Få 5 gode råd om forbrug​

Man der finder depositum nemt

Hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med dit forbrug i lejemålet? 
I denne artikel får du 5 vigtige råd om dit forbrug, som er gode at huske på.

1. Betaling for den reelle ydelse​

For det første skal du huske på, at din udlejer IKKE må tjene penge på opkrævninger af dit forbrug. Beløbet skal udelukkende afspejle det reelle forbrug. Hvis du har betalt for mere end dit reelle forbrug, har du krav på tilbagebetaling af dette merbeløb.

2. Forbrugsregnskab

Vores andet råd om forbrug angår ligeledes tilbagebetaling. Hvis du betaler a conto skal din udlejer have udarbejdet et årligt forbrugsregnskab særskilt for dit personlige forbrug. Hvis du ikke modtager et årligt opgør af dit forbrug, har du krav på tilbagebetaling af dit betalte a conto for det pågældende år.

Læs mere: Forbrugsregnskab

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

  • Gratis vurdering af sagen
  • Risikofrit og uden besvær
  • No Cure No Pay

3. Særskilte målere i lejemålet

Hvis du betaler a conto, skal du ligeledes være opmærksom på, om din udlejer har opsat særskilte målere for dit individuelle forbrug. Hvis dit forbrug ikke måles med individuelle målere har din udlejer ikke ret til at opkræve a conto-betalinger.

4. Sådan gælder reglerne om formen på forbrugsregnskabet

Hvis din udlejer ikke overholder formkravene med henhold til forbrugsregnskabet, vil regnskabet anses for ugyldigt og du vil ligeledes have krav på tilbagebetaling. Formkravene lyder som følgende:

  • Regnskabet skal komme frem til lejer senest 4 måneder efter regnskabsårets afslutning
  • Tidspunkt/dato for lejers modtagelse af forbrugsregnskabet skal fremgå
  • Lejers andel af de samlede udgifter skal fremgå
  • Lejers mulighed for indsigelse skal fremgå.

Læs også: A conto; Alt du skal vide som lejer

5. Sådan gør du indsigelse mod regnskabet

Hvis du betaler for meget i a conto, eller udlejer ikke overholder formkravene samt fristerne for forbrugsregnskabet kan du gøre indsigelse. Du har i alle tilfælde krav på tilbagebetalinger af erlagte ydelser hertil.

Hvis du modtager et forbrugsregnskab der ikke følger formkrav eller tidsfrister, skal du gøre indsigelse senest 6 uger efter modtagelsen. Gør du indsigelse overfor din udlejer i henhold til forbrugsregnskabet, skal udlejer indbringe dette for huslejenævnet. Gør han ikke dette, fortaber udlejer sit krav på  ekstra-betalinger, som han kræver betalt af dig som lejer.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu
×
×

Kurv

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.