Tips til at finde den perfekte studiebolig

Tips til at finde den perfekte studiebolig

Tips til at finde den perfekte studiebolig
Picture of Pernille Fibiger

Pernille Fibiger

Marketing Manager

At flytte til storbyerne for at studere kan virke uoverskueligt og skræmmende. Jagten på den perfekte studiebolig kan være vanskelig fordi boligmarkedet er fyldt med muligheder. Hvor skal man starte? Det vil vi gerne give dig nogle gode tips til.

1. Begynd din søgning tidligt

Du behøver ikke at vente med at kigge efter en studiebolig indtil du ved om du er blevet optaget på dit studie. Lige så snart du ved, hvilke uddannelser du søger og hvorhenne, så er det bare at gå i krig! Du kommer til at se alle de fede studieboliger før dine medstuderende, og på samme tid kommer du til at udforske din nye studieby tidligt, og du føler dig derfor måske mere tilpas når du rent faktisk flytter. Der er mange af boligsiderne med studieboliger som tillader, at man begynder at ansøge om studieboliger inden man overhovedet er begyndt på sit studie. Det er derfor en fordel at komme tidligt i gang.

2. Sæt ord på dine krav

Hvad forventer du af din studiebolig? Sæt dig ned og tænk over hvad du ønsker af dit hjem. Skal det være midt i centrum, eller er placeringen underordnet? Er det vigtigt, at der er en opvaskemaskine? Når du ved hvad du søger og hvad du er villig til at gå på kompromis med, så er det nemmere for dig at indskrænke din søgning.

3. Søg bredt

Efter du har fået sat ord på dine krav, kan du altid starte med at søge ud fra dine specifikke krav. Det kan dog også være en god idé at søge lidt udover grænserne, fordi måske opdager du en perle, som har noget helt særligt og gør, at du har lyst til at gå på kompromis med nogle af dine krav?

Jo længere væk fra centrum og uddannelsesinstitutionerne du søger, jo lavere er efterspørgslen, og det betyder, at prisen også er tilsvarende. Så selvom du har nogle krav, så prøv lige at søge lidt bredere – måske du bliver overrasket?

Jo længere væk fra centrum og uddannelsesinstitutionerne du søger, jo lavere er efterspørgslen, og det betyder, at prisen også er tilsvarende. Så selvom du har nogle krav, så prøv lige at søge lidt bredere – måske du bliver overrasket?

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

4. Vil du bo alene eller med andre?

Nogen er helt sikre på, at de vil bo alene, andre vil gerne bo med roomies. Der er mange fordele og ulemper ved både at bo alene og sammen med andre og derfor handler det blot om at finde ud af, hvad man egentlig selv foretrækker. Hvis du går sammen med andre om at søge en bolig, så åbnes der ofte flere muligheder på boligmarkedet. Jeres budget er måske lidt højere, og det gør at man kan få noget større og bedre kvalitet. Ved at bo sammen kan man ofte spare penge på udgifter såsom internet og tv-pakke. Det er dog vigtigt at gøre sig grundige overvejelser inden man vælger at søge en bolig med andre. Det handler ikke kun om det økonomiske, da det nemlig også er vigtigt, at man kan få en hverdag til at fungere sammen.

Læs også: Sådan finder du en roomie

5. Lav en præsentabel profil

Mange boligsider kræver at man har en profil om sig selv. Denne profil er lidt som et cv som udlejere kigger igennem, når de skal finde en ny lejer. Her er det vigtigt at give et godt men reelt billede af dig selv.

Vigtige informationer at have med er:
– Alder
– Beskæftigelse
– Interesser
– Erfaring med at bo ude
– Årsag til flytning
– Hvor mange der skal bo i lejemålet

Derudover er det også altid en god idé at fortælle, hvorfor du er en god lejer. Der er rigtig mange, som søger boliger ved studiestart, og udlejere læser derfor rigtig mange ansøgninger. Det kan derfor være en fordel at skille sig ud fra mængden.

VIGTIG: Vær opmærksom!

Der er rigtig mange udlejere, som forsøger at snyde deres lejere. Specielt går dette udover førstegangslejere, da udlejere ved, at de ofte ikke kender til lejelovens regler.

Helt overordnet er der nogle ting, du skal huske:
– Underskriv aldrig en lejekontrakt med det samme. Få en til at læse den igennem for urimelige krav.
– Overfør altid betalinger via din bank, så du har bevis på at udlejer har modtaget pengene.
– Se altid boligen SELV før du underskriver nogen kontrakt eller overfører penge.

Det kan virke uoverskueligt at skulle sætte sig ind i lejeloven, men det er en god idé at kende til de essentielle regler i forbindelse med indflytning og fraflytning, så du er sikker på ikke at blive snydt af din udlejer.

Læs også: 10 vigtigste råd ved indflytning 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere