Forbrugsregnskab – Alt du bør vide som lejer

DIGURAs artikel om forbrugsregnskab - handler også om tenant

Hvilke frister er der for dette, hvad skal et forbrugsregnskab helt præcist indeholde, og hvad hvis udlejer ikke overholder disse regler? Få svar på alt sammen i dette indlæg.

Indholdet af et forbrugsregnskab

Et forbrugsregnskab skal give lejer indsigt i lejers andel af de samlede udgifter, som lejer har betalt i forbrug. Endvidere skal et forbrugsregnskab indeholde oplysning om adgang til indsigelse, såfremt lejer er uenig i inholdet af forbrugsregnskabet. Det skal fremgå, at indsigelse skal ske skriftligt og inden for 6 uger.

Læs mere: 5 ting du skal huske om forbrug

Pro tip

Hvis regnskabet ikke overholder reglerne eller på anden måde er ulovligt, så vil du kunne kræve tilbagebetaling af dine penge. Dog maksimum for 3 år på grund af forældelsesfristen. 

Forbrugsregnskabsåret

Som udgangspunkt er regnskabsåret for et forbrugsregnskab fra d. 1/6-30/5. Der kan dog aftales andet i lejekontrakten. Det er derfor vigtigt at tjekke denne, hvis du vil være sikker på hvilke frister, der gælder i lige netop din situation. En undtagelse hertil er dog, hvis lejemålet/ejendommen forsynes med varme fra et kollektivt forsyningsanlæg. I dette tilfælde følger regnskabsåret forsyningsanlæggets regnskabsår. 

Årsregnskabet for vand skal som udgangspunkt følge det af kommunen eller vandværket anvendte. Udlejer kan dog vælge, at dette årsregnskab følger varmeregnskabsåret.

Frister vedrørende forbrugsregnskab

Udlejer skal som udgangspunkt have fremsendt forbrugsregnskabet senest 4 måneder efter regnskabsårets afslutning.

Der gælder særlige regler ved leverance fra et kollektivt forsyningsanlæg. Udlejer skal i dette tilfælde fremsende regnskabet til lejer senest tre måneder efter, at udlejer har modtaget regnskabet fra anlægget, såfremt dette tidspunkt er senere end udgangspunktet på 4 måneder.

Reglerne om disse frister er ufravigelige, og kan derfor ikke fraviges ved aftale. 

Læs også: A conto; Alt du skal vide som lejer

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

  • Gratis vurdering af sagen
  • Risikofrit og uden besvær
  • No Cure No Pay

Overskridelse af frister

Overholder udlejer ikke de ovennævnte frister, mister udlejer sin ret til at kræve efterbetaling af lejer. Hvis udlejer sender dig en opkrævning efter de nævnte frister, vil denne ikke være gyldig. Du skal således ikke betale en for sent modtaget efterregning.

Kræver din udlejer efterbetaling af dig, men har ikke overholdt fristen? Kontakt DIGURA her, så tager vi gerne dialogen med udlejer for dig, og hvis nødvendigt fører vi også gerne sagen ved huslejenævnet.

Læs også: Skimmelsvamp: Alt du skal vide som lejer

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt​

Lad os hjælpe dig

DIGURA er meget anderledes end de danske lejerforeninger, som man har kendskab til som lejer. De har ofte kun en åbningsdag om ugen, du kan ikke komme igennem på deres telefon og det er ikke sikkert de vil hjælpe dig, når det kommer til stykket. Selvom du endda har betalt dertil i mange år. 

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  Vi kan godt forstå, at du synes det kan være kompliceret stof at forstå og derfor har vi gjort det bedste for at hjælpe dig med artiklen. 

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu
×
×

Kurv

Kurv

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.