Fraflytning
Få styr på lejelovens regler
Hvornår kan udlejer opsige mig?
Kan udlejer opsige mig? Dette er et af de spørgsmål vi får allerflest af. Det er også helt naturligt, at dette spørgsmål fylder en del for mange lejere, da svaret på spørgsmålet har betydning for, om lejer kan få lov til at beholde sit hjem.
Heldigvis er svaret som udgangspunkt altid, at udlejer ikke har mulighed for at opsige lejemålet. Et lejemål er nemlig som udgangspunkt uopsigeligt fra udlejers side. Udlejer er dog ikke helt uden muligheder for opsigelse af lejemålet. Disse er dog stærkt begrænsede, hvornår man siger, at udgangspunktet er, at lejemålet er uopsigeligt for udlejer, medmindre udlejer opfylder lejelovens begrænsede betingelser herfor.
Regler for genhusning
Regler for genhusning: Står dit nuværende lejemål til at skulle gennemgribende renoveres? Skal dit nuværende lejemål rives ned? Eller kan du af andre grunde ikke bebo lejemålet? Hvis det er tilfældet, er du muligvis berettiget til genhusning. Denne artikel vil gøre dig klogere på regler for genhusning, hvad du skal gøre i netop sådanne en situation.
Fraflytning: Hvor lang tid har udlejer til at anmelde skader?
Der er forskellige frister for udlejer ved fraflytning. Én af dem er udlejers frist for at meddele om skader i lejemålet, der skal udbedres. Faktisk er der forskellige frister på det punkt – det kommer nemlig an på, om din udlejer anses for at være professionel eller amatør.
Hvad sker der, hvis mit depositum ikke rækker til istandsættelse?
Når en lejer fraflytter sit lejemål, skal udlejeren udregne hvor mange penge istandsættelsen af lejemålet kommer til at koste. Hvad sker der så, hvis det indbetalte depositum ikke rækker til istandsættelse?
Skal man oplyse udlejer om sin nye adresse?
Du er i gang med at fraflytte dit lejemål og din udlejer beder dig nu om at give ham din nye adresse. Hvorfor tænker du? Skal man oplyse udlejer om sin nye adresse? Er det ikke en følsom oplysning efter reglerne i GDPR? Udlejer siger, at du er forpligtet til det, men er du nu også det? Denne artikel vil fortælle dig om lejelovens regler om udlevering af ny adresse og give dig indblik i, hvad du skal gøre i sådan en situation.
Det skal du være opmærksom på, når den ene part fraflytter lejemålet
Mange flytter sammen med en ven eller veninde i deres første lejemål. Det er smart, hyggeligt og praktisk at være to eller flere til at dele udgifterne, men hvad gør man så, når den ene vil flytte? Artiklen her vil gennemgå nogle af de typiske problemstillinger, der opstår, når en part fraflytter lejemålet.
Opsigelse af lejemål ved dødsfald
Vi skal alle forholde os til døden før eller siden. Det gælder på det personlige plan, hvor man sørger over tabet af én, man havde kær. Det gælder desværre også det juridiske, hvor man som pårørende ofte er nødt til at tage del i den juridiske afslutning af afdødes liv. Det omhandler eksempelvis deling af afdødes efterladte arv, men også ophøret af afdødes lejemål. Denne artikel vil derfor belyse, hvordan man som pårørende skal forholde sig i forhold til opsigelse af lejemål ved dødsfald.
Ophæve og opsige lejemål – hvad er forskellen?
Der er stor forskel på at ophæve og opsige et lejemål, ligesom det er forskelligt, om udlejer er berettiget til at ophæve eller opsige lejemålet. Lejeloven har nogle helt bestemte retningslinjer, når det kommer til opsigelse fra udlejerens side. Læs med her og find ud af forskellen.
Genudlejningspligt: Hvad er reglerne?
Hvis du fraflytter inden udløbet af dit opsigelsesvarsel, kan du faktisk spare penge, fordi din udlejer har genudlejningspligt. Vil du vide mere? Så læs med her.
Få de bedste tips direkte i indbakken
Med DIGURAs nyhedsbrev får du som en de første adgang til eksklusive tips og tricks, artikler og meget mere direkte i indbakken.
Du får kun tilsendt dét du interesserer dig for. Så slipper du for at modtage mails du ikke ønsker at læse.
Vi hjælper lejere med fraflytning og mere...
DIGURA hjælper lejere i hele Danmark, som er i tvivl om deres rettigheder.
Skal vi hjælpe dig?