Lejeret og lejeloven

DIGURA er eksperter i lejeret og står klar til at hjælpe dig. Det kan være svært at finde rundt i alle reglerne og lovene inde for lejeretten, så derfor har vi lavet en oversigt til dig som lejer, så du nemmere kan skabe dig et overblik over begrebet lejeret og dine rettigheder.

Når man snakker om lejeret kommer man ikke udenom lejeloven, som er den lov der sikrer lejeres rettigheder. Lejeloven er en række bestemmelser der har til formål at regulere forholdet mellem lejer og udlejer. Lejeloven omfatter lejemål, der er beregnet til beboelse. Det er f.eks. en lejlighed eller et værelse som lejes ud. Det kan også være et værelse i et kollegie, hvor bad og køkken deles med andre beboere.
Den nuværende lejelov trådte i kraft d. 1. juli 2015. Lejeloven gælder for lejemål der ejes og udlejes af privatpersoner eller firmaer. Lejeloven gælder derimod ikke når udlejeren er en almen boligorganisation. Her er der tale om almene lejemål og derfor gælder almenlejeloven. 

Lejeaftalen
En lejeaftale er en aftale mellem lejer og udlejer om det lejede. Lejeaftalen kan indgås både mundtligt og skriftligt. Såfremt enten lejer eller udlejer kræver det, skal den være skriftlig. Der er ingen formkrav til, hvordan lejekontrakten skal se ud og hvad den skal indeholde, men i de tilfælde, hvor kontrakten indeholder ulovlige bestemmelser om et forhold eller slet ikke indeholder bestemmelser herom overhovedet, falder man tilbage på lejelovens bestemmelser.

Vil du vide mere omkring lejeret?

Katrine Jensen

Skal man oplyse udlejer om sin nye adresse?

Du er i gang med at fraflytte dit lejemål og din udlejer beder dig nu om at give ham din nye adresse. Hvorfor tænker du? Skal man oplyse udlejer om sin nye adresse? Er det ikke en følsom oplysning efter reglerne i GDPR? Udlejer siger, at du er forpligtet til det, men er du nu også det? Denne artikel vil fortælle dig om lejelovens regler om udlevering af ny adresse og give dig indblik i, hvad du skal gøre i sådan en situation.

Læs mere »

Få de bedste tips direkte i indbakken

Med DIGURAs nyhedsbrev får du som en de første adgang til eksklusive tips og tricks, artikler og meget mere direkte i indbakken.  

Du får kun tilsendt dét du interesserer dig for. Så slipper du for at modtage mails du ikke ønsker at læse.

Hvad vores klienter siger om os

Annet
14/05/2021
Læs mere
Tusind tak til DIGURA for hjælpen så vi fik hele vores depositum tilbage, de kan varmt anbefales, de svarer på hvad man spørger om, de er venlige, og hurtige, der er ikke en lille ting man kan brokke sig over, alt var perfekt, vil varmt anbefale dem til alle. Havde der været 10 stjerner havde jeg givet dem det.
Marianne
06/05/2021
Læs mere
Kæmpe stor tak til vores sagsbehandler for god og saglig hjælp med vores udlejer. Du formåede at komme igennem med krav om nedsættelse af istandsættelsesudgifter i forbindelse med fraflytning efter 10 måneders leje. Har virkelig følt os godt behandlet og blev løbende orienteret om sagen. 1000 tak for hjælpen vi havde ikke klaret den uden Diguras hjælp. De varmeste anbefalinger fra os.
Betina
20/04/2021
Læs mere
Jeg vil gerne sige en KÆMPE TAK til hele teamet for en god og saglig hjælp og støtte i den lange sag med min udlejer. I hjalp både med huslejenævnet og GI. Jeg er virkelig glad for I har stået for al kommunikation mellem udlejer og mig, ligesom I har været obs på div. tidsfrister osv. Tusind tak!
Ulrich
05/03/2021
Læs mere
Lynhurtig betjening og god rådgivning. Jeg havde Louise S som kontaktperson og har kun positive ting at sige. Kæmpe anbefaling herfra.
Clara
05/03/2021
Læs mere
Professionel, tryg og hurtig service hos Digura. Det er helt klart et forsøg værd, hvis man nogensinde er i tvivl om sine rettigheder. Det er ærlige og kompetente medarbejdere, der sidder bag skærmen og altid er klar til at hjælpe. Klart 5 ud af 5 ⭐⭐⭐⭐⭐
Malene
16/03/2021
Læs mere
Digura tog sagen i Huslejenævnet og havde al kommunikation med nævn og udlejer. Den oprindelige regning fra udlejer (repræsenteret af et stort administrationsselskab) lød på over 31.000 kr. og blev nedsat til 10.800 kr. Klar anbefaling af Digura! Det eneste er, at kommunikationen nogle gange kan være lidt svær, vi fik f.eks. ikke besked om at sagen var sendt til Huslejenævnet og blev ikke opdateret super godt i sagen. Men vi blev sparet for en masse penge og besvær, så alt i alt en god oplevelse!
Peter
12/02/2021
Læs mere
Helt igennem professionel service. Da vi fraflyttede vores lejlighed, blev vi mødt af flere urimelige krav fra udlejeren. Han krævede ekstra husleje og betaling for flere forhold, som ikke var nævnt i fraflytningsrapporten. Vi kontaktede Digura, som overtog sagen. Vores dygtige sagsbehandler Louise, bragte i sidste ende sagen for huslejenævnet, hvor den blev afgjort til vores fordel. Hele processen tog 8 måneder, hvor Louise jævnligt skrev opdateringer om sagens forløb. Kæmpe stor ros til Louise og Digura.dk
Tidligere
Næste