Prioriter og spar penge: Hvad er vigtigst for dig i dit lejemål?

Prioriter og spar penge: Hvad er vigtigst for dig i dit lejemål?

Prioriter og spar penge: Hvad er vigtigst for dig i dit lejemål
Picture of Frederikke Janner

Frederikke Janner

Kommunikationspraktikant

Står du overfor en flytning, men har svært ved at få pengene til at række? Der er faktisk penge at spare på huslejen. Langt hen ad vejen handler det om prioritering. Vi fremlægger fem huslejebesparende punkter, du med fordel kan have i baghovedet i din boligsøgning.

Nice to have eller need to have?

Der er kæmpestor forskel i prisen på forskellige lejemål. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind. Heldigvis for det, for det gør det muligt at spare penge ved overveje, hvad der er nødvendigt for dig og hvad der egentlig bare er en ekstra luksus.

Undvær altanen

Du bliver sikkert hurtigt tiltrukket af en lækker lejlighed med dertilhørende altan. Virkeligheden er bare, at du også betaler for at leje det lille, flyvende, udendørs rum. Gør det op med dig selv, om du virkelig er villig til at betale ekstra husleje for at have en altan. Husk på, at vi bor i Danmark – vi er ikke just kendt for at have det bedste vejr. Desuden er det et faktum, at solen altid skinner, når du er på arbejde. Undvær derfor altanen og slip for at se dine penge regne væk, når du ikke får brugt den. Mange lejligheder har tilknyttet en gård. Den kan faktisk være ret hyggelig, hvis du medbringer et tæppe, en kop kaffe og god musik i ørene.

Fællesbad

Du kan blive en af de 90.000 beboere i Danmark, der ikke har toilet og/eller bad i lejligheden. Du skal selvfølelig overveje grundigt, om du orker at tage shampoo og håndklæde under armen og hoppe i badetøflerne og gå ned i fællesbruseren hver gang du skal i bad. Hvis du ikke ser nogle problemer i det, er der rigtig mange penge at spare på din husleje!

Lejlighedens stand

Vil du absolut bo i det nyeste nybyggeri, eller kan du godt leve med et gammelt – men velfungerende – komfur og retro køkkenlåger? Der er kæmpestor forskel på standen af de lejemål, der er på markedet, fordi der er forskel på, hvad man foretrækker som lejer. De færreste vil have noget imod at flytte ind i et splinternyt lejemål, men prisen er også derefter. Hvis du er villig til at gå på kompromis med standen af din lejlighed – selvfølgelig stadig indenfor rimelighedens grænser (skimmelsvamp og væsentlige mangler er no-go) – er der rigtig mange penge at spare på din husleje.  

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.

Bo flere sammen

Hvis du har en kæreste, du ikke bor sammen med, kan I overveje, om det er på tide at få et fælles hjem. Udover at I kan halvere jeres husleje og udgifter til eksempelvis internet og indboforsikring, behøver I ikke længere at koordinere, om I skal være det ene eller det andet sted. Hvis du ikke har en kæreste eller bare ikke ønsker at I skal bo sammen, kan du også flytte sammen med en ven eller finde en roomie.  Der er mange fordele udover det økonomiske aspekt – prøv bare at læs her.

Læs også: 10 tegn på at du og din roomie er de perfekte bofæller for hinanden

Beliggenhed

En af de helt store faktorer i forhold til huslejen er beliggenhed. Det er dog også en af de faktorer, der ikke altid er så let at flytte på. Hvis du eksempelvis arbejder og studerer i København, skal du ikke pludselig flytte til Esbjerg, fordi du har hørt, at huslejen er billig der. Overvej i stedet, om er villig tilsat bo lidt væk fra dit arbejde og studie, hvis du samtidig sparer penge på huslejen.

Vi har skrevet et blogindlæg, hvor vi går i dybden med, hvad der er vigtigt at have med i overvejelserne omkring beliggenhed. Det kan du læse her.

Penge er (heldigvis) ikke alt!

Ovenstående faktorer er altså vigtige at have med i overvejelserne, når du skal finde dit nye hjem. Det er vigtigt, at du er realistisk omkring dine ønsker! Det nytter ikke noget, at du ender med at sidde i en gammel, faldefærdig lejlighed uden hverken toilet eller bad midt ude på landet sammen med en roomie, du bare slet ikke kan fordrage…men at du til gengæld har en billig husleje. Det allervigtigste er, at du har det godt.

Vidste du godt, at der er regler for, hvor meget en udlejer må kræve i husleje? Måske synes du, du har taget alle dine forholdsregler, men stadig betaler for meget mere, end du får. Hvis det er tilfældet, tilbyder vi en gratis vurdering af din sag. Det kan du gøre herunder. 

Del indlægget​

Vil du have vurderet din sag gratis?

Det tager kun 2 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
helt gratis. Du har endda svar inden 24 timer!

Gør som
+6000 andre​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de bedste tips og tricks direkte i indbakken

Det Store Fællesskab for Lejere