5 råd om depositum

Man der finder depositum nemt

Hvordan fungerer depositum ved indflytning og fraflytning, og hvad skal du egentlig være opmærksom på i forhold til depositum? Vi giver dig her 5 råd om depositum.

1. Undgå at betale depositum før underskrevet kontrakt

Første råd i forhold til depositum er simpelt men vigtigt. Du ikke skal betale, før kontrakten er underskrevet. Således undgår du at blive snydt. Udlejer forsvinder nogle gange. Du kan risikere, aldrig at se dine penge igen.

Læs mere: 10 ting hvor din udlejer måske snyder dig

2. Hvad kan udlejer maksimalt kræve, at du erlægger ved indflytning? ​

Andet råd om depositum er i forbindelse med indflytningen, og hvor meget udlejer kan kræve af dig. Dette reguleres i lejelovens § 34, stk. 1. Efter denne kan udlejer i depositum kræve, hvad der svarer til 3 måneders husleje (eksklusiv forbrug). Udlejer kan ligeledes kræve, at du betaler svarende til 3 måneders husleje i forudbetalt leje. Selvom du betaler 3 måneders husleje, skal du stadig betale husleje den første måned. Det vil sige, at du kan risikere at skulle betale svarende til 7 måneders husleje ved indflytning.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vil det ikke være rart, hvis du kun skulle betale, hvis du faktisk vinder? Vi påtager os al risiko, hvor lejerforeninger tager et fast kontigent, ligemeget om de vil hjælpe dig eller ej. Vi er her for at hjælpe de lejere, som ikke har tid, er usikre på deres rettigheder eller ikke ved, hvordan deres sag skal håndteres. 

  • Gratis vurdering af sagen
  • Risikofrit og uden besvær
  • No Cure No Pay

3. Du får forudbetalt leje tilbage​

I forbindelse med din opsigelsesperiode ved fraflytning, bruges din forudbetalte leje til at dække dine lejeudgifter. Dvs., at har du betalt 3 måneders forudbetalt leje, skal du ikke betale husleje de sidste 3 måneder af lejeperioden. Udlejer modregner således det beløb, der er indbetalt som forudbetalt leje i den sidste del af lejeperioden.

Læs mere: 5 råd til fraflytning

4. Overskydende depositum tilbagebetales​

Depositum er udlejers sikkerhed for at få dækket udgifter til istandsættelse ved fraflytning. Normalistandsættelsen omfatter som udgangspunkt hvidtning, maling og tapetsering. Den kan dog også omfatte mellemslibning og lakering af gulve, såfremt dette findes nødvendigt.

Tilbagebetaling skal ske senest 1-1½ måned efter, at udlejer har opgjort, hvor meget istandsættelsen vil koste. Hvis udlejer er urimeligt længe om dette, kontakt da DIGURA. Vi tager gerne dialogen med udlejer, og får ham/hende til at tilbagebetale dit depositum. I de fleste tilfælde er dialogen rigeligt. Hvis dette ikke er rigeligt, fører vi gerne sagen i huslejenævnet for dig. Det er ganske gratis af få din sag vurderet. Du betaler sågar kun, hvis du vinder. Det du betaler er her 25% af det vundne beløb. Altså en helt anden forretningsmodel, end et klassisk advokatfirma.

Læs også: Opsigelse af et lejemål: Sådan gøres det

5. Behandl lejemålet ordentligt

Sidste råd om depositum er, at du skal behandle lejemålet bedst muligt. Desto bedre du behandler lejemålet, desto større chancen. Altså chancen for, at du får dit fulde depositum tilbage. Du kan evt. selv gennemgå lejemålet før fraflytningssyne. Om muligt kan du udbedre dele af de istandsættelser, udlejer ellers skulle foretage. Således kan du få en større del af dit depositum tilbage.

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email
Luk menu
×
×

Kurv

Vil du ikke gerne undgå at blive snydt eller få kompensation som du er berettiget til?

Gør ligesom 1000 andre lejere og tilmeld dig vores nyhedsbrev – Det kan potentielt spare dig for mange tusinde af kroner. Vi vil give dig gratis råd omkring indflytning, mens du bor til leje og ved din fraflytning.

new-element.svg

Vi anvender cookies for at sikre, at vi giver dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil vi antage, at du er indforstået med dette.