5 råd om depositum

Man der finder depositum nemt

Hvordan fungerer depositum ved indflytning og fraflytning, og hvad skal du egentlig være opmærksom på i forhold til depositum? Vi giver dig her 5 råd om depositum.

1. Undgå at betale depositum før underskrevet kontrakt

Første råd i forhold til depositum er simpelt men vigtigt. Du ikke skal betale, før kontrakten er underskrevet. Således undgår du at blive snydt. Udlejer forsvinder nogle gange. Du kan risikere, aldrig at se dine penge igen.

Læs mere: 10 ting hvor din udlejer måske snyder dig

2. Hvad kan udlejer maksimalt kræve, at du betaler ved indflytning?

Andet råd om depositum er i forbindelse med indflytningen, og hvor meget udlejer kan kræve af dig. Ifølge lejeloven kan udlejer i depositum kræve, hvad der svarer til 3 måneders husleje (eksklusiv forbrug). Udlejer kan ligeledes kræve, at du betaler svarende til 3 måneders husleje i forudbetalt leje. Selvom du betaler 3 måneders husleje, skal du stadig betale husleje den første måned. Det vil sige, at du kan risikere at skulle betale svarende til 7 måneders husleje ved indflytning.

Hvorfor skal man vælge DIGURA?

Vi hjælper hundredvis af lejere hver måned, både via vores medlemsløsning og vores sagsbehandling. Når vi fører sagerne, så har vi opnået en gevinst for lejeren i over 90 % af tilfældene. Vi er her for at hjælpe dig, som potentielt bliver snydt af din udlejer og som faktisk gerne vil beholde dine egne penge. 

  • Gratis vurdering af sagen
  • Risikofrit og uden besvær
  • No Cure No Pay

3. Du får forudbetalt leje tilbage​

I forbindelse med din opsigelsesperiode ved fraflytning, bruges din forudbetalte leje til at dække dine lejeudgifter. Dvs., at har du betalt 3 måneders forudbetalt leje, skal du ikke betale husleje de sidste 3 måneder af lejeperioden. Udlejer modregner således det beløb, der er indbetalt som forudbetalt leje i den sidste del af lejeperioden.

Læs mere: 5 råd til fraflytning

4. Overskydende depositum tilbagebetales​

Depositum er udlejers sikkerhed for at få dækket udgifter til istandsættelse ved fraflytning. Normalistandsættelsen omfatter som udgangspunkt hvidtning, maling og tapetsering. Den kan dog også omfatte mellemslibning og lakering af gulve, såfremt dette findes nødvendigt.

Tilbagebetaling skal ske senest 1-1½ måned efter, at udlejer har opgjort, hvor meget istandsættelsen vil koste. Hvis udlejer er urimeligt længe om dette, kontakt da DIGURA. Vi tager gerne dialogen med udlejer, og får ham/hende til at tilbagebetale dit depositum. I de fleste tilfælde er dialogen rigeligt. Hvis dette ikke er tilstrækkeligt, fører vi gerne sagen i huslejenævnet for dig. Det er ganske gratis af få din sag vurderet. Du betaler sågar kun, hvis du vinder. Det du betaler er her 25% af det vundne beløb. Altså en helt anden forretningsmodel end et klassisk advokatfirma.

Læs også: Opsigelse af et lejemål: Sådan gøres det

5. Behandl lejemålet ordentligt

Sidste råd om depositum er, at du skal behandle lejemålet bedst muligt. Desto bedre du behandler lejemålet, desto større chancen. Altså chancen for, at du får dit fulde depositum tilbage. Du kan evt. selv gennemgå lejemålet før fraflytningssynet. Om muligt kan du udbedre dele af de istandsættelser, udlejer ellers skulle foretage. Således kan du få en større del af dit depositum tilbage.

Få juridisk hjælp, så du undgår at blive snydt

Emnet med depositum kan være meget kompliceret som lejer. Overstående skal ses som en generel vejledning og ikke som decideret juridisk rådgivning. Vi anbefaler derfor altid, at du tager fat i os, således du kan få den rette og nødvendige rådgivning, som passer konkret til din sag.  

Det kan både være omkring depositum, som i dette tilfælde, men det kan også være alt fra fraflytningssynet til den økonomiske rapport. Vi ser desværre mange lejere, som bliver snydt i disse tilfælde. Det er ofte rigtig mange penge, du som lejer går glip af, alt fra nogle tusind kroner til 30-40.000 kroner. Tænk hvad du ellers kunne bruge disse penge til? 

Lad os hjælpe dig

Ved DIGURA kan du altid få fat på os, du har din egen sagsbehandler og bedst af alt: Du betaler kun, hvis vi vinder din sag. Det er derfor risikofrit for dig, at vi hjælper dig. 

Vi har opnået et fordelsagtig resultat for lejere i over 90 % af alle sager, som vi har haft behandlet. Vi har 9,4 i score på Trustpilot, 5 stjerner på Facebook og vi har hjulpet mere end 5000 lejere. Og vi vil rigtig gerne hjælpe dig også. 

Er du i tvivl om noget i artiklen, så sidder vores team klar til at hjælpe dig i chatten. Den kan du finde nederst i højre hjørne.  

Hvis du har brug for juridisk hjælp, så kan du får testet din sag nedenfor. Det er gratis og vores dygtige juridiske team vil lave en uforpligtende vurdering af sagen.  

Vil du have testet din sag gratis?

Det tager kun 5 minutter at indgive sagen og herefter vurderer vi din problemstilling
med udgangspunkt i 4.500 afgørelser og gældende lov. Du har endda svar samme dag.

DEL INDLÆGGET

Del på facebook
Del på google
Del på linkedin
Del på print
Del på email