|
Har du brug for gode råd om forbrug, og hvad skal du være opmærksom på i forbindelse med dit forbrug i lejemålet? I denne artikel får du 5 vigtige råd om dit forbrug, som er gode at huske på.
1. Betaling for den reelle ydelse
For det første skal du huske på, at din udlejer IKKE må tjene penge på opkrævninger af dit forbrug. Beløbet skal udelukkende afspejle det reelle forbrug. Hvis du har betalt for mere end dit reelle forbrug, har du krav på tilbagebetaling af dette merbeløb.
2. Forbrugsregnskab
Vores andet råd om forbrug angår ligeledes tilbagebetaling. Hvis du betaler a conto skal din udlejer have udarbejdet et årligt forbrugsregnskab særskilt for dit personlige forbrug. Hvis du ikke modtager et årligt opgør af dit forbrug, har du krav på tilbagebetaling af dit betalte a conto for det pågældende år.
3. Særskilte målere i lejemålet
Hvis du betaler a conto, skal du ligeledes være opmærksom på, om din udlejer har opsat særskilte målere for dit individuelle forbrug. Hvis dit forbrug ikke måles med individuelle målere har din udlejer ikke ret til at opkræve a conto-betalinger.
Hvorfor skal man vælge DIGURA?
Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge.
- Gratis vurdering af sagen
- Risikofrit og uden besvær
- No Cure No Pay
4. Sådan gælder reglerne om formen på forbrugsregnskabet
Hvis din udlejer ikke overholder formkravene med henhold til forbrugsregnskabet, vil regnskabet anses for ugyldigt og du vil ligeledes have krav på tilbagebetaling. Formkravene lyder som følgende:
- Regnskabet skal komme frem til lejer senest 4 måneder efter regnskabsårets afslutning
- Tidspunkt/dato for lejers modtagelse af forbrugsregnskabet skal fremgå
- Lejers andel af de samlede udgifter skal fremgå
- Lejers mulighed for indsigelse skal fremgå.
Læs også: A conto; Alt du skal vide som lejer
5. Sådan gør du indsigelse mod regnskabet
Hvis du betaler for meget i a conto, eller udlejer ikke overholder formkravene samt fristerne for forbrugsregnskabet kan du gøre indsigelse. Du har i alle tilfælde krav på tilbagebetalinger af erlagte ydelser hertil.
Hvis du modtager et forbrugsregnskab der ikke følger formkrav eller tidsfrister, skal du gøre indsigelse senest 6 uger efter modtagelsen. Gør du indsigelse overfor din udlejer i henhold til forbrugsregnskabet, skal udlejer indbringe dette for huslejenævnet. Gør han ikke dette, fortaber udlejer sit krav på ekstra-betalinger, som han kræver betalt af dig som lejer.
Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt
Emnet med forbrug kan være meget kompliceret som lejer. Overstående råd om forbrug skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.
Det kan både være omkring forbrug, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til?
Lad os hjælpe dig
Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig.
Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også.
Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.
Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.