldning for, at udlejere ikke udfylder kontrakten ordentligt. Det er nemlig udlejers ansvar at en lejekontrakt overholder reglerne og at den er udfyldt som den skal.

Læs også: Udfyldelse af en lejekontrakt: Sådan gøres det

Vi har her lavet en kort oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, når du underskriver en lejekontrakt:

Generelt om lejekontrakt

 • Du har ingen fortrydelsesret, når først du har indgået en aftale med din udlejer
 • Du skal aldrig betale kontant. Det er vigtigt du kan dokumentere enhver indbetaling
 • Få altid alle aftaler med din udlejer på skrift

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

 • Gratis vurdering af sagen
 • Risikofrit og uden besvær
 • No Cure No Pay

I forhold til lejekontrakt

 • Tjek at udlejers informationer stemmer overens med det, du har fået fortalt. Du kan med fordel lave en hurtig Google søgning af din udlejer
 • Tjek at det reelle areal stemmer overens med det angivet areal i lejekontrakten.
 • Du skal have in mente, at udlejer maksimalt må kræve hvad der svarer til 3 måneders husleje i depositum. Dette er også gældende for den forudbetalte leje.
 • Hvis dit el-, vand- og varmeforbrug ikke betales gennem udlejer, skal du huske at tilmelde dig et forsyningsselskab.
 • Sørg for kun at kvittere for at lejemålet er nyistandsat, hvis det faktisk er tilfældet. Ellers har udlejer belæg for at kræve et højere depositum, end de reelt er berettiget til.
 • Tjek om det er dig eller udlejer der henholdsvis har den indvendige og udvendige vedligeholdelse.
 • Hvis din lejekontrakt er en typeformular A9, skal du nærlæse § 11 i kontrakten. Det er her alle undtagelser til lejelovens normale betingelser, står oplistet. Du skal specielt være opmærksom på, hvad der er krævet af din vedligeholdelse af lejemålet.

Pro tip

Husk du altid har 14 dage efter indflytning til at lave en fejl- og mangelliste. Det er meget vigtigt at du gør brug af denne rettighed, så du ikke kommer til at hæfte for fejl og mangler, som allerede var i lejemålet. 

Hent gratis fejl-og mangelliste her

Det er vigtigt at bemærke, at uanset hvad du har skrevet under på (og specielt § 11), kan det ikke være i strid med lejelovens ufravigelige regler. Ulovlige vilkår vil altid blive erklæret ugyldige, om kontrakten så er underskrevet eller ej.

Hvis du har andre spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os her. Nedenfor kan du hente din typeformular Lejekontrakt A9.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu

Vil du vinde 1 års gratis rådgivning?

Du skal bare tilmelde dig vores nyhedsbrev ligesom +5000 lejere, så er du med i lodtrækningen. Du får tilsendt gode tips og tricks et par gange om måneden.

Psst.. Inden du smutter. Gør som 1.000 andre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Få gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.