Få mest muligt ud af få kvadratmeter

Få mest muligt ud af få kvadratmeter

Få mest muligt ud af få kvadratmeter
Picture of Frederikke Janner

Frederikke Janner

Kommunikationspraktikant

Selvom du måske ville ønske, du boede i en smuk og idyllisk herskabslejlighed på 150 kvadratmeter, er din situation formentlig en anden. Derfor giver vi dig her vores allerbedste råd til at udnytte pladsen i en lille lejlighed. 

Opbevaring under sengen og sofaen

Udnyt pladsen under din seng og sofa. Du kan enten have bedrollers/sengeskuffer under, eller du kan købe – eller hvis du er lidt fiks på fingrene lave – en seng eller sofa med indbygget opbevaringsplads. Du kan finde inspiration til at bygge en seng med opbevaring her. Så kan du gemme de ting, du ikke bruger så ofte, af vejen.

Tænk i kubikmeter

I stedet for at tænke, at du ikke har særlig meget gulvplads, så husk, at du har helt op til loftet at gøre godt med. Brug væggene til opbevaring. Her kan du hænge smukke hylder eller knager til opbevaring.

Hvis du har højt til loftet, kan du med fordel hænge hylderne lige under loftet. Det giver en hyggelig stemning, hvis de er fyldt med bøger og samtidig føles rummet ikke så småt, fordi hylderne hænger højt oppe.  

Pæne opbevaringsløsninger

Tænk på, at dine opbevaringsløsninger skal stå fremme og derfor gerne må se ordentlige ud. Hvis de skal stå fremme, så drop de gennemsigtige SAMLA-kasser fra IKEA, så dine gæster ikke behøver at sidde og glo på dine matematiknotater fra 9. klasse – eller hvad du nu ellers ikke nænner at skille dig af med. Køb i stedet nogle pæne kasser, der kan pynte i sig selv.

Læs også: Dit lejemåls størrelse og BBR

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

Lyt til Marie Kondo

Apropos matematiknotaterne, så hør lige, hvad Marie Kondo har at sige. Behold kun de ting, der gør dig glad. Bliver du glad for at tænke på matematiknotaterne? Skal du nogensinde bruge dem igen? Står der noget i dem, du ikke kan finde hurtigere ved en googlesøgning? Nej. Ud med dem.

Transportable møbler

Du kan udnytte den plads, du ikke bruger særlig tit, med et transportabelt møbel. Eksempelvis kan du have et rullebord stående i bruseren – den bliver trods alt kun brugt en halv time i døgnet – afhængigt af hvor glad du er for at gå i bad, selvfølgelig.

Prioriter

Find ud af, om det er vigtigt for dig at have et spisebord til otte personer, hvis du bor alene. Kan du mon nøjes med et mindre bord og et klapbord til når der kommer gæster? Husk, at du skal indrette din lejlighed efter dig selv og dit liv – og ikke efter de få gange om måneden, du har hjemmet fuld af gæster.

Læs også: Prioriter og spar penge: Hvad er vigtigst for dig i dit lejemål?

Gør ligesom 6000 andre lejere
og tilmeld dig vores nyhedsbrev

Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner.
Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

Ét rum med flere funktioner

Hvis du bruger et rum som både stue og soveværelse, har du pludselig sparet dig selv for et helt rum. Du kan eksempelvis finde dig en dejlig sovesofa eller måske lave en smart fold ud-seng? En af fordelene ved ikke både at have en stue og et soveværelse er, at du kan falde i søvn foran fjerneren i stuen – uden at skulle gå ind i din seng senere på aftenen. Hvis du ønsker lidt privatliv ved din seng, kan du hænge et gardin op for at opdele rummet.

Omorganiser indholdet i dine skabe

Du vil blive overrasket over, hvor lidt dine 17 IKEA-bøtter i forskellige størrelser og former faktisk kan fylde, hvis du stabler dem på den helt rigtige måde. Det giver lidt mere arbejde, når du skal bruge bøtte nummer 16, men til gengæld tillader dit system dig at have hele 17 bøtter – som du helt sikkert har brug for, fordi de hver især har hvert deres formål.

Læs også: Beregning af boligareal i lejemål

Husk dit kælderrum

Selvom der måske lugter af en blanding af gammel gnu og tis og du skal fjerne store mængder spildelsvæv for at komme derned, er der altså ting, du godt kan smide ned i dit kælderrum. Det kan eksempelvis være de ting, du ikke nænner at smide ud, men samtidig heller ikke har et stort behov for at bruge i din dagligdag. 

Rækker vores tips ikke?

Hvis du allerede kender til alle tænkelige tips og tricks til at udnytte pladsen i en lille lejlighed, kan den sidste løsning selvfølgelig være at flytte til noget større. I det tilfælde kan du måske bruge vores sparetips til når du skal flytte eller vores artikel om beliggenhed. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at kvadratmeterpriserne er meget forskellige afhængigt af hvor i landet du bosætter dig, så det er værd at have med i overvejelserne. 

Lad os vide, hvis du har brug for hjælp til din flytning. Vi tilbyder eksempelvis et gratis tjek af din husleje og et gratis tjek af din lejekontrakt

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere